USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Paşafabrikasını incelediler

Paşafabrikasını incelediler

Paşafabrikasını incelediler
07-06-2013 16:37
Google News


MUSTAFA IŞIK

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Park ve Bahçeler Müdürü Murat Destebaşı ve Alibaba Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ile birlikte Paşafabrikası Piknik ve Mesire alanında bulunan Evciler Besici Çiftliğinde yürütülen yıkım çalışmalarını inceledi.

Burada yaptığı değerlendirmede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu alanın kalkmasının ekolojik dengeye katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Ürgüp, 'Evciler Çiftliği ile birlikte bu alan çıkışa açılmış olacak. Alandaki yeşil doku yeniden kazanılmış olacak. En önemlisi burada bir ahır vardı, Tavra Deresini de kirletiyordu. Bu alanın kalkması ile ekolojik dengeye katkı sağlanacak. Paşafabrikası, Tavra Deresinden itibaren şehre girdiği alana kadar tamamının etrafı bir peyzaj, reglasyon alanı olarak halkın hizmetine tamamen sunulmuş olacak' dedi.

Şuanda Paşafabrikası'nda düzenlenen alanın 300 bin metrekareyi geçtiğini, yeni dönemde göreve gelmeleri halinde bu oranı 600 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ürgüp, Sivas halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.

Ürgüp; şu ifadeleri kullandı:

'Şu anda Paşafabrikası 300 bin metrekareyi geçmiştir. Allah'ın bir dönem daha bize görev vermeyi takdir etmesi durumunda bu rakamı 600 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu birimle ilgili çalışmaları Park Bahçeler Müdürlüğü nezdinde yürütüyoruz. Ekiplerimiz çalışıyorlar. Kamulaştırma işlemini Emlak İstimlâk Müdürlüğümüz yapıyor. Paşafabrikası tarihi ve çok büyük bir mesire alanı olarak Sivas halkının hizmetine sunulacaktır. Bu alandaki Tavra Deresinin suyu Kurt Deresi vadisine de gönderildi. Orada da 300 bin metrekare büyüklüğünde bir park alanına erişilmiş olacak proje tamamlandığı takdirde. Milletimize hayırlı olsun. Bu işte emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sivas halkı çok şeylere layıktır, onlara ne yapsak azdır. Elimizden gelen bütün gayretleri göstermeye devam edeceğiz. Paşafabrikası'nda mahallelere piknik imkânı sağlamış durumdayız. Bugün de hem muhtarlar derneği başkanımız hem Alibaba Mahalle muhtarımız Turan Koç kardeşimiz de bize katıldılar.'

'KALICI SİYASET İSTİYORUZ'

Alibaba Mahallesi ve Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ise yapılan çalışmalardan memnun olduklarını söyledi.

Sivas'ta günübirlik değil, kalıcı siyaset yapılmasını arzuladıklarını söyleyen Koç, şu ifadeleri kullandı:

'Sivas'a yapılması gerekenler yapılıyor. Yıllarca özlemle beklediğimiz çalışmalar bunlar. Günübirlik siyaset değil kalıcı siyaset istiyoruz, yüzyılın projesini istiyoruz. Bu çalışmalar gerekliydi. Giriş çıkışta karşılaşıyorlardı, burada bir çıkış yapılıyor gerekliydi. Daha önce Sıcak Çermiğe mahalle mahalle gidildi. Şimdi aynı program Paşafabrikasında yapılıyor. Bu günde Alibaba Mahallesi sakinleri Paşafabrikasını gezdi. Buradaki piknik içinde belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle park bahçe konusunda çok memnunuz. Asfalt konusunda biraz sıkıntılarımız var ama doğalgaz yapıldıktan sonra asfaltta yapılacak alanı başkan yardımcımız Cafer Çongar ile gezdik. Mahallemizde asfaltsız kaldırımsız yer kalmayacaktır mahallelimize de müjdeyi vermiş olalım.'

'BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ'

Sivas Belediyesi Başkanı Doğan Ürgüp ise bütün mahallelerde yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Fikir ve görüş ayrılıkları olabileceğini ancak, bunun birlikte hareket etmelerine engel olmadığını belirten Başkan Ürgüp, 'Muhtarım doğru söyledi. Bütün mahallelerimize azami ölçüde hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Doğal gaz kazıları yapılan yerde süreç biraz uzuyor. Doğalgaz çalışmaları için kışın dahi kazıya izin verdik. Çünkü vatandaşlarımızın zorlu kış aylarında mağdur olmasını istemiyoruz. Geçen yıl yapamadığımız çalışmaları bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Hem Alibaba da hem diğer mahallelerimizde istişareli bir şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Muhtarlarımızla iç içe çalışıyoruz. Siyasi görüş farkı gözetmeksizin çalışmalarımızı yapıyoruz. Zaten hem muhtarların hem belediye başkanının partisi olmaz. Bir partiden belediye başkanı seçiliyoruz, muhtarların zaten bir partisi yok. Dolayısıyla inanç ve fikir ayrılığı görüş farkı olabilir. Ama bunlar birlikte hareket etmemize engel değildir kesinlikle. Bizde bunu yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!