USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Maharetlerini sergilediler

Maharetlerini sergilediler

Maharetlerini sergilediler
06-06-2013 17:31
Google News


Sayın Müdürümüzün nezdinde bütün personele teşekkür ediyorum. Bu manada şehirdeki işbirliği çok önemli.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hanımlar Kültür Merkezi (HKM), Buruciye Medresesi'nin yanındaki alanda Hanımeli Sergisi açtı. Sergi açılışının ardından HKM'de düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere sertifika verildi.

Programa, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Halk Eğitim Müdürü Nihat Mazlum, MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, PTT Baş Müdürü Cafer Bolat, Vali Yardımcısı Salih Ayhan'ın eşi Zeynep Ayhan, Ağır Ceza Reisi Hazar Turan Âlim'in eşi Mehtap Âlim, Hanımlar Kültür Merkezi Müdürü Mesude Eken, BBP Kadın Kolları Başkanı Yurdagül Görgen, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile kursiyerler ve davetliler katıldı.

'ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR'

Açılış töreni öncesinde Sivas Belediyesi Halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Daha sonra bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Nihat Mazlum, düzenlenen kursların önemine dikkat çekti.

Öğrenmenin yaşı olmadığını hatırlatan Mazlum; 'Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Sivas Belediyesi işbirliği içerisinde hazırladığımız yılsonu sergimize hoş geldiniz. Öğrenmenin yaşı yoktur, öğrenme hayat boyu devam eder. Ben okuldan mezun oldum artık. Her şeyi öğrendik dersek yeni çıkan gelişmelerden haberdar olduk. Bu düzenlediğimiz kurslar öncelikle hanımlarımıza ve diğer vatandaşlarımıza hayat boyu öğrenme konusunda bilgi sunmaktadır. Belediyemizle çok uyumlu çalışma içerisindeyiz. Belediyemizin Hanımlar Kültür Merkezindeki görevlilerimiz öğretmenlerimiz kursiyerlerimiz büyük emek sarf ederek bu çalışmaları ortaya çıkarttılar.

Ben hepsine belediye başkanımız Doğan Ürgüp nezdinde çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

'UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ'

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yaptığı konuşmada kurumlar arası işbirliğine her zaman önem verdiğini belirterek, bu doğrultuda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile de uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Ürgüp; 'Hanımlarımızın el işlerini el ürünlerini kabiliyetlerini sergilemek amacıyla düzenlenen sergi açılışına hoş geldiniz. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile hakikaten çok uyumlu bir çalışmamız var. Sayın Müdürümüzün nezdinde bütün personele teşekkür ediyorum. Bu manada şehirdeki işbirliği çok önemli. Sivas Belediyesi olarak yapmış olduğumuz en önemli işlerden birisinin bu olduğunu düşünüyorum. Bütün kurumlarla çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Kurumlara yapılacak olan işler, kurumlar bizimle yapacağı işler onların bizim nezdimizde yapacağı işler bunların hepsi olduğu takdirde şehirde bir birlik beraberlik yansır ve iş ortaya çıkar dedi.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK'

Hanımlar Kültür Merkezinin çok önemli bir yatırım olduğunu her fırsatta görmekten dolayı memnuniyetini belirten Başkan Ürgüp, Türkiye'ye örnek olacağını belirttiği projenin yaklaşık 16 milyon TL'ye mal olacağını söyledi.

İnşaat çalışmaları devam eden kültür merkezi ile ilgili kısa bilgiler veren Ürgüp, şu ifadeleri kullandı: 'Hanımlar Kültür Merkezimizin yeni dönemde daha gelişeceğine inanıyorum. Türkiye'de örnek projelerden birisi olan yaklaşık KDV hariç 16 milyona TL mal olan Hanımlar Kültür Merkezimizin inşaatı devam ediyor. Sivas'ın çok katlı inşaatını Hanımlar Kültür Merkezinin altında icra etmiş olacağız. Burada hanımlarımızın faaliyet göstereceği sosyal, sportif, eğlence manasındaki kültürel faaliyetlerin hepsinin yapılabileceği şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek, 650 kişilik sinema salonu, tiyatro salonu, 2 tane 100'er kişilik cep salonları, 300 kişilik bir başka salonla bir alan oluşmuş olacaktır. Şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kısa zaman sonra içerisinde açılışımızı Sivaslı hanımlarımızla birlikte yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hanımeli Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Ürgüp ve beraberindekiler, daha sonra sergiyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra ise sertifika töreni gerçekleştirildi. Sertifika töreninde HKM'de düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere sertifikaları Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve il protokolü tarafından verildi.

Sertifika töreninin ardından ev hanımları Başkan Ürgüp ve beraberindekilere kendi yaptıkları gözleme ve ev yemeklerinden ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!