USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Teşkilatları FETÖ´den Arındırılıyor

AK Parti Teşkilatları FETÖ´den Arındırılıyor

AK Parti Teşkilatları FETÖ´den Arındırılıyor
23-08-2016 09:28
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, ülkenin geleceği için FETÖ’den arınması gerektiğini belirterek bu yönde yapılan çalışmaları aktardı. Sivas teşkilatında FETÖ temizliğinin 2014 yılında başlatıldığını belirten Şahin, ‘FETÖ toparlanarak yeni darbe yapma peşinde. Bu nedenle her fert bu hainliğin önüne geçmek için üzerine düşeni yapmak zorunda. Milletin geleceği için bunları ortaya çıkartmak gerek’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın tüm il teşkilatlarına gönderdiği ‘Teşkilatlarda FETÖ temizliği yapın’ talimatı sonrası tüm il teşkilatlarında FETÖ temizliği başladı. İlimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Şahin, Sivas teşkilatında 17-25 Aralık olaylarından bu yana belli ayıklamalar yapıldığını söyledi.

Darbe süreci sonrası bu ayıklamanın çok daha ciddi ve en ufak bir şüpheye mahal vermeyecek şekilde başlatıldığını belirten Şahin, görevden alınanlar olduğunu ve ilerleyen süreçte de bu temizlik çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Şahin, ‘Biz 17-25 Aralık olaylarının ardından parti içerisinde çalışmalarımız oldu. O dönemde istifasını aldıklarımız da oldu. Bu konuda 2-3 yıldır etkin olarak çalışıyoruz. Kongre dönemlerinde de elenenler oldu.  Sonraki dönemlerde de yine bilinmeyen ama irtibatlı olan kişilerin ortaya çıkmasıyla üyeliklerini düşürdüklerimiz oldu. Bu süreçte de yine istifasını aldıklarımız oldu. Bizim bu çalışmalarımız 17-25 Aralık tarihinden bu zamana kadar devam etti, bundan sonra da devam edecektir. Çünkü bunların artık girmedikleri yer kalmamış. Tabi ki teşkilatlarda vahim boyutlarda değil ancak bir hedef doğrultusunda her yere sızma talimatları olduğu için bunların geneli iyi niyetli görünüp, belli noktalarda yer almak için her taklayı atmışlar. O sebeple de bu kişilerin ayıklanması lazım’ ifadelerini kullandı.

‘FETÖ ÜLKENİN KILCAL

DAMARLARINA KADAR SIZMIŞ’

Darbe sürecini ve gelinen noktayı değerlendiren Şahin, bu noktada ülkenin FETÖ’cülerden temizlenmesinin büyük önemi olduğunu vurguladı.

Örgütün, bu ülkenin kılcal damarlarına kadar sızmış olduğunu söyleyen Şahin, ‘Bütün dünyada darbeler tarihe karışmış iken Türkiye’de bu tekrar hortlatılmak istendi. Ama Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletimizin dirayeti, sağduyusu ve dik durması sebebi ile darbe girişimi 20 saat içerisinde püskürtüldü. Şimdi darbeciler hesap vermek zorundalar. Bununla beraber FETÖ’nün 45 yıldır ülkenin kılcal damarlarına girdiği, kendilerini gizlediği, riyakârlık yaptığı, farklı göründükleri ve böyle sinsi bir yolla ülkeyi ele geçirmeye çalıştıkları aşikâr oldu. Şimdi bunların temizlenme zamanı. Zira bu darbenin arkasında Amerika var, FETÖ’nün arkasında Amerika var ve Türkiye’de kendi çıkarlarına göre hareket edebilecek bir devlet kurmak istiyor. Güneydoğu’daki Irak ve Suriye ile birleştirerek Kürdistan devleti kurmak amaçlı olduğu, Kıbrıs’tan Türk askerini çektirerek oradaki Kıbrıs Türklerini mağdur etme amaçlı olduğu, Ermenistan’a sözde soykırım iddialarını tanıyarak Ermenistan’ın Türkiye üzerindeki haklarını tanıma ve tazminat ödeme amaçlı olduğu ve tamamen batı pazarı amaçlı olduğu sabit ve açık’ dedi.

YENİ DARBELERİN

ÖNLENMESİ İÇİN…

Darbe girişimi sonrası şuan temizlik sürecinde olunduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, bu sürecin titizlik ve önemle sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

FETÖ’nün yeni darbe girişim planlarının olabileceğini belirten Şahin, ülkenin aydınlık geleceği için vatandaşların bu temizlik sürecine destek vermelerini isteyerek, ‘Başı dışarıda olan bu terör örgütünün tümden açığa çıkartarak gelecekte de darbe yapması kuvvetle muhtemel olduğu için devletin içerisinden ayıklanması gerekiyor. Şu anda o süreçteyiz. Ciddi anlamda her gün bunlara mensup birçok insan ortaya çıkıyor. Birbirlerini artık deşifre ediyorlar’ dedi.

Şahin şunları kaydetti:

‘Hem ordu, hem polis, hem istihbarat teşkilatı içerisinde, hem devletin diğer kurumları, hem de iş hayatı içerisinde her yerde kümelendikleri belli. Onun için bütün vatandaşlarımızı, bunları ortaya çıkarmak için gayret göstermeye davet ediyorum. Çocuklarımızın, milletimizin geleceği için bu yapının ortaya çıkartılması gerekli. Yoksa yine güçlendiklerinde tekrar darbe yapacaklardır. Zira elebaşları FETÖ’nün talimatları ortada. Darbe yapacak kadar, ülkeyi ele geçirecek kadar, güçlenene kadar gizlenin diyor. O güce geldiğinizde de ortaya çıkın ve devleti ele geçirin diyor. O nedenle bu yapı mensuplarının ortaya çıkartılması her vatansever Türk milleti ferdinin görevidir.’

BİRLİĞİMİZ DEVAM ETMELİ

AK Parti İl Başkanı Şahin, ‘Demokrasi nöbetimiz 27 gün sürdü, şuan ara verildi. Demokrasi nöbetlerinde, Sivas ve ilçelerindeki meydanlarda bütün vatandaşlarımızın darbeye karşı sağlam bir duruş gösterdiler. Milli birlik ve beraberliğimiz doruk noktaya ulaştı. Şimdi üzerimize düşen vazife, bu birlik ve beraberliğimizi koruyarak daha ileriye götürmektir. Bu bir vatan vazifesidir. O nedenle biz AK Parti teşkilatı olarak diğer partilerle diyalog halindeyiz. Ziyaretlerimiz oldu, birlikte toplantılar yaptık, birlikte iki kez meydanda halkımıza hitap etti, bilboard çalışmasıyla birlik mesajı verdik. Şu anda Sivas’ta da, Türkiye genelinde de halkın, siyasilerin, STK’ların birlikte olma durumunu devam ettirmemiz lazım. Yenikapı’da bir miting düzenlendi ve 5 milyon insan orada toplandı. Bütün dünyaya Türkiye’nin bir ve beraber olduğunu, Türkiye’nin yıkılamayacağını, herkesin Cumhurbaşkanı ve devletin arkasında olduğunu gösterdi. Bu bütün dünyaya bir mesaj oldu. Çünkü hiçbir devlet ve hiçbir ülke böyle bir kalabalığı toplama kudretine sahip değil. Bu güç bizde olduktan sonra, milli birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece Türkiye’nin önünde duracak bir terör örgütü, bir yabancı düşman ve bir sorun olmaz. Her şeyi teker teker aşarız inşallah. Bizlere düşen bu birlik ve beraberliği devam ettirerek Türkiye’yi geleceğe taşımaktır’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!