USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sınırsız özgürlük, anarşidir

Sınırsız özgürlük, anarşidir

Sınırsız özgürlük, anarşidir
07-06-2013 16:40
Google News


Demokrasilerde fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu vardır. Bunu destekliyoruz. Hak aramanın yanında şiddetin ortaya konulmasını da doğru bulmuyoruz. Şiddet haklılığı götürür. Haddi aşan her şey zıttına döner. Hiçbir demokrasi ve hak aramak, şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz' dedi.

ERSAN ARSLAN

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ' Sınırsız özgürlük, anarşidir' dedi.

Sivas'ta 112 Acil Çağrı Merkezi binasının temel atma törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kente yeni bir çağrı merkezi kurulacağının da müjdesini verdi. Bakan Yılmaz, 'Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Sivas'ta açılacak. Bu iletişim merkezinde 200 kişi çalışacak. Burada öncelikli olarak şehit yakınları ve gazilerimiz yer alacak' dedi.

Sivas'ta acil çağrı numaralarının tek bir numara ile hizmet vereceği 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temeli törenle atıldı. İşhan TOKİ mevkiinde, Cumhuriyet Üniversitesi'nin alt kısmında inşa edilecek acil çağrı merkezinin temel atma törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve il protokolünün önde genel isimleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda yüklenici firma sahibi Serdar Mahmutoğulları, çağrı merkezi binası hakkında bilgi verdi.  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile Sivas Valisi Zübeyir Kemelek de kısa birer konuşma yaptı.

'SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK ANARŞİDİR'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konuşmasında birlik beraberlik vurgusu da yaptı. Özgürlüklerin önemine dikkat çeken ancak, sınırsız özgürlüğün 'anarşi' olduğuna vurgu yapan Bakan Yılmaz, 'Herkes kendisi için istediğini başkası için ister, kendisi için istemediğini başkası için de istemezse barış içerisinde kardeşçe yaşarız' dedi.

Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

'Güven ve istikrarın olduğu yerde yatırım yapılır, işsizlik azalır. Son 10 yılda Sivas'ta yaklaşık 16 bin kişiye iş kapısı açıldı. Ülkemizin bu barış ve istikrar ortamını sürdürmek istiyoruz. Yatırımları artırmak, işsizliği azaltmak istiyoruz. Bunun için halkımızın desteğine ve duasına ihtiyacımız var. Her gelişmenin temelinde biliyoruz ki özgürlük vardır. Özgürlüğün olmadığı yerde gelişme olmaz. Özgürlüklerin yaşanması ve korunması da devletin asli görevidir. Bir kişinin özgürlüğünün sınırını bir başkasının hakkı, hukuku ve özgürlüğü çizer.  Herkes kendisi için istediğini başkası için ister, kendisi için istemediğini başkası için de istemezse barış içerisinde kardeşçe yaşarız. Bir şairimizin dediği gibi, 'yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' inşallah bunu ülkemizde gerçekleştiririz.

Sınırsız özgürlük anarşidir. Başkasının hakkının ihlal edilmesi demektir. Devlet vatandaşının canını, malını, değerlerini korumak zorundadır. Demokrasilerde fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu vardır. Bunu destekliyoruz. Hak aramanın yanında şiddetin ortaya konulmasını da doğru bulmuyoruz. Şiddet haklılığı götürür. Haddi aşan her şey zıttına döner. Hiçbir demokrasi ve hak aramak, şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmaz. Şunu da unutmayalım ki, bir ülkenin imajını yapmak kolay değildir. Hepimiz birlikte Türkiye olarak 10 yıl içerisinde uğraştık, didindik gerek Türk ekonomisini, gerekse Türkiye'nin imajını hem içeride hem de dışarıda çok üst ve saygın bir düzeye taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda getirmez. Bunu zedelersek, zarar verirsek kendimize de zarar vermiş oluruz. Ülke hepimizindir. Yıkmak kolay, yapmak zordur.'

'YOKSULLUĞU BİTİRMEK LAZIM'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, işsizliğin azalmasına yönelik çalışmalara önem ve öncelik verdiklerini söyledi. Türkiye'de yoksulluğu azaltacak her yatırımın kendileri için öncelikli olduğunu belirten Yılmaz, kavgaların azalması için yoksulluğun da azalması gerektiğini söyledi.

Sivas'ta gerçekleştirilen çağrı merkezi yatırım çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Yılmaz; 'Sivas'ımızın en önemli sorunlarından biri işsizlik. İşsizliğin olduğu yerde sorun da eksik olmaz. Bu nedenle işsizliği azaltacak her yatırım önceliğimizdir. Bizde bir söz var, 'yoksul evde kavga bitmez' diye. Yoksulluğu azaltmak, bitirmek lazım ki, kavgalar da azalsın. Tek bir kimseye iş kapısı açılması dahi bizim için önemlidir. Bunu destekliyor ve teşvik ediyoruz. İnanıyoruz ki, her insan bir âlem. Geçen ay, Alo Net Çağrı Merkezi'nin açılışı yapıldı. Şimdi 400'e yakın insan çalışıyor inşallah 2 bine yakın insanı çalıştırma yolunda çalışmalar devam ediyor. Adalet Sarayı tamamlandı, hastanemizin inşaatı devam ediyor. Sivas şehir stadının temeli atıldı. Yine Sayın Genel Sekreterimiz söyledi, Allah razı olsun Rektörümüzün gayreti ile Garanti Bankası'nın da üniversitede kuracağı çağrı merkezini genişletme çalışmaları devam ediyor. İnşallah orada da bin kişiye kadar bir istihdam oluşacak diyoruz. Şimdi de 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temelini atıyoruz. İnşallah, en kısa zamanda hizmete girecek. Yüklenici firma temsilcisi hemşerimize ne zaman bitiririz diye sordum, 'inşallah yılsonuna kadar bitiririz' dedi. Alo Net'i de kendisi yapmış. Alo Net de çevreye duyarlı. Şehrin mimarisine, kimliğine ters düşmeyen bir yapı. Yine onun benzeri, yine şehrin dokusuna uygun bir çağrı merkezini de buraya yapacakları için yüklenici firmaya teşekkür ediyorum'

'TEK BİR NUMARA İLE HIZLI HİZMET VERİLECEK'

Polis, ambulans, jandarmaya ulaşılan numaraların yerine tek bir numara kullanılacağını belirten Bakan Yılmaz, bu sistem sayesinde hizmetin daha hızlı ve kaliteli sunulmasının amaçlandığını söyledi.

Bakan Yılmaz; 'Bu tür acil durumlarda, yurt dışında hep tekdir de bizde çok vardı. İtfaiye olursa 110'u araman lazım, ambulans çağırırsan 112 araman lazım, polis imdat olur ise 155'i, Jandarmayı olursa 156'yı araman lazım. Dolayısıyla birçok numaralar vardı. İnşallah vatandaşımız bundan sonra tek bir numarayı arayacak ve yine sayın valimizin dediği gibi de kendi adresini bildirmeye de gerek yok. Telefonun nereden arandığı belli, dolayısıyla telefonla bağlantısı var adresi çıkacak. GSM ile arıyorsa da GSM'den kendi pozisyonunu pekâlâ öğrenebilmek mümkün olacak.  En kısa zamanda vatandaşımıza hizmet verilecek.

Bu, 24 ilden birisinde kuruluyor. Tabi proje aşamasından yatırım aşamasına gelmesi önemlidir. Belirli bir gayret, emek gerektirir. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir çiçekle yaz gelmez derler ama her yaz bir çiçekle başlar. İnşallah bu yatırımları büyük küçük demeden tamamlayabilirsek Sivas'ın sorunlarını da bir o derece azaltmış oluruz.'

'YENİ BİR ÇAĞRI MERKEZİ DAHA AÇACAĞIZ'

Bakan Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temeli atılırken, kentte 200 kişinin istihdam edileceği yeni bir çağrı merkezi kurulacağını da müjdeledi.

Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

'Kısa süre sonra Sivas'ımıza bunun dışında bir çağrı merkezi daha açacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları ve Sosyal Güvenlik kurumu uygulamaları ve sosyal güvenlik konularında vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve yaşanan problemler konusunda çözüm üretmek amacıyla, sosyal medya araçlarını da aktif olarak kullanacak Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Sivas'ta açılacak. Bu iletişim merkezinde 200 kişi çalışacak. Burada öncelikli olarak şehit yakınları ve gazilerimiz yer alacak. Bu yatırımın teknik şartnamesi ve sözleşme komisyonu oluşturulması çalışmalarına başlanıldı. İnşallah en kısa zamanda bu yatırım da tamamlandığında Sivas'ımızda 200 kişi daha iş bulmuş olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Bu yatırımın Sivas'a yapılmasına karar veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'e tüm Sivaslılar adına teşekkür ediyorum.'

Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Musa Demirci ile diğer protokol üyeleri ile birlikte butona basarak, 112 Acil Çağrı Merkezi binasının temelini attı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!