USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yaz Okulu Kayıtları Başladı

Yaz Okulu Kayıtları Başladı

Yaz Okulu Kayıtları Başladı
10-06-2013 14:09
Google News


OĞUZHAN ŞARZEP

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, okulların kapanmasıyla birlikte bir etkinliğe daha imza attı. İzcilik başta olmak üzere okçuluk, masa tenisi, bilek güreşi, doğa yürüyüşleri, yüzme, sayokan gibi etkinliklerle yaz okulu açıyor. 2012-2013 eğitim öğretim yılında yaz tatiline önümüzdeki günlerde girilmesiyle birlikte, hummalı bir çalışma içerisine giren Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü üyeleri, izcilerine anlamlı bir karne hediyesi verdi.

Her yıl olduğu gibi bu senede 17 Haziran ve 20 Temmuz tarihleri arasında yaz okulu etkinlikleri gerçekleştirilecektir. Yaz okulunda İzcilik başta olmak üzere birçok etkinliklerde yer almak isteyen erkek öğrenciler http://www.sivasizcilik.org/ sitesinden formu doldurarak ön kayıt yaptırabilir. Yaz okulu ile ilgili bilgi almak isteyenler kulübün kendi resmi sitesindeki numarayı arayıp bilgi alabilirler.

Temsilci hocalar ise yaz okulunun öğrenciler açısından çok faydalı olacağını dile getirerek şunları kaydetti; ‘Genç ve çocuklarımızın çağdaş anlamda bedensel ve zihinsel spor anlayışını ve ahlakını geliştirici çalışmalarla, sağlıklı, güzel ahlaklı ve yetenekli sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bilgi ve beceri yönünden çağımızın gereklerine göre donatılmış, milli, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı, çevreye duyarlı, üstün vasıflı, eğitimli, kültürlü ve görgülü bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak. İzcilik ile fikirce uyanık, ahlakça dürüst ve bedence sağlam bireyler yetiştirmek. İnsanların karşılıklı sevgi ve saygı duygularıyla, birlik ve beraberlik içinde yaşamasına mutlu, huzurlu ve güvenli olmalarını sağlamaya yönelik her türlü sosyal çalışma ile çevre ve kültüre duyarlı, milli kültür ve ahlak sahibi bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak. Yetiştireceğimiz genç ve çocuklarımızın, toplumda söz sahibi, sağduyulu bireyler olmasını sağlayarak, yaşanabilir, barış, sevgi ve kardeşlikle dolu bir dünya oluşturmak istiyoruz. Bu sayede sağduyulu toplumun temellerini atıp yetişmesini sağlayan dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelmek’ olduğunu belirtti.

Öte yandan Hocalar İzciliğin önemli bir gençlik hareket olduğunu belirterek ‘İzcilik din, dil, ırk, ayırımı gözetmeksizin, herkesin katılabileceği, siyasi olmayan, eğitim amaçlı ve üniformalı bir gençlik hareketidir. İzcilik, çocuk ve gençleri, ruhsal, zihinsel, bedensel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi hedef almış, kendine güvenen, sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler yetiştiren programlı bir faaliyettir. İzcilik, doğayı korumayı ve geliştirmeyi, tüm dünyada barışı ve huzuru sağlamayı kendisine ilke edinmiş sosyal bir etkinliktir. Çocuklarımızı, Kulübümüz bünyesinde kurulan İzci üniteleri ile kulüp merkezi gibi sıcak ve samimi bir ortamda, haftada bir toplayarak, yetiştirmektir. Amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi; Toplumsal ve ulvi değerlerimizi aktarmak, sağlıklı düşünmeyi öğretmek, kişisel gelişimlerine yönelik karakter eğitimi sunmak, bedensel gelişimlerine yönelik spor etkinlikleri yapmak, sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmaktır. Çeşitli aktiviteler düzenleyip sorumluluk almalarına imkân sağlamak, böylece onlara inisiyatif kullanmayı öğretmek ve onlara sosyal becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olmak, içinde bulunduğu topluluğun, yerel, ulusal ve küresel hedeflerine uygun çalışmalar yapabilecek; samimi, fedakâr ve vefa sahibi bireyler yetiştirmektir’ dediler.

Son olarak yaz okulunun çocuklar açısından çok faydalı olduğunu dile getiren Hocalar; ‘Kendine güven yaz okulunda pek çok aktiviteyle çocukların liderlik, yaratıcılık ve kendilerine olan özgüvenleri artar. İnsanlarla iletişimleri ve takım çalışmasına yatkınlıkları gelişir. Kendilerini doğru ifade etme kabiliyeti kazanırlar. Kişiliklerinin gelişmesine çok önemli katkıları olur. Sıcacık dostluklar yaz okuluna katılarak, dünyanın pek çok yerinden gelen gençlerle tanışıp arkadaş olma şansı yakalayan öğrencilerimiz, arkadaşlarınızdan onların kültürlerini öğrenir, kendi kültürünüzü paylaşır böylece farklı kültürlere saygı duymayı da öğrenirler. Sınıflarında farklı milletlerden insanların olması derslerinizi daha renkli hale getirir ve kurs sonunda kalıcı, sıcak dostluklar kurmuş olurlar. Rengârenk anılar yaz okulundan hafızalarında rengârenk anılar kalır. Farklı milletlerden arkadaşlarla interaktif derslerin yanı sıra her anı heyecanlı aktivite ve gezilerle dolu dolu geçen yaz okuluna bir dahaki yaz tekrar katılıp anılarınızı tazelemek isteyeceklerdir. Bol bol aktivite eğitimlerini genellikle sabah saatlerinde veren okullar öğleden sonra öğrenciler için çeşitli sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerle dolu zengin bir program sunarlar. Aktiviteler sayesinde yabancı dillerini eğlenerek pratik yapan öğrenciler, keyifli bir şekilde kendilerini olumlu yönde geliştirirler. Özetle çocuklar açısından yaz okulu çok önemli bir şeydir. Tüm velilerin çocuklarını yaz okuluna göndermesini istiyoruz’ dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!