USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?BARIŞA HİZMET EDECEKSİNİZ?

?BARIŞA HİZMET EDECEKSİNİZ?

?BARIŞA HİZMET EDECEKSİNİZ?
17-06-2013 17:08
Google News


Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas PMYO’da Afgan Ulusal Polis Adaylarına Yönelik düzenlenen 3. Dönem Polisliğe Giriş ve Uyum Eğitimi Açılış töreninde konuştu. Kemelek; ‘Biz Türk halkı olarak Afgan halkının barış ve huzura kavuşmasının yürekten arzu ediyoruz. Burada eğitilen polis teşkilatı mensupları tabii ki kendi ülkelerinde barışa hizmet edeceklerdir. Bunun için ne tür eğitim almaları gerekiyorsa biz burada bu eğitimi veriyoruz’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ve Eğitim Merkezi tarafından Afgan Ulusal Polis Adaylarına Yönelik düzenlenen 3. Dönem Polisliğe Giriş ve Uyum Eğitimi başladı. Eğitim programı kapsamında 497 polis adayı eğitim görecek.

Eğitim dönemi için PMYO Kültür ve Konferans Salonu’nda açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Japon Kültür ve İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Baş Temsilcisi Akio Saito, NATO Training Mission- Afganistan Komutan Yardımcısı BG Sonny Hurtado, Afganistan İçişleri Bakanlığı adına Eğitim Komutanı General A. Seilab, NATO temsilcileri ve il protokolünün önde gelen isimleri katıldı.

‘TÜRKİYE VE AFGANİSTAN

DOST VE KARDEŞ ÜLKELERDİR’

İki ülkenin milli marşlarının okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas PMYO’dan mezun olan polis adaylarının ülkelerinin huzur ve emniyetini temin etmede son derece önemli bir görevi üstlendiklerini söyledi.

Türkiye ve Afganistan’ın dost ve kardeş ülkeler olduğunun altını çizen Kemelek, Afgan polis adaylarına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kemelek; şu şekilde konuştu:

‘Türkiye ile Afganistan tarihten bugüne kadar dost ve kardeş ülke olmuştur. Aynı kültüre, inanca bağlı Türk-Afgan dostluğu sürekli devam edecektir. Bu nedenle Afgan Polis adayı öğrencileri aramızda görmek, onların eğitimine katkıda bulunmak bizleri son derece memnun etmektedir. Çünkü bizler burada bir bakıma kardeşlerimize hizmet etmiş oluyoruz. Polis teşkilatları bulundukları ülkelerin halkının emniyet ve huzurunu temin etmede son derece önemli görev üstenmektedirler. Polis, emniyet ve huzuru sağlarken halka sevgi, şefkat ve güler yüzlü davranmak durumundadır. Bununla beraber suça ve suçlulara karşı da kendisine kanunlarla verilen yetkiyi kullanarak gerekli işlemi yapmalı, suçluları yasaların huzurunda adalete teslim etmelidirler. İlimizde 1. ve 2. dönem polis eğitiminin başarıyla gerçekleştirilmesi sonucu 3. Dönem polis eğitiminin yapılması talep edilmiş. İlk 4 ayı temel polislik eğitimi, son 2 ayı suç soruşturmaları alanına yönelik olmak üzere 6 ay devam edecek eğitimin 497 polis amiri adayının katılacağı 3. Dönem temel polis eğitimi 3 Haziran 2013 tarihinde başlamıştır.

Biz Türk halkı olarak Afgan halkının barış ve huzura kavuşmasının yürekten arzu ediyoruz. Burada eğitilen polis teşkilatı mensupları tabii ki kendi ülkelerinde barışa hizmet edeceklerdir. Bunun için ne tür eğitim almaları gerekiyorsa biz burada bu eğitimi veriyoruz. Buradaki eğitim faaliyeti, Türkiye’nin ev sahipliğinde Afgan, Japon ve NATO eğitmenlerinin katkıları ile gerçekleşmektedir. Sivas halkı olarak biz de bu eğitim programında Afgan öğrencileri misafir etmekten onur duymaktayız’

 ‘KENDİNİZİ GELİŞTİRİN’

Afganistan İçişleri Bakanlığı adına Eğitim Komutanı General A. Seilab ise, eğitimlerde eğmeği geçen ve bu eğitime katkı sağlayanlara teşekkür etti. Öğrencilerden çok çalışmalarını ve kendilerini geliştirmelerini isteyen Seilab, ‘Gelecekte ülkenizin güvenliğini sizler sağlayacaksınız’ dedi.

Seilab; ‘Afganistan’ın güvenliği ve güçlü bir polis için NATO, Amerika Japonya ve Türkiye sıkı çalışmaktadır. Türkiye eskiden beri Afganistan’ın kadim dostu olup her alanda yardım etmiştir. Geçen dönem mezunlarımız en iyi şekilde eğitilmiştir. Eğitim insanların davranışları üzerinde etkili olduğu için sizden öncekiler şuan Afganistan’da en iyi şekilde hizmet vermektedir. Zaman iyi değerlendirin, burada sizin elinizde her türlü fırsat var. İyi çalışın, kendinizi geliştirin… Gelecekte ülkenize hizmet edeceksiniz. 2014 yılında NATO ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü Afganistan’dan çıkacaktır ve Afganistan’ın güvenliği yine kendi vatandaşları tarafından sağlanması gerekiyor. Hiç kimse bizim ülkemizin güvenliğini garanti edemez. Kendimiz çalışarak güvenliğimiz sağlamak zorundayız’ şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ORTAK’

Japon Kültür ve İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Baş Temsilcisi Akio Saito ise Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelere sağlanan katkıların aktarılmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunun altını çizen Saito, ‘Türkiye diğer gelişmekte olan ülkelere bilgi ve becerilerin aktarılmasında en önemli ortaklardan biridir. Ayrıca Japonya ile birlikte Türkiye, Afganistan ve NATO, iyi bir ilişki kurarak yeniden yapılanma sürecinde güvenlik ve barış için koşulsuz çaba göstererek katkıda bulunmaktadır. Bu programın başarımlı bir şekilde açılışında Türkiye, Afganistan ve NATO’ya teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Afganistan, Türkiye, NATO ve Japonya’nın çok şeyler beklediği seçilmiş kursiyerler olarak buradasınız. Bu yıl, Japonya 1 Temmuz’dan itibaren 3 ay süre ile sizlere judo eğitimi sağlayacaktır. 6 seçkin judo eğitmeni önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelecek. Hepsi sadece Japonya’da değil dünyada, seçkin judo deneyimine sahiptir. Sizlere judonun temel felsefe ve tekniklerini öğretecekler. Ülkeniz halen birçok zorluklarla karşı karşıyadır. Şimdi yeniden yapılanma sürecinde olan ülkenizde barış ve istikrarın gerçekleşmesini bütün dünya beklemektedir’ dedi.

‘AFGANİSTAN’IN GÜVENLİĞİ

SİZLERLE DAHA DA ARTACAK’

NATO Training Mission- Afganistan Komutan Yardımcısı BG Sonny Hurtado ise bu alandaki en iyi eğitimlerden birinin Türkiye’de gerçekleştirildiğini söyledi. Programda dünyanın en iyi eğiticilerinden bazılarının yer aldığını belirten Hurtado, öğrencilerin bu seçkin programdan en iyi şekilde istifade etmelerini istedi.

Hurtado, şu şekilde konuştu:

 ‘Afgan-Türk ve Japon eğitici kadrosuna özel olarak şükranlarımı sunarım. Sizlerin Afganistan’ın gelecekteki orta kademe yöneticilerine yaptığınız çabalar olmasaydı bunların hiçbiri mümkün olmazdı.

Dünyada birçok polis eğitim ve profesyonellik kurslarını gezdim ve katıldım. Şüphesiz Sivas Eğitim Programı en önemlilerinden bir tanesi. Türkiye, her zaman Afganistan ile ilişkilerde çok kıymetli ve çaba gösteren bir ortak olmuş, profesyonel Afgan polisinin yetiştirilmesinde kritik bir rol oynamıştır. Bu eğitim programı en iyi orta kademe polis yetiştirme programlarından biri olup, programda dünyanın en iyi eğiticilerinden bazıları görev almaktadır. Bu seçkin programdan en iyi şekilde istifade edin ki, her biriniz daha güçlü bir Afgan polis gücü oluşturmada bu kazandığınız yeteneklere ihtiyacınız olacak. Bu kursa seçilmek için zaten en iyilerin arasından aday gösterildiniz. Lütfen öğrenebildiğiniz kadar öğrenin ve Türkiye’deki zamanınızı iyi değerlendirin. Afganistan’ın güvenliği Sivas’tan mezun olacak her bir öğrenci ile daha da artacaktır.’

UZMAN EĞİTİCİLER

EĞİTİM VERECEK…

Sivas PMYO Müdürü Celal Bodur ise eğitim programı hakkında bilgi verdi. Eğitimlere uzman isimlerin katılacağını belirten Bodur, daha önceki eğitimlerde 1000 Afgan öğrencinin mezun olarak ülkesinde göreve başladığını hatırlattı.

Bodur;  ‘Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan Uluslar arası Antlaşma gereği Afgan polis amiri adaylarının Sivas Polis Okulu’nda eğitilmelerine 2011 yılında başlanmıştır. Birinci ve ikinci dönem eğitimlerimiz başarı ile tamamlanmış bu eğitimlerle yaklaşık 1000 Afgan polis amiri okulumuzdan mezun olarak ülkelerinde görev almışlardır. 3. Dönem eğitimimiz bugün itibariyle 497 öğrencinin katılımı ile resmi olarak başlamıştır. Bu dönem uygulanacak eğitimin daha önceki dönemlerde olduğu gibi ilk 4 ayı temel polislik eğitimine ayrılacak, son iki aylık dönemde ise öğrencilerimize suç soruşturması ağırlıklı modüller verilecektir. Eğitim programımızda Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığımızın koordinesinde tüm Türkiye genelinde alanında uzman polis eğiticileri görevlendirilecektir. Ayrıca öğrencilerimize Japonya’dan gelecek 6 eğitici judo dersleri verecektir. Afgan mevzuatı ve disiplini konularında da Afganistan’dan gelen iki idareci ve 10 eğitici görev alacaktır’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış töreni sona erdi. Vali Kemelek ve diğer davetliler, daha sonra öğrencilerle birlikte yemek yedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!