USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akpınar ne yapıyor ?

Akpınar ne yapıyor ?

Akpınar ne yapıyor ?
20-06-2013 18:15
Google News


Yetkili sendika  Akpınar’a ateş püskürüyor .‘Bakanlığa her gidişini bir fırsat bilip, oradaki yöneticilerle olan münasebetlerinde Sivas’ta eğitimde çığır açtığını ,devrim niteliğinde projeler yaptığını söyleyerek faaliyetlerini (!) cilalayıp kitaplaştırarak sunan sayın müdürün amacının ne olduğunu eğitim çalışanları adına merak ediyoruz. Bu çalışma tarzı ile Sivas ili kaybetmeye devam edecektir.

HABER MERKEZİ

Öğretmenler ve sendikalar MEM Müdürü Turan Akpınar’a tepkili.

Eğitim çalışanlarının maaş promosyonları ile ilgili banka ile imzalanan anlaşmada sendikanın bertaraf edilmesi ve promosyonların  taksitlerle ödenmesi yolundaki anlaşmaya yetkili sendika tepki gösterdi ve MEM Müdürü Turan Akpınar’a ateş püskürdü.

Banka ile yapılan anlaşmaya tepki gösterdiklerini dile getiren Sendika İl Temsilcisi İlhan Karakoç gazetemize yaptığı açıklamasında ‘    Hak ve adalet nihayet yerini buldu… İlimiz merkezinde görev yapan yaklaşık 5277 eğitim çalışanının maaş promosyon anlaşması 19.06.2013 Çarşamba günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yemekhanesinde sonuçlandırıldı!

Yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen olarak banka promosyonu ile ilgili süreci eğitim çalışanlarının menfaatlerini, beklentilerini, demokratik ve şeffaf bir yöntemle belirleyerek il Milli Eğitim Müdürüne sunmuştuk; Daha önce internet sitemizde paylaştığımız promosyon şartname taslağımızda yer alan ve aşağıda özet olarak sunduğumuz görüşlerimizi dile getirmiştik.

Temel Sorunun ilimize anlaşma sonrası geleceklerin olduğunu, bunun çözümünün çok kolay olduğunu, toplam promosyon ücretinin % 95 ini dağıtalım kalan %5 i ayrı bir hesapta tutalım, sonradan gelenlere buradan verelim, eğer % 5 karşılamaz deniyorsa % 10’nunu ayıralım ve anlaşmanın bitmesine son 6 ay kala gelen Eğitim çalışanına promosyon ödemesi yapılmasın, hesapta kalan parayı da tüm eğitim çalışanına eşit olarak dağıtalım teklifinde bulunmuştuk.İlimize sonradan atanan eğitim çalışanlarına maaş promosyonunun ilgili banka tarafından karşılanması teklifini sunmuştuk

Ancak; İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın dilinden düşürmediği Ereğli Tecrübesi! sonuçlarını vermeye başladı. Bilindiği üzere Turan Akpınar İl Milli Müdürlüğünde güya! diğer sendikalarla istişare yapmak maksadıyla kafasındakini dikte ettiği toplantıda promosyon tutarının altı eşit taksitte ödenmesinin hem hukuken hem de vicdanen! Uygun olacağını ifade etmişti. Bu yaklaşıma karşı Eğitim-Bir-Sen olarak eğitim çalışanlarının aleyhine bir durum oluşturacak şartnameye hiçbir surette imza atmayacağımızı beyan ederek görüşmelerden çekildik ve bu işi onun üstün meziyetlerle donatılmış yöneticilik tecrübesine bıraktık.

HAKKIMIZ YENİLDİ

MEM Müdürü Akpınar hakkında da görüşlerini dile getiren Karakoç’Kimsenin hakkını kimseye yedirmem’ diye hakkaniyet duygusundan taviz vermediğini düşünen,  promosyon anlaşmaları tarihine ismini altın harflerle yazdıran, Sayın Turan AKPINAR, eğitim çalışanlarının hakkını kimseye yedirmedi(!) Yapılan çalışma neticesinde 5277 eğitim çalışanına toplam 4 milyon 450 bin TL  promosyon tutarı alabildi.  

Eğitim-Bir-Sen olarak baştan beri karşı çıktığımız ve  tek seferde ödenmesi noktasındaki ısrarımıza rağmen Milli Eğitim müdürünün ısrarla ve inatla şartnameye koyduğu; promosyonun  6’şar aylık dilimlerle ve taksitle ödenmesi şartı gereği olarak çalışan başına  843 TL (6x140 TL) promosyon tutarı düşmüştür.

 En yüksek teklifi Ziraat Bankasının verdiği bu başarı öyküsünü Sn.Turan Akpınar’ın diğer çalışmalarında olduğu gibi bunu da bir kitapçık haline getirip bakanlığa sunmasını bekliyoruz.

Sayın müdürün, bu başarısını kıyaslaması için Samsun, Afyon, Edirne gibi İller ile Tuzla, Fatsa gibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yaptığı promosyon anlaşmalarına bakması yeterlidir.

Türkiye’de bir çok kurumun çalışanları için tek seferde daha az sayıda personel için daha fazla ücret almayı başarması Akpınar’a göre haksızlığın ta kendisidir. Bu dürüstlüğünden dolayı kendisini kutluyoruz. Eğitim çalışanlarına bu durumu nasıl izah edeceğini merakla beklediğimiz Sayın Turan Akpınar’ın bu anlaşma ile birlikte sadece kendi çalışanlarına hakkı hukuku öğrettiği yetmediği gibi bir de Sivas yerelinde ve ülke genelinde promosyon ücretini peşin alan  birçok kuruma ve yöneticilerine de ders vermiştir.

SEKAP,EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLU,OKULLAR HAYAT OLSUN gibi projelerdeki üstün başarıları bakanlıkta dilden dile dolaşan ve  Sivas’ımızı Ereğli tecrübeleri! ile 41.likten 48.liğe düşüren Sayın Milli Eğitim Müdürünün bu başarısı da bakanlığın gözünden kaçmayacak, mutlaka  ödüllendirilecektir!

Böylesi başarılı bir anlaşma yaparak adil olma amacı güden Sn.Turan Akpınar’ın artık bu paranın tamamını alabilmek için 36 ay Sivas’ta görev yapması elzem olmuştur. Önümüzdeki bu 36 ay boyunca öğretmenlerin eğitim çalışanların yüzüne nasıl bakacağı da merak konusudur.   Ereğli Modeli Eğitim Tarzı! ile eminiz ki!  Sivas’ta promosyon konusunda hedeflerine ulaşan Milli Eğitim Müdürü; eğitim öğretim konusundaki diğer hedeflerine de ulaşacaktır.

Bakanlığa her gidişini bir fırsat bilip, oradaki yöneticilerle olan münasebetlerinde Sivas’ta eğitimde çığır açtığını ,devrim niteliğinde projeler yaptığını söyleyerek faaliyetlerini (!) cilalayıp kitaplaştırarak sunan sayın müdürün amacının ne olduğunu eğitim çalışanları adına merak ediyoruz. Bu çalışma tarzı ile Sivas ili kaybetmeye devam edecektir.

AKPINAR’A SESLENDİLER

Sendika olarak Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’a seslenen Başkan İlhan Karakoç ‘Buradan Turan Akpınar’a sesleniyoru.Sonuçlandırılan ancak henüz imzalanmamış olan promosyon sözleşmesinin derhal iptal edilerek süreci yetkili sendika Eğitim- Bir-Sen ile birlikte yeniden başlatmalıdır.

Eğitim Bir Senin teklifinde de belirtildiği gibi maaş promosyonlarının tek seferde ödenmesi sağlanmalıdır’dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!