USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

4 Eylül Zevk Verecek

4 Eylül Zevk Verecek

4 Eylül Zevk Verecek
21-06-2013 21:23
Google News

KAAN KARAGUŞ

Geçtiğimiz yıl Spor Toto 2. Lig hedefine play-off maçlarında veda eden 4 Eylül Belediyespor, yeni sezon için kolları sıvadı.

Gelecek sezon genç ve iddialı bir takım kurmanın hesaplarını yapan Belediye ekibi, mevcut kadroda ciddi bir revizyona gitti. Teknik heyetin vermiş olduğu rapor doğrultusunda harekete geçen Belediyespor yönetimi, yaş sınırına takılan ve sözleşmesi sona eren 7 futbolcuyla yollarını tamamen ayırırken, 4 futbolcuya ise kendilerine kulüp bulmalarını istedi.

Takımın her yıl düzenlemiş olduğu Yaz Futbol Okulu’nda incelemelerde bulunan ve genç yeteneklerin gelişimini yakından takip eden Kulüp Başkanı Ahmet Polat, dün Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen idman sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Mevcut kadroda yaşanan kan değişikliğinden, futbolcu seçmelerine, yeni sezon planlamasından 3. Lig’de ki hedeflerine kadar birçok konuyu gazetemizle paylaşan Polat, ilk olarak geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen futbolcu seçmelerine değindi.

Başkan Polat; ‘Profesyonel takımla ilgili her sene tesislerimizde seçmeler yapıyoruz. Daha önce bu seçmeleri fuar alanında yani spor parkında yapıyorduk. İlk defa burada kendi tesislerimizde yaptık. 4 tane yetenekli sporcu beğendik. Hem yurtiçinden hem yurtdışından seçmelere 60 tane sporcu katıldı. 7 tanede hocalarımızın olumlu bulduğu sporcular var. Onlarında izlenmesi ve takibe alınması için rapor hazırlandı’ dedi.

11 İSİMLE YOLLAR AYRILIYOR

Yeni sezon genç ve istikrarlı bir takım oluşturmakta kesin kararlı olan Belediyespor’da yaşanan kan değişikliğine değinen Polat, 7 isimle yolların ayrıldığını belirterek, 4 futbolcunun daha takımdan ayrılacağını söyledi.

Teknik heyetin verdiği kararlar doğrultusunda harekete geçtiklerini söyleyen Polat; ‘Muhammed Savaşçı, Taner Yılmaz, Hakan Sayar, Taner Gürsoy ve Nurettin Ersoy’un sözleşmesi bitti. Muhammed Ali Atam ve Vehbi Furkan Yıldırım’ı ise kiralık olarak kadromuza dahil etmiştik. Bu oyuncularla da yollarımızı ayırdık. Onun dışında hocamızın verdiği rapor doğrultusunda da kendilerine ‘takım bul’ dediğimiz oyuncularımız var. Kaleci Salih, Gökhan Çetinus, Uğur Keskin ve Sadettin Özer’le de yollarımızı ayıracağız. Kendilerine takım bulmaları için kararımızı ilettik’ dedi.

İMZALAR BEKLENİYOR

Bu oyuncuların yerine dahil olacak isimleri uzun süredir takip ettiklerini ve büyük bir titizlikte transfer çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Polat, şuan itibariyle birçok isim ile prensipte anlaştıklarını ve önümüzdeki günlerde bu oyunculara resmi imza attıracaklarını belirterek, şunları ifade etti:

‘Transfer çalışmalarımız büyük bir özveri ile devam ediyor. 8 veya 10 tane oyuncuyla prensip olarak anlaştık. Bunları en kısa zamanda Sivas’a çağırdık. Kendi tesislerimizde imza töreni yapacağız ve resmi sözleşmelerini yapacağız. Şu an isim açıklayamıyoruz. Ancak anlaştığımız oyunlarımız var. Bu sene yani hedefe oynayan bir takımdan ziyade genç, yetenekli, çok koşan, mücadele eden gençlerden oluşan Sivaslıların inşallah zevkle izlediği ve ligde kalmayı hedefleyen takım oluşturmaya çalışıyoruz’ dedi.

A2’DEN TAKVİYE

Kulüp Başkanı Ahmet Polat, geçtiğimiz yıl ilk kez katıldıkları A2 Ligi’nde ciddi yetenekler keşfettiklerini ve yeni sezonda A2 takımından A takıma 6 veya 7 isim takviye edeceklerini söyledi.

Polat şu şekilde konuştu: ‘A2’den şuanda hocanın raporuna göre 6 veya 7 tane A takıma çıkaracağımız futbolcu var. Melih, Seyit Ahmet, Mustafa Akkuş, Mustafa Yüksektepe, Ahmet, Sefa Emmioğlu bunlar hocamız tarafından profesyonel takıma çağrılacak isimler. Bu oyuncularımızla sezon başı kampında seçmelerde bulduğumuz 4 tane gencimizi sezon öncesinde ilk etap kampa dahil edeceğiz. Gerçekten içlerinde yetenekli gençlerimiz var. Birinci etap kamp programı sonunda, hocamızın kimi isterse o oyuncumuzu 2. Etap kampına dahil edeceğiz’ dedi.

KAMP 3 AĞUSTOS’TA

Takımın kamp programının ise netlik kazandığını belirten Başkan Polat, 3 Ağustos tarihi itibariyle yeni sezon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

1. etap kamp programının 3 Ağustos Cumartesi günü her seze olduğu gibi bu yılda Kocaeli Kartepe’de başlayacağını dile getiren tecrübeli kulüp başkanı; ‘13 Ağustos’ta da ikinci etap kampımız bitecek. Bu sene federasyon liderin başlangıç tarihini belirledi. 2. ve 3. Ligler 1 Eylül’de başlıyor. İnşallah Ağustos’un 3. haftasında kendi tesislerimizde sezon açılışı yapmak istiyoruz. Takımımızı lige başlamadan önce görmek istiyoruz. Her sene olduğu gibi yine 3 veya 4 tane hazırlık maçı yapacağız’ dedi.

‘İLK HEDEF LİGDE KALMAK’

Son olara takımın yeni sezondaki hedeflerine değinen Başkan Ahmet Polat, geçtiğimiz yıl 2. Lig’i kıl payı kaçırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyerek, yeni sezonda öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu vurguladı.

Polat; ‘Bundan 15-20 gün önce gerçekleştirdiğimiz genel kurulda Onursal Başkanımız ve Belediye Başkanımız Sayın Doğan Ürgüp, önümüzde yerel seçimlerin olması nedeniyle hedef koymadı. Biz ilk olarak genç, yetenekli ve ligde kalmayı bilen takım oluşturacağız. İnşallah üst sıraları zorlarız. Beklentimizin üzerinde zaten bir başarı olursa hedefimiz Play-off oynamak olur. Ancak maliyet olarak geçen seneninkinden daha maliyeti düşük daha gençlerden oluşan yetenekli bir sporculardan oluşan bir takım oluşturmak istiyoruz’ dedi.

YAZ OKULU

Öte yandan gençlere futbol sevgisi aşılamak amacıyla her yıl gerçekleştirilen yaz futbol okulunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde start alan yaz okuluna 200’ün üzerinde kayıt gerçekleştirildi. Alt Yapı Koordinatörü Yüksel Yiğit, Alt Yapı Sorumlusu Tuncay Doğan ve antrenörler nezaretinde çalışmalarını aralıksız sürdüren genç yetenekler, Pazartesi, Çarşamba, Cuma olmak üzere haftanın 3 günü antrenmanlara çıkıyor. Toplam 3 ay sürecek kursun kayıtları ise devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!