USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

100 AK´lar Kayseri Yolunda

100 AK´lar Kayseri Yolunda

100 AK´lar Kayseri Yolunda
19-06-2013 18:24
Google News


Mitinglerin şuanda büyük şehirlerde planlandığını belirten Kuru, ‘Başbakanımız, şuan bu sıcak ortamda Sivas’a gelse, bizim hedefimiz 100 bin olacak kesinlikle. Belki Sivas tarihinde bir daha toplanamayacak bir kalabalığı toplamayı arzu ederiz. Ancak şuanda başbakanımız öncelikle Büyükşehirleri planladı, bölgesel planlamalar yaptı. Biz de eğer Sivas’ta, bir miting şu aşamada yapamıyorsak, en azından çevre illerdeki mitinglere büyük bir katkı verelim istiyoruz’ dedi.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü Kayseri’de gerçekleştireceği mitinge Sivas’tan 100 otobüsle giderek büyük bir katkı sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye’de gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemlerin perde arkasındaki gerçeği halkın gördüğünü ve AK Parti’ye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan desteğin daha da arttığını belirten Kuru, ‘Türkiye’nin büyümesinin devamı için AK Parti’nin iktidarda kalmasının, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta devam etmesinin şart olduğunu herkes gördü’ ifadelerini kullandı.

‘MİLLETİMİZ DUYARLI DAVRANDI…’

Bazı kesimlerin seçimle göreve gelmiş bir iktidarı birkaç bin kişi ile alaşağı etmeye çalıştığını belirten Kuru, milletin duyarlı davrandığını ve bu olaylara alet olmadığını söyledi.

Kuru,  şu şekilde konuştu:

‘Ülkemiz Önemli bir süreçten geçiyor. Çok detaylarına belki girmeye gerek yok ama tamamen dış mihraklı hazırlanmış bir provokatif eylemler zinciri ve içeride bir taraftan faiz lobisi, bir taraftan hükümetin yapmış olduğu hizmetlerden rahatsız olan bir kesim ve bir takım eylemler neticesinde ülkemiz maalesef 15-20 gündür gergin vaziyette ancak, son günlerde şükürler olsun bu olaylarda durgunlaşmaya başladı. Tabi burada milli iradeye karşı bir hareket vardı. Seçimle, sandıkla iktidara gelmiş bir hükümeti meydanlarda sadece birkaç bin kişi ile alaşağı etmeye çalıştılar. Ancak milletimiz sağduyulu davrandı ve bu olaylara alet olmadı. Sessiz çoğunluk gereken tepkiyi ortaya koydu. AK Parti’nin, başbakanımızın arkasında sapasağlam dimdik durdu. Onların bu eylemleri neticesinde AK Parti’nin de çeşitli açıklamaları ve çalışmaları oldu.

Öncelikle onlarla görüşmeler yapıldı. İyi niyetli, sadece çevreci niyetle bu gösterileri yapan küçük bir azınlık vardı, onları anlama adına, onların taleplerini dinlemek adına çeşitli görüşmeleri Başbakanımız, başbakan yardımcımız yaptılar. Yine onları rahatlatacak, Gezi Parkı ile alakalı yargı kararı neticesinin bekleneceği, yargı sonucunda eğer Topçu Kışlası yapılması önünde bir karar çıksa dahi buna rağmen halk oylaması yapılacağı yönünde bir karar çıktı. Ancak buna rağmen hala marjinal bazı guruplar eylemlerine devam ettiler.

Başbakanımız da tabii ki daha öncesinde yerel yönetimlere hazırlık için bir mitingler zinciri başlatmıştı. Bunları devam ettirme ve bu olaylarla ilgili olarak da kamuoyunu bilgilendirmek adına mitingler başlattı. Bunların ilki Ankara, ikincisi İstanbul’da yapıldı. Ankara’daki miting, Ankara tarihinin en büyük mitingi, İstanbul mitingi Türkiye tarihinin mitingi oldu. 1 milyon 300 bin resmi rakamlara göre katılım oldu.

Devamında tabi hem yerel yönetimlere hazırlık hem de kamuoyunu bilgilendirme adına yapılan mitingler bölge mitingi şeklinde devam ediyor. Cuma günü Kayseri’de, Cumartesi Günü Erzurum’da, Pazar Günü de Samsun’da bölge mitingleri yapılacak. Önümüzdeki haftalarda da bu mitingler Başbakanımızın programına göre devam edecek. Tabi, Kayseri’de yapılacak mitinge biz de Sivas olarak katılmayı arzu ettik. Çünkü bizden yoğun talep var. Hemşerilerimiz, ‘biz de katılalım, bir organizasyon yapıp, biz de orada olmak, o ortamı yaşamak istiyoruz. Diye talepte bulundular. Biz bu talebe cevap verme adına, bir taraftan da Başbakanımıza, hükümetimize, partimize destek adına Sivas’tan güçlü bir şekilde Kayseri’de olmayı ümit ettik. Tabi ki, Kayseri’ye yöneticilerimizle birkaç araba ile gidebilirdik ama Sivas’ın, hemşerilerimizin bu yoğun talebini de göz ardı edemezdik. Onun için biz, merkezde il başkanlığımızın organizasyonunda, il ve ilçe başkanlığımızın koordinasyonun da ilçelerimiz de olmak üzere en az 100 otobüsle Kayseri’ye gidebilir miyiz diye bir düşünce hâsıl oldu. Bu konuda sağ olsunlar teşkilatımız, il yönetimimiz çalışıyor. İnşallah biz Cuma günü ilçelerimiz ve merkezden olmak üzere 100 otobüsle Kayseri’de olmayı hedefliyoruz.

Bizim amacımız burada mümkün olan en yüksek sayı ile Kayseri’ye gitmek. 100 sembolik bir rakamdır. Otobüs bulabilirsek 100, daha fazla bulabilirsek daha fazla. Bu bizim hedefimizdir. İnşallah bulabiliriz ve daha fazlası ile gidebiliriz diye ümit ediyorum.’

'AK PARTİ BÜYÜYOR’

AK Parti’nin sürekli büyüdüğünü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da oylarını artırmaya devam ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru, seçimlerde oy oranı olarak hedeflerinin merkezde yüzde 80, il genelinde ise yüzde 70 olduğunu söyledi.

Kuru; ‘AK Parti büyüyor, AK Parti 3 Kasım 2002’de yüzde 34’le iktidara geldi. Ondan sonra her seçimde oylarını artırdı. Şuanda dünyada 3 dönemin sonunda oyunu artıran tek iktidar. Önümüzdeki 2014-15 yılında yapılacak seçimlerde de yine inşallah oylarını artırarak yoluna devam edecek bir parti.

AK Parti Türkiye’de oylarını artırırken, Sivas’ta da oylarını artırmaya ve büyümeye devam ediyor. AK Parti’ye olan sempati, sevgi büyümeye devam ederken, AK Parti’nin teşkilatları da tabi ki büyüyor. AK Parti’nin yaptığı organizasyonların da bu büyümeye paralel olarak büyümeye devam etmesi gerekiyor. Tabi ki, burada biz yaptığımız her faaliyeti bir öncekinden daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Bugünümüz dünümüzle eşit olmasın, yarınımız da bugünle eşit olmasın istiyoruz. Hep bu büyümeyi gerçekleştirmememiz lazım diye düşünüyoruz.

Oy anlamında bunu yakaladık. Sivas’ta en son merkezde yüzde 70’i yakaladık. Sivas genelinde yüzde 63’ü yakaladık. Bunlar AK Parti’nin 10-12 yıllık tarihinde en yüksek rakamlardı. Önümüzdeki seçimlerde yüzde 70 rakamını yüzde 80’e çıkarmak gibi bir hedefimiz var merkezde. Hedefimizi net olarak şimdiden söyleyebilirim. Sivas merkez hedefimiz yüzde 80, il geneli hedefimizi de yüzde 70 olarak koyduk şuanda teşkilat ve İl Başkanlığı olarak’ dedi.

‘100 OTOBÜSLE DESTEK VERECEĞİZ’

Teşkilat olarak AK Parti’nin büyümesi ve gelişmesine paralel olarak daha profesyonel bir yapıya ulaştıklarını belirten Kuru, daha önce Sivas’ta gerçekleştirilen mitinglerden örnekler verdi. 2011 seçimlerindeki mitinde 50 bin rakamına ulaşıldığını, Başbakan Erdoğan şimdi gelse hedeflerinin 100 bin olacağını belirten Kuru, Sivas’ta miting planlanmadığı için, Kayseri’deki mitinge katılacaklarını söyledi.

Miting programı hakkında da bilgi veren Kuru, şu ifadeleri kullandı:

‘Teşkilatımız da daha da profesyonelleşiyor, işi daha iyi kavrıyor. Miting ve organizasyonlara bunun da faydası oluyor. Biz de kendimizi sürekli aşmaya çalışıyoruz, biraz daha işi geliştirmeye çalışıyoruz. Benim il başkanlığım döneminde ilk mitinge Başbakanımız referandum için geldiği zaman bana ‘meydana 10 bin kişi getirebilir misin’ gibi şeyler söyleniyordu. Biz 30 bini hedeflemiştik ve o meydana 25 bin kişi gelmişti. O ana kadar, Sivas’ta yapılan en büyük mitinglerdendi. Arkasından havaalanına 3-5 bin rakamları telaffuz edilirken 20 bin kişi o mitinge katıldı katıldı. 3. Miting olarak da 2011 seçimlerinde 50 bin rakamına ulaştık. Şunda gönlümüz istiyor ki, başbakanımız biran önce Sivas’a da gelsin. Gelecek mutlaka ama öncelikle büyük şehirlerden başlandı. Şuan, bu sıcak ortamda gelse bizim hedefimiz 100 bin olacak kesinlikle. Belki Sivas tarihinde bir daha toplanamayacak bir kalabalığı toplamayı arzu ederiz. Ancak şuanda başbakanımız öncelikle Büyükşehirleri planladı, bölgesel planlamalar yaptı. Biz de eğer Sivas’ta, bir miting şu aşamada yapamıyorsak, en azından çevre illerdeki mitinglere büyük bir katkı verelim istiyoruz.

Cuma günü 08.00’dan itibaren hükümet meydanından, jandarma binası önüne katılacak arkadaşlarımızı bekliyoruz. 08:30’a kadar yola çıkılmasını hedefliyoruz. O gün inşallah gelen herkesi götürmek gibi bir programımız var. Tabi, diğer taraftan ilçelerimizden de yola çıkılacak. Gemerek de birleşeceğiz ilçelerimizle ve Kayseri’ye toplu gireceğiz. Tabi toplanma merkezimiz Kayseri İl Başkanlığı tarafından hazırlanacak. Orada karşılanacak arkadaşlarımız. Sonrasında miting alanına hep beraber geçilecek.’

‘BU EYLEMLER HEYECANI ARTIRDI’

Gerçekleştirilen eylemlerin perde arkasındaki gerçeği halkın gördüğünü belirten Kuru, bunun halkta büyük bir heyecan oluşturduğunu belirterek teşkilat ve halkta bir gevşeme var ise de bunun eski haline döndüğünü savundu.

Kuru, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Bu bir heyecan… Şuanda 81 ilin 81’inde miting yapma imkânı yok ama 81 ilin tamamı da bu heyecanı iliklerine kadar hissediyor. Yapılan eylemler, arka planı özellikle anlaşıldıktan sonra işin Amerika boyutu, İsrail boyutu, Yahudi lobisi, faiz lobisi… Bu anlaşıldıktan sonra teşkilatlarda ve vatandaşlarda müthiş bir heyecan oldu ve tekrar kendi iç dünyasında AK Parti ile ilgili en ufak bir gevşeme var ise de tekrar eski haline döndü dinamikleşti. Herkes bir kendine geldi, yani teşkilat olarak biz de kendimizi çek ettik. Vatandaş da kendini gözden geçiriyor. Türkiye’nin büyümesinin devamı için AK Parti’nin iktidarda kalmasının, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta devam etmesinin şart olduğunu herkes gördü. Herkes duyarlı davranıyor. 81 il bu işte duyarlı, sadece biz değiliz. Bütün çevre iller gereken katkıyı verecektir. Biz de Sivas olarak tabi ki en büyük katkıyı vermek istiyoruz. Çünkü Sivas Teşkilatı, Türkiye’nin en büyük, en dinamik teşkilatlarından bir tanesi.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!