USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye´ye örnek olacak

Türkiye´ye örnek olacak

Türkiye´ye örnek olacak
20-06-2013 18:45
Google News


HABER MERKEZİ

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Ticaret ve Sanayi Odası’nın karşısında kalan, Atatürk Kültür Merkezi’nin yan tarafındaki boş alana yapılacak olan yeni kültür merkezi ile ilgili, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Proje ile ilgili tanıtım toplantısı düzenleyen Kemelek, ‘Avam Projemiz hazır. Diğer, statik ve mimari projelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok kısa sürede de ihaleye çıkacağız’ dedi.

Vali Muammer Bey toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Kemelek’in yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de katıldı.

Vali Kemelek toplantıda Kültür Merkezi projesi ile ilgili görselleri basın mensupları ile paylaştı. Proje hakkında görseller eşliğinde bili veren Vali Kemelek, kısa süre içinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

Vali Kemelek, ‘Sivas’a yeni bir kültür merkezi ihtiyacı hasıl olmuştu. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Projemiz, 9 bin 600 metrekare inşaat alanı üzerinde tasarlanmış, iki katı bodrum, bir katı zemin, ikisi de normal kat olmak üzere 5 kattan oluşmaktadır. İkinci bodrumda kapalı otoparkı bulunmaktadır. Zemin kat 2 bin 540 metrekaredir. Konferans veya tiyatro salonumuz, 743 metrekare alana sahiptir ve 745 kişi oturma kapasitesine sahip olacaktır.

Avam Projemiz hazır. Diğer, statik ve mimari projelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok kısa sürede de ihaleye çıkacağız. 6 milyon lira ödeneğimiz var. Zaten bu yıl ancak bu kadarını kullanabiliriz. Kaynak konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Yeri de, daha önce TÜDEMSAŞ’a ait olan, Kültür Merkezi’nin yanındaki, TSO’nun karşısında olan arazi. Sivas bunların hepsinin daha güzeline layık şüphesiz. Biran önce bu hizmete ilimizin, vatandaşlarımızın kavuşması için gayret göstereceğiz. Burada, tiyatro, konferans salonu, opera-bale ve fuayeler yer alacak.  Bu proje Türkiye’deki kültür merkezleri arasında en son teknoloji ile yapılmış bir kültür merkezi olacak’ dedi.

Vali Kemelek, Kültür Merkezi’nin adının ne olacağı yönündeki bir soruya ise, şu şekilde cevap verdi; ‘İl Özel İdaresi olarak Kültür Bakanlığı adına ihaleye çıkıyoruz. Kültür Bakanlığı ileride ismini değerlendirecektir. Biz sadece bunu ihaleye çıkarmakla görevliyiz.’

‘EYLÜLDE TEMELİNİ

ATMAYI HEDEFLİYORUZ’

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, proje ile ilgili bütün çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, ihale sürecinin ardından Eylül ayında Kültür Merkezinin temelini atmayı hedeflediklerini söyledi.

Ayhan; ‘Bir ay içerisinde proje hazırlanacaktır. Dış cephesi ve girişi kapısı ile Sivas’ın birçok özelliğini yansıtacak. Selçuklu, Osmanlı mimarisini yansıtacak bir görüntü olacak. Şuanda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir ay içerisinde statik, mekanik, elektrik projeler hazırlanacak. Bizim hedefimizde Eylül ayında temelini atmak. Şuan Türkiye’deki birçok kültür merkezi incelerek en son teknoloji düşünüldü.  2014 yılının sonuna doğru bitirilmesi planlanmakta’ ifadelerini kullandı.

‘MEVCUT AKM DURACAK…’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise yeni yapılacak kültür merkezinin özellikleri ve kapasitesi ile kentteki bütün etkinliklere kucak açacak bir yapıda olacağını söyledi. Mevcut durumda ihtiyaca cevap veremediklerinin altını çizen Pürlü, yeni kültür merkezi ile birlikte mevcut Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) de faaliyetlerini sürdüreceğini, iki kültür merkezi ile tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yapıla kavuşulacağını söyledi.

Pürlü, şu ifadeleri kullandı:

‘Bu bina tasarlanırken tüm alt birimlerimizden bilgi istedik. Mesela, tiyatro hangi birimleri istiyor, koro hangi birimleri istiyor… Hatta Devlet Opera ve Bale’mize de danıştık. Onların istediği birimleri de kale alarak modern bir kültür merkezinde ihtiyaç duyulan bütün birimler şuan burada yer alıyor. İnşallah Sivas’ın bütün kültürel etkinliklerini kucaklayacak bir bina olacaktır.

Mevcut kültür merkezimiz de faaliyetlerine devam edecek. İleride bir yapı analizi yaptırmamız gerekecek. 23 yıllık bir yapı. Beton ömründe önemli bir yıpranma yoksa gayet güzel ve orayı kullanacağız.  Yani şehir daha rahatlamış olacak. Şuanda tek kültür merkezi şehrin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Tiyatromuzu ve koruyu yeni binaya gönderip biz de burada Kültür Bakanlığımızın diğer birimlerini oraya alacağız ve çok ciddi bir rahatlama olacak. Yine burada faaliyetler devam edecek. Faaliyet yapmak isteyen kişiler ortada kalmayacak, sürekli kendilerine bir yer bulacaklar. 1,5 gün müdürlüğümüzde kültür merkezi ve şehrin bütün talepleri bu 1,5 güne yöneliyor ve ihtiyaca cevap veremiyoruz. Şimdi 7 gün kültür merkezini şehir halkına açabileceğiz.’

Toplantının ardından Vali Kemelek, Pürlü ve Ayhan,  kültür merkezi proje görselleri önünde basın mensuplarına poz verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!