USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Darbe 14 Ağustos´ta Yapılacaktı

Darbe 14 Ağustos´ta Yapılacaktı

Darbe 14 Ağustos´ta Yapılacaktı
16-08-2016 10:34
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, FETÖ/PDY unsurları tarafından 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişimi sonrasında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminin aslında 14 Ağustos tarihinde yani AK Parti’nin 15. Kuruluş yıldönümünde planlandığını belirten Şahin, 30 Ağustos tarihinde yapılacak olan Yüksek Askeri Şura’nın Temmuz ayına alınmasının ardından darbe girişiminin de öne alındığını belirtti.

Şahin, 14 Ağustos’ta yapılması planlanan darbeyle AK Parti Genel Merkezinde bulunan tüm devlet adamlarının ve AK Parti camiasının yok edilmesinin amaçlandığını belirterek, Türk Milletinin meydanları doldurmasıyla darbe girişiminin önlendiğini kaydetti.

Şahin, şunları kaydetti:

‘Geldiğimiz süreç içerisinde darbe girişiminin asıl mahiyeti daha da çok anlaşıldı. Daha vahim bir olayla karşı karşıya olduğumuzu anladık. Nitekim önceki gün partimizin 15. Kuruluş yıldönümüydü. Ankara’daki Genel Merkezimizde kuruluş yıldönümü ile ilgili bazı programlar vardı. Eski Cumhurbaşkanı, Eski Başbakanımız, eski Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve İl Başkanlarımız olmak üzere yoğun bir katılım vardı. Bunlar esasen darbe girişimini 14 Ağustos tarihine göre planlamışlar. 30 Ağustos’ta yapılacak Yüksek Askeri Şura öncesinde 14 Ağustos’ta Genel Merkez’de bulunan tüm devlet yöneticilerini ve AK Parti camiasını orada yok etmeyi planlamışlar. Ancak Yüksek Askeri Şura Temmuz ayına alınınca, bu kez de 16 Temmuz’da darbe saati gece 03.00 olarak belirlemişler. Sonrasında darbe açık olunca da 15 Temmuz akşamında darbe girişimini başlatmışlar. Dolayısıyla çok ciddi anlamda Amerika’dan da destek alarak, ülkeye bir darbe yönetimi getirmek ve çok sayıda kan dökmeyi amaçlamışlar.’

‘TARİHE KARA BİR

LEKE OLARAK GEÇTİ’

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘15 Temmuz Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçti. Ciddi anlamda FETÖ/PDY unsurları devletin bütün kılcal damarlarına girerek, her tarafa sızmış ve 45 yıldır darbe yapmaya hazırlanmış. Bu kısmen bilinir olmakla beraber bunun makul olmadığı herkes tarafından malum olduğundan böyle bir duruma ihtimal verilmemişti. Ancak gördük ki ihtimal dâhilindeymiş ve beklenenden çok daha güçlülermiş, çok sayıda yere sızmışlar. Uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla her tarafa saldırmaya başladılar’ dedi.

Şahin, ‘Cumhurbaşkanımızın Marmaris’te bulunduğu otele saldırdılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne saldırdılar. MİT’e saldırdılar, Özel Harekât Daire Başkanlığı’na saldırdılar, özel kuvvetlere saldırdılar, Genelkurmay Başkanlığı’na saldırdılar. Emniyet Müdürlüklerine, valiliklere ve belediyelere saldırdılar. Dolayısıyla her taraftan topyekûn bir kalkışma oldu. Ancak Cumhurbaşkanımızın dirayeti, bütün riskleri alarak, Marmaris’ten İstanbul’a gitmesi ve devlete vaziyet etmesi, Başbakanımızın dirayeti ve hayatını ortaya koyarak, karayoluyla Ankara’ya dönmesi, Meclis’te bulunan Milletvekillerinin orayı terk etmemeleri, halkımızın Cumhurbaşkanımızın talimatına uyarak meydanlara toplanması neticesinde bu darbe girişimi akamete uğratıldı’ ifadelerini kullandı.

240 ŞEHİDİMİZ VAR

15 Temmuz darbe girişiminde 240 şehit verdiğimizi hatırlatan Şahin, ‘Her birisi birbirinden kahraman olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 2 bin den fazla da yaralımız var. Onların sayesinde bugün özgürce bu ülkede yaşıyoruz, özgürce nefes alıyoruz. Yoksa bunlar olmasaydı çok daha büyük zayiatlar olurdu ve Türkiye Suriye gibi olup, başka ülkelerin işgaline açık hale gelirdi. Özellikle Amerika, Türkiye’deki bütün FETÖ ve PDY unsurları kanalıyla ele alır güneydoğumuzda bir Kürt devleti kurulur, Ermenilerin bütün iddiaları tanınır, onlara tazminat ödenir ve eski mülkiyetleri iade edilir. Yani başlangıçta yapacağı şeylerin bir kısmı bunlardı. Bunların dışında Türkiye tam bir DAEŞ hedefi haline gelirdi. Nitekim Hatay, Kilis, Gaziantep’deki FETÖ mensubu bölge komutanı o bölgedeki hudut birliklerini çekmiş ve ülkeyi DAEŞ’in gireceği hale getirmiş. Bunlar bu kadar hain bir örgüt. Ancak milletimizin dirayeti sayesinde bu terör örgütünün darbe girişimi püskürtüldü’ şeklinde konuştu.

‘TEHLİKELİ BİR YAPIYLA

KARŞI KARŞIYAYIZ’

‘Çok tehlikeli bir yapıyla karşı karşıyayız’ diyen Şahin, ‘Bu tehlikeli yapının her zaman her şeyi yapabileceği malum. Onun için bu yapıyı kimse korumasın, kimse kol kanat germesin, kimse bunlara yardımcı olmasın. Zira onlar hiç kimseye acımadılar’ dedi.

Paralel yapıyla bağlantısı tespit edilen herkesin soruşturulması gerektiğini belirten AK Parti İl Başkanı Şahin, ‘Şimdilerde görüyoruz, paralel yapıyla bağlantısı olanlar açığa alındığında veya soruşturma geçirdiğinde sanki bunların hiçbir suçu yokmuş gibi insanlar onlara merhamet gösteriyorlar. Ancak merhametten maraz doğduğunu ülke acı bir tecrübeyle gördük. Onun için devletimiz gerekli olar tüm çalışmaları yapıyor. Buna imkân tanınsın. İsmi bu yapıyla ilişkilendirilen herkes soruşturulsun. Adalet işlemeye devam ediyor. Herkesin itiraz ve yargıya başvurma hakları var. Zaten bütün çalışmalar devlet ciddiyetiyle yaparak, kılı kırk yarıyor. Dolayısıyla her halükarda kurunun yanında yaş da yanmasın diye büyük bir titizlik gösteriliyor. Kuru olanlarında toplumdan ayıklanması gerekiyor. Yoksa onlar tekrar darbe yaparlar. Şimdi bu aşamaya 45 yılda geldilerse, 3-5 yıl sonda tekrar darbeyle karşı karşıya kalabiliriz. Onun ciddiyetle bu yapının ayıklanması lazım’ ifadelerini kullandı.

SİVAS’TA GİRMEDİKLERİ

EV KALMAMIŞTIR

FETÖ’nün 1983 yıllarından itibaren ilimizde olduğunu ve adeta girmedikleri evin kalmadığını belirten Şahin, ‘FETÖ unsurları 1983 yıllarından itibaren ilimizde var. Selçuk Fen Dershanesi o yıllardan beridir var. Yine Sultan Murat Koleji 1986 yılından beri var. Yani tam 30 yıldır ilimizde de faaliyetlerini yürütüyorlar. Artık girip çıkmadıkları ev kalmadı. Gazete abonesi yapmadıkları aile kalmadı. Dolayısıyla böyle bir yapı çok daha vahim boyuta ulaşmış. Çok fazla mensubu var. Ancak şunu söylüyorum. 17-25 Aralık sürecinden itibaren Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bütün devlet kurumlarımız bu paralel yapının 17-25 Aralık’ta bir hukuk darbesi girişiminde bulunduklarını ayan beyan belirttiler. Bundan sonra bütün bunlara rağmen bu yapıyla ilişkisi devam eden insanlar iyi niyetli değildir’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!