USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PYD, PKK´nın Suriye Şubesidir

PYD, PKK´nın Suriye Şubesidir

PYD, PKK´nın Suriye Şubesidir
10-03-2016 19:50
Google News

Şahin, ‘AK Parti şu zamanlarda büyük bir mücadele yürütüyor. Hem PKK’ya karşı büyük bir mücadele yürütüyoruz. 40 yıldır önüne geçilemeyen teröre karşı çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalarla terör örgütü PKK’nın ortadan kaldırılması hedefleniyor. İçeride hiçbir silahlı kişi kalmayacak şekilde bu terörü bitirmek istiyoruz. PYD, PKK’nın Suriye koludur, Suriye şubesidir. O da bir terör örgütüdür. Her ne kadar Amerika’nın, Rusya’nın ve Esad’ın işine yarasa da onlar bir terör örgütüdür’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, gazetemize özel olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzun süredir aralıksız olarak devam eden terör operasyonlarıyla ilgili konuşan Şahin, ‘AK Parti şu zamanlarda büyük bir mücadele yürütüyor. Hem PKK’ya karşı büyük bir mücadele yürütüyoruz. 40 yıldır önüne geçilemeyen teröre karşı çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalarla terör örgütü PKK’nın ortadan kaldırılması hedefleniyor. İçeride hiçbir silahlı kişi kalmayacak şekilde bu terörü bitirmek istiyoruz’ dedi.

‘Bu süreçte terör ülkemizin en büyük yarası oldu ve ülkenin gelişmesinin önündeki en büyük engel oldu’ diyen Av. Şahin, ‘Bu engel şuanda yine devam ediyor. Ama insanımızın canı, sağlığı, güvenliği bizim için her şeyden daha önemli. Ülkemizin her bir karışında güvenliği sağlamak için de güvenlik güçlerimizin adeta her taşın altına bakıyorlar. Şuana kadar da ülkemizin genelinde güvenlik sağlanmış durumda’ ifadelerini kullandı.

Güvenlik sıkıntısı olan belli bölgelerde de o mihrapların odaklandığı yerlere de güvenlik güçleri tarafından sürekli olarak operasyonların yapıldığını ve teröristlerin birer birer etkisiz hale getirildiğini kaydeden Şahin, şunları kaydetti:

‘Güneyimizdeki Suriye ve Irak’taki karışıklık tabi ki bizim terörle mücadelemizi güçleştiriyor ve Türkiye’de terörün bitmesine engel oluyor. O sebeple de Suriye’deki yapılanmaya Türkiye çok etkin müdahalede bulunuyor. Şimdi Cenevre’deki görüşmelere yine Türkiye’nin ortaya koyduğu veto sayesinde PYD terör örgütü çağırılmadı. Dolayısıyla PYD, PKK’nın Suriye koludur, Suriye şubesidir. O da bir terör örgütüdür. Her ne kadar Amerika’nın, Rusya’nın ve Esad’ın işine yarasa da onlar bir terör örgütüdür. Nasıl ki Amerika geçmişte Afganistan’da El-Kaide’yi işine yaradığı için kullandı ve daha sonra El-Kaide kendilerine döndüyse de yarın PYD’de yine aynı şekilde bu büyük güçlere karşı silahını çekecektir. Terör örgütünden dost olmaz. Büyük ülkelerin de bunu iyi bilmeleri gerekiyor. Bu sebeple de Türkiye’nin terör örgütlerine karşı kim olursa olsun, nerede olursa olsun, tavrı nettir. Terör terördür, terörist teröristtir. Ama maalesef yabancı devletler bunu böyle görmemektedir. Bu da bizleri ve hususta bir standart geliştirmiş olan ülkeleri sıkıntıya sokmaktadır.’

Türkiye’nin Avrupa Birliği ilişkilerine dair de önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, ‘Uluslararası ilişkilerde Avrupa Birliği’nde yapılan görüşmeler ülkemize büyük fayda sağlamaktadır. Ülkemizin lehinedir. Vizelerin kalkması insanlarımızın bir rüyasıdır. Avrupa’da 3 Milyon insanımız var ve o insanların Türkiye’de yakınları var. Dolayısıyla geliş gidişler ve iletişim daha kolay olacaktır. Bu durum ülkemizin gelişmesine çok büyük bir katkı sağlayacaktır’ dedi.

Şahin şunları kaydetti:

‘Bu durum şimdiye kadar Türkiye’ye karşı uygulanan bir haksızlıktı. Normalde üyelik görüşmeleri başladığı zaman vizelerin kalkması gerekirde ama geçmişteki hükümetler bu görüşmeler başlamasına rağmen geçmişte bu kaldırılamadı. Şimdi inşallah hükümetimiz tarafından Avrupa’nın vizelerinin kaldırılması sağlanacaktır. Bunu önemsiyoruz. Zira, ülkemizde bilimin, sanatın, sanayinin ve ekonominin gelişmesi için vizelerin kalkmasının büyük faydası olacaktır. Ülkemiz terör günlerinde de geçtiğimiz yıllarda birden fazla seçim yapılmasına rağmen gelişmeye ve kalkınmaya devam ediyor. Dolayısıyla Türkiye artık rayına oturmuş, gelişmesini ve kalkınmasını her şartta sürdürebilen bir ülke konumuna gelmiştir.’

İLÇE ZİYARETLERİ

TAMAMLANDI

AK Parti Teşkilatı olarak seçim süreci olmamasına rağmen teşkilat çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Şahin, geçtiğimiz günlerde bütün ilçe teşkilatlarının ziyaret edildiğini ifade etti.

Şahin, ‘AK Parti kurumsal bir yapıya sahiptir. Bu bağlamda da yukarıdan aşağıya doğru bir teşkilatlanması var. Genel Merkez, İl, İlçeler, Mahalle ve köy teşkilatları olmak üzere üyelere kadar inen bir teşkilat yapılanması var. Sivas’ta yaklaşık 127 bin üyemiz bulunuyor. Bu üyelerimizle ilgili şimdi bir güncelleme çalışması yapıyoruz. Her üyemizin işyeri veya evinin kapısına kadar giderek, zilini çalıyoruz ve kendisiyle hasbihal ediyoruz. Kendisinin taleplerini ve temennilerini, şikâyetlerini soruyoruz. Teşkilat kademelerinde görev alıp alamayacağını soruyoruz. Dolayısıyla üyelerimizle birebir iletişime geçiyoruz. 2014 yılında ve 2015 yılında üst üste yaptığımız seçimlerde de 4 kez sürekli olarak iletişime geçtik. Bu kez de biraz daha evlerine gitmek suretiyle üyelerimizde görüşüyoruz’ dedi.

Teşkilatları diri tutmak amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sonlandırdı:

‘Bunun dışında bütün teşkilatlarımızı seçim dönemi olmamasına rağmen diri tutmaya gayret ediyoruz. Bu sebeple de ilçe teşkilatlarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Onlarla toplantılar yapıyoruz. Onların yaptıkları işlerle ilgili sorunlarını ve temennilerini dinliyoruz. Ona göre ve teşkilatlarımızın seçim zamanı olmasa da hem canlı olmasını, hem açık olmasını, hem toplantılarını yapıyor olmasını, hem üyelerimize, seçmenlerimize ve vatandaşımıza ulaşıyor olmasını sağlıyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde ilçelerimizin genelini ziyaret ettik ve oralarda toplantılar yaparak, halkla iç içe olduk. Esnaf ziyaretleri ve yine üyelerimizle görüştük. Vatandaşlarımızın partimizle ilgili düşüncelerini hükümet icraatlarıyla ilgili düşüncelerini sahada görerek, tespit ettik. Onun için de bu gibi çalışmaların faydalı olduğunu düşünüyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!