USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Ülkemizin Ayağındaki FETÖ ve PKK Prangası Kırılacaktır?

?Ülkemizin Ayağındaki FETÖ ve PKK Prangası Kırılacaktır?

?Ülkemizin Ayağındaki FETÖ ve PKK Prangası Kırılacaktır?
05-10-2016 17:14
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan süreçle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan süreci değerlendiren Şahin, FETÖ ile mücadele edildikçe, PKK’ya karşı da daha etkin bir mücadelenin ortaya koyulduğunu ifade etti.

Şahin, ‘Ülkemiz bu süreci de atlatacaktır. Bununla birlikte ülkemizin ayağındaki hem PKK prangası, hem de FETÖ prangası kırılacaktır. Aynı şekilde Suriye’de devam eden operasyonlarla birlikte DAEŞ’in de beli kırılarak, Türkiye’de artık bir eylem yapamaz hale getirilecektir. Suriye’de Celabrus bölgesindeki bölgenin temizlenmesiyle birlikte daha da genişleyecektir. FETÖ’den temizlendikçe Türkiye’nin gücü ve itibarı artamaya devam edecektir’ ifadelerini kullandı.

Olağanüstü Hal’in 3 ay uzatıldığını belirten Şahin, ‘15 Temmuz tarihindeki FETÖ’nün darbe girişiminden bu tarafa aşağı yukarı 3 ay gibi bir süre oldu. Olağanüstü Hal 3 ay uzatıldı 19 Ekim’den itibaren. Bu süreçte hem FETÖ hem de PKK’ya yönelik temizlik harekâtları yapılıyor. Öncelikle darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY ile ilgili devlette görev alan kamu-işçi statüsündekiler açığa alındı ve arkasından da bağlantıları ve ilişkileri güçlü olanlar ihraç edildi. Zira devlete sadakat esastır. Devletten maaş alacaksın, devletin kadrosunda yer alacaksın. Devletin makamının imkânlarını kullanacaksın ve devlete sadakat göstermeyeceksin. Ayrıca başka birilerine karşı sadakat göstererek, devletin aleyhine işler çevireceksin. Dolayısıyla devlet, bu gibi kişilere makam, mevki ve maaş vermek zorunda değildir. Bu nedenle devletimiz durumu bu minval üzere olanları ihraç etmiştir. Onun dışında da suça karışmış olanlar, örgüt yapısı içerisinde yer almış olanlar da gerekli sorgulamalar yapılarak, bunlardan bir kısmı tutuklanmış, bir kısmına denetimli serbestlik uygulanmış ve bir kısmı da serbest bırakılmıştır. Bu süreç devam etmektedir’ dedi.

İlimizde de FETÖ ile mücadelenin etkin bir biçimde sürdürüldüğünü belirten Şahin, ‘Sivas’ımızda da geçen yıldan bu tarafa Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili 17/25 Aralık süreciyle birlikte belirli soruşturmalar yapılmış, bazı davalar açılmıştı. 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünden sonra da bu hususlar detaylandırılmış ve soruşturmalar, açığa almalar ve tutuklamalar devam etmiştir. En son önceki gün itibariyle de ilimizde 304 polis memuru açığa alınmıştır’ diye konuştu.

Şahin şunları kaydetti:

‘Bu yapı kanser gibi bir yapıdır. Bulaştığı zaman sağına soluna da bulaşan bir yapıdır. Geride kalan 45 yıllık süreçte devletin kılcal damarlarına kadar sızmış ve darbe yaparak Türkiye’yi Amerika’nın işgaline açmak istemiş bir yapıdır. Misakı milli sınırlarımızı bozmayı hedeflemiş bir yapıdır. Onun için tüm Türk vatandaşlarının bu yapıya karşı uyanık olmaları gerekmektedir. Devletimiz ve milletimiz bu badireyi atlatacaktır. Bu süreçte bu adamları mağdur olarak görmemeleri gerekir. Zira, bunlar devlete ve millete karşı bir işgal harekatının içerisinde yer almışlardır. 17 senedir başları Amerika’dadır. Eğer milli bir yapı olmuş olsalardı Türkiye’de olurlardı. Amerika’dan Türkiye’yi karıştırmak için uğraşmazlardı. O nedenle buradaki yapıya mensup olup, görevden uzaklaştırılan, tutuklanan kişilerin bunu bilerek bunun içerisinde oldukları görüşü hakimdir. Zira 2004 Milli Güvenlik Kararında FETÖ yapısı terör örgütü listesine girmiştir. Bugün 12 yıl olmuş, eğer bu insanlar iyi niyetli olmuş olsalardı, 12 yıldır ki bunlarla irtibatlarını keserlerdi. Hele ki 17/25 Aralık sürecini görüp, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu kişilere ‘Haşhaşi’ dedikten sonra burasıyla irtibatlarını devam ettirmiş olanlar bilerek ve isteyerek bu yapının içerisinde kalmışlardır. Allah göstermesin, darbe gerçekleşmiş olsaydı; Onlar şimdi büyük bir kıyım yapmış olacaklardı. Ülkeyi savaşa götürmüş olacaklardı.’

EYLÜL AYINDA 1100 PKK’LI

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yurt genelindeki FETÖ ile mücadelenin yanı sıra PKK terör örgütüne yönelik operasyonların da kararlılıkla devam ettiğini belirten AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin,  ‘Bu süreçte PKK ile de mücadele etkin şekilde sürdürülüyor. Eylül ayı içerisinde 1100 tane PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu gerçekten de çok ciddi bir rakamdır. Yani bir ay içerisinde 1100 PKK’lının öldürülmesi en az 3-4 bin PKK’lının da yaralanmış olduğunu gösterir. Dolayısıyla PKK terör örgütüne büyük bir zayiat verilmiştir. Burada Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum. Güvenlik güçlerimiz çok büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. İnşallah kış gelmeden PKK’ye hem şehir merkezlerin de hem de kırsalda büyük bir darbe inmiş olacaktır’ dedi.

Şahin, şöyle devam etti:

‘Özellikle FETÖ ile mücadele kapsamında PKK’nın da beli kırılmıştır. Buradan da anlaşılıyor ki FETÖ bu kadar süreç içerisinde PKK ile iş birliği içerisinde hem şehirlerimizi bombalatmış, hem de kırsalda onların faaliyetlerine yardımcı olmuştur. Nitekim cemaatin ileri gelen isimlerinden birisinin Güneydoğu Bölgesinde görev yapan 5 binden fazla kamu görevlisinin listesini Diyarbakır Belediyesi’ndeki bir kişiye götürüp teslim ettiği artık sabittir. Bunlarla çalışın, bu kişiler terör faaliyetlerinde destek olarak kullanın dediği ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla PKK ile FETÖ terör örgütü arasında bir irtibat kurmuşlar. Bu irtibat sayesinde de örgütün özellikle şehirlerdeki bombalı eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Onların yollara bomba düzeneklerini yerleştirmelerine FETÖ’ye bağlı üniforma giymiş teröristlere göz yummuşlardır. Bu nedenle de şehirlerimizde önemli ölçüde şehitlerimiz olmuştur.

Şimdi FETÖ ile bu yönde bir mücadele gerçekleştirilince PKK ile mücadele daha da büyük bir etkinlik kazanmıştır. Zira, şimdi devlet içerisindeki FETÖ mensupları PKK’ya yardımcı olamayınca PKK, açıkta kaldı. Bakın kısa zaman önce Koyulhisar İlçesi sınırında da 6 terörist tespit edilerek, etkisiz hale getirilmişti. Dolayısıyla geçmişte bunlar yapılamıyordu. Demek ki bir yerlerden bilgi akışı sağlanıyordu. Bu nedenle de bulunamıyorlardı. Şuan için bilgi sızması ortadan kalkınca terörle mücadelede daha net sonuçlar alınmaya başlanmış oldu.

Ülkemiz bu süreci de atlatacaktır. Bununla birlikte ülkemizin ayağındaki hem PKK prangası, hem de FETÖ prangası kırılacaktır. Aynı şekilde Suriye’de devam eden operasyonlarla birlikte DAEŞ’in de beli kırılarak, Türkiye’de artık bir eylem yapamaz hale getirilecektir. Suriye’de Celabrus bölgesindeki bölgenin temizlenmesiyle birlikte daha da genişleyecektir. FETÖ’den temizlendikçe Türkiye’nin gücü ve itibarı artamaya devam edecektir.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!