USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas, sağlam durdu

Sivas, sağlam durdu

Sivas, sağlam durdu
25-05-2013 18:05
Google News


Bütün bu yatırımlar Aşık Veysel Diyarı olan, yiğitlerin yurdu olan, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin ev sahipliğini yapmış, Samsun'dan sonraki üç vilayetten biri olan, Amasya, Erzurum, Sivas Kongrelerinin toplandığı mekanlardan biri olan Sivas ilinin hak ettiği yatırımlardır' dedi.

ERSAN ARSLAN

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Sivas, demokrasi yolculuğumuzda arkamızda sapasağlam duran, Sivas Türkiye'nin özgürlük ve çağdaşlaşma mücadelesine şartsız destek sağlayan bir kentimizdir ve bütün bu altyapı gençlik yatırımlarımızdan yararlanmayı diğer şehirlerimizle birlikte hak etmektedir' dedi.

Başta Sivas'a yeni yapılacak stadyum olmak üzere çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere Sivas'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

Havayolu ile kentte gelen Bakan Kılıç ve Bakan Yılmaz, ilk olarak Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'i ziyaret etti. Bakanlar Kılıç ve Yılmaz ziyaret sırasında Valilik Şeref defterini imzaladı.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, ziyaret sırasında Bakan Kılıç ve Yılmaz'a Sivas hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sivas'ta önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirten Kemelek, 'Sivas'ta gerçekten spor anlamında önemli yatırımların temelini atıyoruz. Tabi hep stat görünüyor ama aynı zamanda Yıldız Dağı Kayak Sporları Merkezi'ne de büyük katkılarınız oldu. İhalesini yaptık, yüklenici firmaya da yer teslimini yaptık. İnşallah sene sonuna kadar altyapısını bitireceğiz' dedi.

'HİZMETLERDEN MEMNUNUZ'

Daha sonra konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sivas'taki yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

Bakan Yılmaz; 'Spor Bakanımıza Sivas'a geldiği için teşekkür ediyorum. Son yıllarda Sivas'ın merkezinde ve her ilçesinde spor alanında çok büyük yatırımlar yapıldı. Biliyorsunuz bu hükümet döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı kuruldu. Niye kuruldu? Bu hizmetler daha etkin şekilde çalışkan, genç bir bakan tarafından verilsin diye. Kabinemizin en genç bakanı tarafından bu hizmetler veriliyor. Biz kendi hizmetlerinden memnunuz. Yıldız Dağı için de 10 milyon lira ve ihtiyaç olursa artısı olmak üzere bir kaynak aktarıldı. Ben sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Yiğitler diyarından bir bakanımızı Sivas'ımızda görmekten mutluluk duyuyorum' ifadelerini kullandı.

'YATIRIM VE PROJELERİ ANLATTI'

Bakan Kılıç, daha sonra Sivas'ta gerçekleştirilen ve gerçekleştirilen olan projeleri anlattı. Sivas'ta spor alanında birçok yatırım yapıldığını ancak en büyük yatırım olan stadyumun açılış merasimi etrafında kenetlendiklerini belirten Bakan Kılıç, Sivas'ta spor alanında toplam yatırımın 200 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

'Sivas her yönüyle gerçekten büyüleyici, tarihi bir şehir. Fakat sadece stadyum değil tabii ki… Stadyum bugün temel atma merasimi etrafında kenetlendiğimiz büyük projemiz. Stadyum dışında Sivas'ta çok sayıda spor ve gençlik tesisini kente kazandırma vizyonu ile bugün ilde bulunuyoruz.

Merkezde geçen yıl ihalesini yaptığımız bir büyük stadyumumuz var. 33,5 milyon liralık bir proje. İtirazlar nedeniyle henüz inşaatına başlayamadık ama birkaç ay içerisinde bu itirazların sonlanmasını bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Yine 2012 yılı yatırım programı kapsamında Sivas Merkez'de bir gençlik merkezi ihalesi yapıldı, inşaatına başlandı. Yine Sivas merkezde sentetik yüzeyli atletizm pisti inşaatı tamamlandı, Sivaslı sporcuların hizmetine girdi. Yine Kangal ilçemizde spor salonu inşaatına halen devam ediliyor. Çatı projesi değiştiğinden dolayı henüz hizmet alamadık ama bu yıl bitmeden Kangal Spor Salonu tamamlanmış olacak. Gemerek ilçemizde sentetik çim yüzeyli futbol sahası ihalesi bu yıl yapılacak. Koyulhisar ilçemizde spor salonu inşaatı yüzde 35'ler düzeyinde. İnşaatına devam ediliyor ve kısa sürede onu da bitirmeyi hedefliyoruz. Zara'da sentetik çim yüzeyli futbol sahası inşaatını tamamladık.

2013 yılında Sivas'ta ayrıcı yeni projeleri yatırım programına dâhil ettik. Suşehri ilçemizde bir gençlik merkezinin arazi tahsis işlemlerine devam ediliyor. Zara ilçemizde bir spor salonunun projelendirme işlemlerine devam ediliyor. Yine Sivas Yıldızeli ilçemizde bir gençlik merkezi arazi tahsis sürecinde devam ediyor. En kısa sürede oraya başlamayı hedefliyoruz. Koyulhisar ilçemizde sentetik çim yüzeyli futbol sahasına da bu yıl başlamayı planlıyoruz.

Yine Yıldız Dağı Kayak Tesisleri'ne 10 milyon liralık nakit destek ayırıyoruz. Diğer finansman imkanı İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer kurumlardan sağlanacak. Ama yüzde 50 oranında sponsorluğunu bir anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerine almış bulunmaktadır.

Bütün bunları stadyumla birlikte alt alta yazıp topladığımızda, Sivas stadyumu 25 bin kişilik, özellikli ve nitelikli bir proje. 100 milyon lira, bugünkü rakamla katma değer vergisi dâhil yapım maliyeti var. Sivas'taki spor yatırımlarının toplam yatırım maliyeti 200 milyon liraya ulaşmış olmaktadır.'

'YURTLARLA BİRLİKTE 300 MİLYON LİRAYI AŞIYOR'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirilecek yurt projeleri hakkında da bilgi verdi. Bakan Kılıç, yurt yatırımları ile birlikte bakanlığının Sivas'taki toplam yatırım tutarının 300 milyon lirayı aştığını söyledi.

Bakan Kılıç, 'Zara ilçemizde 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatı. Bu yıl inşallah bu inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz. Şuan yüzde 50 düzeyinde. Zara'daki 500 kişilik öğrenci yurdunun şu anki proje maliyeti yaklaşık 20 milyon lira.

Sivas merkezde 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim yurtları yapılacak. Bunlar için arazi tahsis işlemleri tamamlandı. Sivas merkezdeki öğrenci yurtlarının yaklaşık proje maliyeti 80 milyon lira. Ve yine, Gürün ilçemizde 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu. 2013 yılı yatırım programında bunu Kalkınma Bakanlığı'na teklif ettik. Ve yine Şarkışla ilçemizde 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu. Bunu da 2013 yılı yatırım programında Kalkınma Bakanlığımıza teklif ettik.

Gürün, Şarkışla; toplamda 700… 500 Şarkışla; bin 200, 2 bin 250 Sivas merkez olmak üzere toplam 3 bin 450… Bir anlamda şunu diyebiliriz; 2 yıllık yatırım performansı ile Sivas'taki yüksek öğrenim öğrenci yurdu yatak kapasitesini yüzde yüz oranında hatta biraz daha üzerinde artırmış oluyoruz. Yurt projelerinin yatırım maliyetleri ile birlikte değerlendirdiğimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 25 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Sivas ilindeki yatırım büyüklüğü 300 milyon lirayı aşmış bulunmaktadır' ifadelerini kullandı.

'SİVAS, HAK EDİYOR'

Sivas'ın tüm bu yatırımları hak ettiğinin altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kentin tarihi ve kültürel önemine de değindi.

Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

'Bütün bu yatırımlar Aşık Veysel Diyarı olan, yiğitlerin yurdu olan, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin ev sahipliğini yapmış olan ve Samsun'dan sonraki üç vilayetten biri olan, Amasya, Erzurum, Sivas Kongrelerinin toplandığı mekanlardan biri olan Sivas ilinin hak ettiği yatırımlardır. Bütün bu yatırımlar aynı zamanda Sivaslıların hak ettiği yatırımlardır.

Sivas, demokrasi yolculuğumuzda arkamızda sapasağlam duran, Sivas Türkiye'nin özgürlük ve çağdaşlaşma mücadelesine şartsız destek sağlayan bir kentimizdir ve bütün bu altyapı gençlik yatırımlarımızdan yararlanmayı diğer şehirlerimizle birlikte hak etmektedir.

Sivas'a olan bu yatırım paketimizin arka planındaki asıl ve en büyük motivasyon kaynağımız da hiç tereddüdünüz olmasın ki, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. 300 trilyon (milyon) liralık bu yatırım paketi ile Sivas iline stadyumun temelini atmak üzere gelirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini de halkımıza iletiyorum. Sivas'ta başta stadyum olmak üzere adım attığımız, yapımına karar verdiğimiz, inşaatına başlayacağımız ya da yatırım programına almış olduğumuz bütün eserlerin arka plandaki banisi, motivasyon kaynağı ve istikrar ortamı içerisinde finansmanını sağlayan esas gücümüz Sayın Başbakanımızdır. Kendisine Ben Gençlik ve Spor Bakanı olarak, İsmet Ağabey'de zannediyorum Sivas halkı adına minnettarız. Teşekkür ediyorum.'

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Bakan Yılmaz ile birlikte Sivas'ta yapılacak yurt projeleri ile ilgili görselleri basın mensupları ile paylaştı.

Bakan Kılıç ve Bakan Yılmaz, Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü de makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Ürgüp, belediyenin başta sportif proje ve çalışmaları olmak üzere bazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakan Kılıç ve Yılmaz, belediye ziyaretinin ardından AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!