USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Yılmaz: ?Terörle Mücadele Savaştan Daha Zor?

Bakan Yılmaz: ?Terörle Mücadele Savaştan Daha Zor?

Bakan Yılmaz: ?Terörle Mücadele Savaştan Daha Zor?
28-06-2016 12:41
Google News


SERCAN ÇETİNEL

Sivas Valiliği tarafından, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi. Programa çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.

Programa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra; Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcıları Turgay İlhan, Ömer Kalaylı, Salih Ayhan, Mehmet Şerif Olçaş ve Sezgin Üçüncü, protokol üyeleri ile şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

‘ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER VATANIN GERÇEK SAHİPLERİDİR’

Büyük Otel’de düzenlenen iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar sonrasında konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajları vererek terör olaylarına değindi. İlk olarak sözlerine ‘Ramazan ayının özellikli olmasının bir gereği içinde bin aydan kıymetli olan Kur’an’ın indirildiği gece olan Kadir Gecesini içinde barındırmasıdır. Kadir Gecenizi tebrik ediyorum’ diyerek başlayan Bakan Yılmaz, ‘Bu vatanın gerçek sahipleri, şehitlerimizin değerli yakınları ve aziz gazilerimizdir’ diyerek şu ifadelere yer verdi:

‘Biraz önce bir kardeşim dedi ki, ramazan ayında şehit olur mu diye. Tabi olmaz. Şehit hiçbir zaman olmaz. Ramazan da değil ramazandan öncede olmaz. Ancak İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi, 1921’de ne diyor, ‘Bastığın yerler toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı.’ Bu şehitler bugünün olayı değil. İstiklal savaşının yazıldığı günde de binlerce şehidimiz vardı ondan söylüyor. Bu toprakların altın kefensiz yatan var, hem de binlerce. Dolayısıyla bu topraklar üzerinde yürürken onları unutmamak lazım. Yine ondan sonra diyor ki ‘kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda.’ İşte bizim vatanımızın diğer yerlerden bir farkı toprağı sıkarsan şehitler fışkıracak. Peki denebilir ki o savaştı. Bu da terör. Terör çağdaş dünyada yine bu 7 düvelin Müslüman ülkelere yöneltmiş olduğu savaş çeşididir. Terörü kim ister. Terör savaştan da zordur. Çünkü savaşta düşmanın belli. Mermiden ateş gelen yer belli ama terör ondan da kötü. Ne yapacağız. Şehitlerin aziz hatırasını yaşatmanın yolu onlardan aldığın değerleri, uğruna can verdiği değerleri, bayraktır, ezandır, vatandır eskisinden daha güçlü kılmak. Allah’a hamdolsun, inanarak söylüyorum. Her bakımdan Türkiye daha güçlüdür. Güçlüde neden böyle şehitler geliyor derseniz karşınızda tek bir tane yok. 7 düvel var. 7 düvelin yanında onun maşaları var. Ama bu ülkede olan 80 milyonun bu toprak için evladı şehit oldu. Yeri geldiğinde bende şehit olabilirim diyorsan işte bu vatanda yaşamayı hak ediyoruz demektir. Ama Allah’a hamdolsun, bu millet 80 milyonuyla birlik ve beraberlik içerisinde, bilir ki peygamberlikten sonra en kutlu meslek şehadet şerbeti içmektir, şehit olmaktır. Herkes yaşamak ister, cenneti gördüğünde bir daha gelmek istemez ama tek bir kişi istisna derler o da şehit olanlar. Keşke tekrar dünyaya dönsem bir daha şehit olsam. Çünkü orada o kadar büyük makamlar verilecek ki yaşamanın tek bir gayesi vardır cenneti kazanmamız içindir. İnanıyoruz ki şehitlerimiz cenneti kazanmışlardır. Biz Sivaslılar olarak ve aziz Türk milleti olaraktan İstanbul sancağını yükseltmiş olarak bir millet olaraktan,  mazlum milletlerin itibarını korumuş millet olaraktan inşallah yüz akıyla Rabbimin huzurunda, peygamber efendimizin sancağı altında toplanırız.

‘DAHA GÜÇLÜ TESLİM EDECEĞİZ’

Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu takdirde her şeyin daha iyiye gideceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, ‘Güzel kardeşlerim bir olacağız, beraber olacağız. Birlik ve beraberlik olursak işte o zaman bu vatan için akıtılan kanlar boşa gitmedi. Bu vatan için verilen canlar boşa gitmedi. Bunu sağlamanın yanı da daha çok çalışmak. İnşallah hep beraber şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığımızdan çok daha iyi, güçlü, zengin olaraktan bizden sonraki gelenlere teslim edeceğiz’ dedi.

‘24 SAAT EMRİNİZDEYİZ’

Program da konuşma yapan Vali Davut Gül ise 24 saat şehit ve gazi ailelerinin emrinde olacaklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

‘Valiliğimizin her sene geleneksel olarak düzenlediği iftar programına hoş geldiniz. Şehit ve Gazi Aileleri şehitlerimizin bu millete, bu devlete, bizlere emanetidir. Sizleri asla incitmeyeceğiz, incinmenize müsaade etmeyeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada 24 saat ben ve arkadaşlarım şehit ve gazi ailelerimizin emrinde olacağız. Şimdiden Kadir Geceniz ve Bayramınız mübarek olsun.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!