USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı Demiryollarını Tercih Ediyor

Sivaslı Demiryollarını Tercih Ediyor

Sivaslı Demiryollarını Tercih Ediyor
01-01-2016 10:08
Google News


Sivaslıların seyahatleri için her geçen gün daha fazla demiryolları ulaşımını tercih ettiğini belirten Albayrak, ‘2015 yılının Ocak ayından, Kasım ayına kadar 11 aylık süreçte 234 bin 823 kişi yolcu taşıması yaptık. 200 yıla yakın geçmişi bulunan, köklü kuruluş olan kurumumuzun güvenli, sağlıklı, konforlu ve ekonomik bir seyahat yapmaları için demiryollarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz’ dedi

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, 2015 yılı demiryolları ulaşımının Sivas istatistiklerini değerlendirdi. Her geçen yıl demiryolları ulaşımın daha çok tercih edildiğini belirten Albayrak, güvenli, konforlu ve emniyetli bir seyahat için demiryollarının daha çok tercih edilmesi gerekir dedi.

Demiryollarının ülkede ve dünyada stratejik çok büyük bir öneme haiz olduğu söyleyen Albayrak, ‘2015 yılını geride bıraktığımız bugün, Türk Ulaşım Sendikası olarak kendi iş kolumuz olan demiryollarının, 2015 yılındaki Sivas istatistiklerini değerlendireceğiz…’ ifadelerini kullandı.

Sözlerine ilk olarak Atatürk’ün bir sözü ile başlayan Albayrak, şunları kaydetti:

‘Demiryolları için Atatürk’ün şu sözü çok manidardır ve her şeyi anlatır; ‘Demiryolları toptan, tüfekten daha mühim bir emniyet silahıdır.’ Demiryolları medeniyetin, modernizasyonun, çağdaş ileri bir ülke olmanın, teknolojinin velhasıl modern bir ülke olmanın büyük bir parçasıdır. Demiryolları ülkede ve dünyada stratejik çok büyük bir öneme haizdir. Ama maalesef ulaşımın bir medeniyet ölçüsünü ve bizler için de iyi bir medeniyet ölçüsü olması için, kamu kurum ve kuruluşlarının ve yöneticilerinin demiryolları üzerindeki engellerin kaldırılması, hatta tüm kesim tarafından önünün açılması gerekir. Avrupa ve dünya ülkeleri arasında önemli bir yeri var ise Türkiye’de de mutlaka bu yerini alması gerekmektedir.’

Demiryollarının, havayolları ile rekabet edecek durumda olması gerektiğini söyleyen Albayrak, daha güvenli ve daha ekonomik bir seyahat için demiryollarının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Albayrak, ‘Bugün baktığımızda 200 yıla yakın geçmişi bulunan, köklü kuruluş olan demiryollarımızın bugün hava yolları ile rekabet edecek durumda olması gerekir. Stratejik çok büyük bir öneme haiz olan demiryollarımızın, hak ettiği yere ve teknolojiye geleceği inancımız tamdır. Çünkü Türk insanı zekidir, Türk insanı çalışkandır. Ve tüm vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı, konforlu, ekonomik bir seyahat yapmaları için demiryollarını tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Ve diyoruz ki, demiryolu refah yolu diyoruz.’ Şeklinde konuştu.

2015 yılında Sivas’tan seyahat için demiryolları tercih eden vatandaşların istatistiki verilerine değinen Albayrak, ayrıca her yıl demiryollarına olan ilginin arttığını söyleyerek şunları kaydetti:

‘2015 yılında Sivas’tan seyahat yapan vatandaşlarımızın istatistiklerine baktığımızda, gayet güzel bir yolcu taşımacılığı yaptığımızda görülmektedir. Sivas’ta aylara göre yolcu taşımasına genel olarak baktığımızda 2015 yılının Ocak ayından, Kasım ayına kadar yani 11 aylık istatistiklerde 234 bin 823 kişi yolcu taşıması yapmışız. 1 Milyon 791 Bin 108,25 lira bir gelir elde etmişsiz Sivas olarak. Geçen yıla baktığımız zaman yolcu sayısını, bu yıl artırmış durumdayız.’

2016 yılının ilk gününde mesaj veren Albayrak, ‘Biz bu vesile tüm vatandaşlarımızı güvenli, konforlu ve emniyetli olması açısından demiryollarını tercih etmesini önemle tavsiye ediyoruz. Bu vesile ile 2015 yılından 2016 yılına geçeceğiz, biz 2016 yılının tüm ülkemize, insanına hayırlar getirmesini temenni ediyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 879

The include file 'json/puan_58918_1_3.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!