USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hep Birlikte Umreye Gidelim

Hep Birlikte Umreye Gidelim

Hep Birlikte Umreye Gidelim
31-05-2013 18:30
Google News


ERSAN ARSLAN

Hac ve Umre Organizasyonu, yurtiçi ve yurtdışı gezileri, tatil, tur ve otel rezervasyonları ile tüm havayolu şirketlerinin uçak biletlerinin satışını yapan firma, hizmet ve faaliyetleri hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Toplantı'da muhtarların umreye gitmesi konusunda bir öneri de gündeme geldi. Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç, umreye gitmek isteyen muhtarların kendileri ile iletişime geçmelerini istedi.

Kahvaltı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Kayadır Turizm işletmecisi Resul Kayadır, firma olarak sundukları hizmetleri mahalle muhtarlarına anlatmak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Kayadır; '24 yıldır bu işi yapıyoruz. 2003 yılında kendi firmamızı açtık. Fakat işimiz hamdolsun öyle bir ilerledi ki, artık tek başımıza bu işi yapamaz olduk. Ahmet Yıldız Bey ile ortak olarak şimdi bir firma daha aldık. Kayadır Turizm ve Misty Turizm olarak inşallah Sivas'a daha kaliteli, daha kapsamlı bir şekilde hizmet etmeye ekibimizi de kurarak devam edeceğiz.

Bu hizmeti de muhtarlarımız görsün istedik. Çünkü muhtarlarımız yaşarsa halkımıza da bunu en iyi şekilde anlatacaktır' dedi.

Firma ortağı Ahmet Yıldız ise, hem firma çalışmaları hakkında bilgi vermek hem de muhtarlarla tanışmak için kahvaltı programı düzenlediklerini söyledi.

Yıldız; 'Kayadır Turizm şirketi olarak yaptığımız hizmetin mahalle muhtarları tarafından daha iyi anlaşılması ve detaylı bir şekilde bilgi vermek için bir tanışma kahvaltısı düzenledik. Onlar da kamu hizmeti yapıyor biz de kamu hizmeti yapıyoruz. Vatandaşların ihtiyacı olan hac, gezi-seyahat, rezervasyon işlerini yerine getirmek de bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti yapan iki kurum olarak birbirimizle daha etraflı tanışmak, hizmetlerimizi daha iyi anlatmak için bir araya geldik' şeklinde konuştu.

'HEP BİRLİKTE

UMRE'YE GİDELİM'

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ise, kısaca dernek olarak yaptıkları bazı çalışmalardan bahsetti. Koç, daha sonra tüm muhtarlara, 'hep birlikte Umre'ye gidelim' çağrısında bulundu.

Koç; 'Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu olarak aynı hızda hizmetlerimiz devam etmekte. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi'ne dilekçe verdik. Oralara da davet edilip, yönetim kurulu olarak katılacağız. Geçtiğimiz günlerde belediye başkanımızla görüşme yaptık. Kanunlarla, mevzuatlarla birlikte aramızda bir değerlendirme yaptık. Türkiye'nin genelinde muhtarlara nakdi desteklerin verildiğini, bazı yerlerin 350 bazı yerlerin, 750 bazı yerlerin ise 950 TL destek verdiklerini kendilerine emsal olarak verdim. Bu konuyu inşallah meclise sunacağız ve meclisten çıkacak kararı inşallah yakın zamanda müjdeleyeceğiz' dedi.

Muhtarlar olarak hep birlikte Umre'ye gitme çağrısında bulunan Koç, hac dönüşü tüm muhtarların hacca gitmesi arzusu ile yazdığı bir şiiri de okuyarak, tüm muhtarlardan 'âmin' demelerini istedi.

Koç, şu ifadeleri kullandı:

'Geçmişte topladığımız günahları senede bir defa Ravzayı Mutahhara da, Kâbe'nin karşısında tövbe ederek ve deşarj olmak için umreye gidelim. 10'ar TL derneğe aidat verdiğiniz gibi, kalan ödeneklerinizle ilgili de bir muvafakat verin, bir umre yapalım. Masrafınız, oteliniz, yiyeceğiniz, içeceğiniz, uçağınız, bütün hediyeleriniz bize ait.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!