USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRMELİYİZ?

?GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRMELİYİZ?

?GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRMELİYİZ?
13-06-2013 16:13
Google News


MUSTAFA IŞIK

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve İŞKUR tarafından yürütülen 'Genç İstihdamının Desteklenmesi (GİD) Operasyonu' kapsamında Sivas’ta, 'Genç Girişimciler Eylem Planı Üzerinde Paydaşlarla Görüşme, Danışma Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Çalıştay öncesinde, GİD kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere katılan 55 gence sertifika verildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Programa Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Vali Yardımcısı Vefa Kaya, İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal, gençler, proje koordinatör ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreni öncesinde konuşan, İŞKUR İl Müdürü Nabi Soysal, kurumun genç istihdamın desteklenmesi ve proje kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti.

‘(NE OLURSA YAPARIM) DÖNEMİ ARTIK BİTMİŞTİR’

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, yaptığı konuşmada, gençlerin eğitiminin çok önemli olduğunu belirterek, herkesin en iyi yapabildiği işte uzmanlaşması gerektiğini söyledi.

Artık ‘ne olsa yaparım’ döneminin geride kaldığını belirten Kemelek, şu ifadeleri kullandı:

‘Takdimde de belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti ile AB arasında yürütülen, koordinasyonunu Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı genç istihdamın desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla yürütülen bu çalışmanın ilimize önemli bir katkısı olduğu kanaatindeyim. Bu proje kapsamında 55 kursiyerimize sertifikaları verilecektir.

Günümüzün sorunlarının en önde gelenlerinden bir tanesi işsizlik, istihdam konularıdır. Sivas’taki iç göçün sebeplerinden bir kısmı buna dayanmaktadır. Tabi başka nedenler de var şüphesiz. Dolayısıyla genç girişimcilere ihtiyacımız var. Gençlerimizi girişimci bir ruhla eğitmeli, yetiştirmeyiyiz. Yeni gençlerin de istihdama hazır hale getirilmesi lazım. Hep söyleniyor, ‘ne olursa yaparım…’ ne olursa yaparım dönemi artık bitmiştir. Herkes bir ve onun dallarında uzmanlaşması gerekiyor. Yani bir işi yapabilir. En iyi yapabileceği iş üzerinde mümkün olduğunca herkesin uzmanlaşması gerekiyor. Dolayısıyla ilimizin kalkınması, ülkemizin kalkınması bakımından önemli bir proje…’

‘SÜREKLİ YAPILMALI’

Bu tür çalışmaların sürekli yapılması gerektiğini belirten Vali Kemelek, piyasada iş arayanın da işçi arayanın da bulunduğunu belirterek, bu kursların ihtiyaç duyulan alanlardaki boşlukları doldurmayı amaçladığını söyledi.

Kemelek; ‘Piyasada iş arayan da, işçi arayan da var. Bazı sektörlere ihtiyaç da var. Dolayısıyla bunların iyi tanımlanması gerekiyor. Hangi kalitede eleman aranıyor veya bizim potansiyelimiz neye uygun. Bu tür çalışmalar bunu değerlendiriyor. Yani burada ihtiyaç duyulan alanlardaki boşlukları en iyi şekilde doldurmayı amaçlayan kurslara gençlerimizi yönlendirmeye çalışıyoruz.

Bunlar süreklilik arz eden işler. Bunlar bir kere yapmakla sonuçlanacak iş değil. Her yılın kendine özgü şartlarına göre bu çalışmaların devam etmesi gerekiyor. Gerçi bu proje 2013’ün sonunda sonlanıyor ama yeni projelerle girişimcilik ruhunu kazandıran çalışmaların devam etmesi gerektiğine inanıyorum’ şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek genç nüfusun değerlendirilmesi, istihdam edilmesi ve yetiştirilmesi yönündeki çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Demirok, şu ifadeleri kullandı:

‘Genç istihdamın desteklenmesi operasyonu güzel bir başlık. Genç nüfusa sahip Türkiye’de gençlerin istihdama yönelik çalışmalarında aktif rol alan her kurum ve kuruluşu takdir etmek lazım. Bu genç nüfusun Sivas’ta da bir yansıması vardır. İhtiyarlayan dünyada, genç nüfusu ile Türkiye örnek bir ülkedir. Ama genç istihdamı da değerlendirmek zorunluluğu vardır. Bu nedenle hem kalite hem de genç istihdamı, zaman ve zemini iyi değerlendirerek kullanmakta hem Türk ekonomisi hem de Türkiye’deki, devlet yapımızın mekanizmasının iyi çalışması için el birliği yapmak lazım. Uluslararası yarışmalarda mutlaka bir kalite var. İmalatçı ürettiği malın kalitesini iyi ayarlarsa dünya standartlarında kendisine bir Pazar buluyor. Genç nüfus da kaliteyi artırırsa kendisine dünyanın her tarafında bir iş bulabilir. O nedenle biz hem iş bulacağız, hem de kaliteyi yükseltmemiz gerekiyor.’

Konuşmaların ardından sertifika töreni gerçekleştirildi. Gençler, sertifikalarını Vali Kemelek ve Belediye Başkan Vekili Demirok’un elinden aldı.

Sertifika töreninin ardından 'Genç Girişimciler Eylem Planı Üzerinde Paydaşlarla Görüşme, Danışma Çalıştayı' başladı. Çalıştay, bugün sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!