USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hazırlıklar Şerefiye´ye

Hazırlıklar Şerefiye´ye

Hazırlıklar Şerefiye´ye
03-07-2013 14:00
Google News


KAAN KARAGUŞ

Türklerin ata sporu olarak bilinen ve ilk çağlardan günümüze kadar bozulmadan gelen karakucak güreşlerinde heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

En eski güreş tarzı olarak bilinen, rakibini tuşla yenme esasına dayanan ve güreşçilerin genellikle bir çayırda veya bir harman yerinde sert oyunlar uyguladıkları karakucak güreşinde etkinliklerin önü arkası kesilmiyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen karakucak güreşlerinde er meydanına çıkan Sivaslı pehlivanlar, bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek olan Zara Şerefiye Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali için geri sayıma geçti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü güreş antrenörleri eşliğinde çalışmalara aralıksız devam eden pehlivanlar, Şerefiye’de rakiplerini devirmenin hesaplarını yapacak. 6 Temmuz’da yapılacak konserlerle start alacak festivalde 7 Temmuz Pazar günü karakucak güreşleri gerçekleştirilecek.

Sivas ve çevre illerden gelecek yüzlerce sporcunun katımıyla gerçekleşecek etkinlikte, dereceye giren pehlivanlara madalya ve ödül töreni düzenlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!