USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Darağacı ?Facesine tepti

?Darağacı ?Facesine tepti

?Darağacı ?Facesine tepti
04-06-2013 20:15
Google News


Karasu, Toraman’ın, paylaşımında yer alan ‘Çıkan şu olaylara bakılırsa ağacı sevdiklerini iddia edenlerin ve eyleme iştirak edenlerin birçoğunun sevdiği tek ağaç darağacıdır’ ifadelerine sert tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ulaş Karasu, AK Parti iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi adeta bir Ortadoğu ülkesine dönüştürdüğünü savundu. Türkiye’deki bu tepki ve eylemlerinin bir halk ayaklanması olduğunu savunan Karasu, CHP olarak biz bu olayın herhangi bir yerinde değiliz’ dedi. CHP olarak halkı sağduyulu olmaya davet ettiklerini ancak Başbakan ve bazı AK Parti’li yöneticilerin yangına körükle gittiklerini ileri sürdü.

‘HALK İSYAN ETMEKTEDİR’

AK Parti iktidarının 11 yıldır uyguladığı baskı politikalarının halkı isyan etme noktasına getirdiğini savunan Karasu,  ‘Türkiye bir haftadır yoğun protesto gösterileri ile karşı karşıya. İstanbul, İzmir, Ankara’da özellikle büyük şehirlerde gelişen olaylar tüm Türkiye’yi sarmış durumda. AK Parti iktidarının 11 yıldır uyguladığı baskı politikaları, her şeyi ben bilirim, benim bildiğim doğrudur politikaları bugün Türkiye’yi bu noktaya getirmiştir. Artık halk, isyan etmektedir. Özellikle Başbakanım bu yaklaşımına karşı halkın yoğun bir tepkisi gerçekleşmektedir. Öncelikle, Hatay’da kaybettiğimiz CHP Gençlik Kolları Üyesi Abdullah Cömert’i saygıyla anıyor, ailesine, tüm halkımıza CHP Sivas il örgütü olarak baş sağlığı diliyoruz’ dedi.

TORAMAN’A TEPKİ…

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, başbakanın bu tutumuna karşı Taksim Gezi Parkı’nda başlayan tepkisinin adım adım tüm yurda yayılırken, birilerinin yangına körükle gittiğini savundu. Başbakan ile başlayan bu zihniyetin tüm il ve ilçelere de yansıdığını belirten Karasu, AK Parti Sivas İl Gençlik Kolları Başkanı Toraman’ın ‘Çıkan şu olaylara bakılırsa ağacı sevdiklerini iddia edenlerin ve eyleme iştirak edenlerin birçoğunun sevdiği tek ağaç darağacıdır’ ifadesinin yer aldığı facebook’taki paylaşımını sert sözlerle eleştirdi.

Karasu, şu şekilde konuştu:

‘Taksim Gezi Parkı’nda başlayan direni, bir haftasını doldurduğunda ülkeye adım adım yayılmakta buna karşın AK Parti iktidarının, özellikle başbakan ile başlayan açıklamaları ortamı daha da germektedir. Önce başbakan, ‘üç beş çapulcu’ demiştir, sonra insanların yaşam tarzlarına sürekli karıştığından dolayı ‘alkolikler’ demiştir. En son işte, şununla tehdit etmiştir, ‘o ağaçlara hepinizi asarım’ noktasına gelmiştir. Bu gün ne yazık ki, Başbakanın bu zihniyeti, Türkiye’de illere, ilçelere yansımaktadır. Kastamonu’da bir gençlik kolları başkanı çıkıp, ‘Elhamdülillah Anıtkabir’i de yıkarız’ noktasına gelmiştir.

Ne yazık ki, facebook sayfasından Sivas AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, ‘Çıkan şu olaylara bakılırsa ağacı sevdiklerini iddia edenlerin ve eyleme iştirak edenlerin birçoğunun sevdiği tek ağaç darağacıdır’ şeklinde bir açıklamada bulunmuştur. Bu ateşe körükle gitmektedir. 

Sivas’ta protestolarda gördünüz, biz CHP olarak olaylarda yatıştırıcı, haklı taleplerimizde haksız noktaya gelmemek için gayret gösterirken AK Parti yöneticileri ateşe körükle gitmektedir. Biz bu ülkenin devrimcileri, yurt severleri onlarca insanı, gençleri darağacına göndermiştir, en son Hatay’da bir gencimiz polis terörüne kurban gitmiştir. Bundan sonra gitmeye hiçbir devrimci hiçbir solcu korkmayacaktır. Ülkesinin bağımsızlığı, gelecek kuşakların aydınlığı, daha güzel bir Türkiye için biz darağaçlarında bedel ödemeye hazırız. Fakat AK Parti iktidarı uyguladığı politikalar ile bugün karşı çıktığı Mübarek’ten, Esad’tan, Kaddafi’den herhangi bir farkı kalmamıştır. Dünya basını aynı şekilde Türkiye’de başbakanı ve AK Parti iktidarını dünyaya duyurmaktadır. Bugün Türkiye’ye gelen turistler gezilerini iptal etmekte, AK Parti’nin Ortadoğu ülkesine çevirmek istediği Türkiye bugün tam anlamıyla AK Parti adeta bir Ortadoğu ülkesine dönmüştür.’

‘AKP İKTİDARI DA

BİTECEKTİR’

Bir gün AK Parti iktidarının da sona ereceğini, Başbakan Erdoğan’ın da polis terörü ile anılacağını savunan Karasu, bu olaylarda CHP’nin suçlandığını ancak CHP olarak sağduyudan yana olduklarını söyledi.

Karasu, ‘Hiçbir iktidar kişilere kalmamıştır. Bir gün AK Parti iktidarı da bitecektir. Fakat buna karşı AK Parti iktidarının önemli olan anılma noktası olacaktır. Başbakan bundan sonra Taksim’de, Kızılay’da, Hatay’da İzmir’de yaptığı polis terörü ile anılacaktır Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı. Yurt dışındaki imajı da zedelenmiştir. Bundan sonraki süreçte biz tabii ki sağduyunun hâkim olmasını istiyoruz. Eylem herkesin doğal hakkıdır ancak biz hiçbir eylemde biz hiçbir zaman kimsenin malına canına zarar verilmesinden yana değiliz. Başbakan CHP’yi suçlamaktadır, biz bu olayların herhangi bir yerinde değiliz, bu bir halk ayaklanmasındadır. Halk isyan etme noktasına gelmiştir’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!