USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?SİVAS ŞANTİYEYE DÖNDÜ?

?SİVAS ŞANTİYEYE DÖNDÜ?

?SİVAS ŞANTİYEYE DÖNDÜ?
11-07-2013 17:15
Google News


KEMAL ÇAĞLAYAN - ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’nden, park ve bahçe çalışmalarına kadar birçok konuda gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ile birlikte Ali Baba Mahallesi’ndeki asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ürgüp, gecekondu önleme bölgesindeki vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Vatandaşların talep, öneri ve şikâyetlerini dinleyen Başkan Ürgüp, bazı taleplerle ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Ürgüp, daha önce bu bölgenin asfaltlanması için söz verdiklerini, doğal gaz çalışmalarının ardından asfalt çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Ürgüp, ‘Ali Baba Mahallesi Sivas’taki en büyük ve coğrafi açıdan geniş olan bir mahallemiz. Geçen yıl doğal gaza çok sıkıntılı bir dönemde kazı izni vermek zorunda kaldık. Ben mahallelilerle bire bir konuşuyorum. Dedim ki, ‘doğal gaz iznini verin’ diyorsunuz,  vereceğiz çamur olacak. Kışın asfalt isteyeceksiniz, kışın asfalt olmaz. Dediler ki, başkanım ‘çamur mu soğuk mu derseniz çamuru tercih ederiz. Soğukta kalmak istemeyiz. Seneye asfaltını yapma sözü verirseniz biz mutlu olur, sesimizi çıkarmayız’ dediler. Tamam, seneye mutlaka yaparız dedim. Doğal gazları döşendi kışın insanlar doğal gazı kullanıp ısındılar. Şimdi buradaki bütün sokaklar aşağı yukarı asfaltlanacak. Ana caddelere biraz daha ihtimam gösteriliyor. Ara sokaklar dar, kaldırım yok. Planlanırken öyle planlanmış. Şimdi 7 metre sokağa kaldırım koysan 5 metreye düşecek, 2 araç yan yana geçemeyecek. Oda mümkün olmuyor. Mahalleli genel hatları ile yüzde 90 memnun. Sivas’ın her tarafı asfaltlanacak aşağı yukarı. Bir mahallenin tamamına giremeyiz ama girdiğimiz zaman aşağı yukarı yüzde 20-30’unu asfaltlayarak çıkıyoruz.  180 bin ton asfalt dökmeyi hedefliyoruz bu sene. Bu hedeftir ama 150 bin tonunu mutlaka gerçekleştiririz bunun Allah’tan bir mani keder çıkmaz ise. Bu da Sivas tarihinde bir yılda dökülen en fazla asfalttır. Kendi rekorumuzu kıracağız yani’

DİĞER ÇALIŞMALAR…

Belediyenin yürüttüğü diğer önemli çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Ürgüp, Başta Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı projesi olmak üzere yol ve yol çevresi, kavşak düzenlemelerine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kılavuz Mahallesi’nde yapılacak, konut  ve park çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Ürgüp, ‘Şehrin batı girişi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı 2. Etabı. 1. Etapta düzenlemeler yaptık. Şuanda peyzaj ve rekreasyon projesini biz yapmış durumdayız. Onun dışında OSB’ye giden Necmettin Erbakan ismini verdiğimiz caddeyi yapıyoruz. Bu kapsamda 2 gün önce OSB Derneğimiz ve oradaki sanayicilerimizi ziyaret ettim. O arkadaşlarımızın talebi biz tabi orayı 2 etaba bölmüştük tıpkı Muhsin Yazıcıoğlu gibi. Ekiplerimizle görüştük bitirebileceğimiz kanaatine vardık. Veya en azından yapabileceğimiz kadarını yapalım kanaatine vardık ki, bitireceğiz inşallah. Oraya kavşaklar konacak. Kılavuz TOKİ mahallesine şuana kadar bir şey yapılamadı. 63 mahalle var ve hepsine birden aynı oranda bir anda yaklaşamıyorsunuz. Orayla ilgili bir takım düzenlemeler yapılacak. Kavşakları olacak. Orada ÖZBELSAN ve SİDAŞ’ın yerleri var. Bir de orada ciddi bir inşaat yapılaşması olacak bu sene. 6-7 tane büyük site tarzı bina şuanda ruhsatlarını aldı, temellerini atıp işe başladılar.

Sivas’ın hakikaten her yeri şantiye. Kılavuz’a geliyorsunuz, Şehitler Parkı, karşısında TOKİ’ye verdiğimiz 54 bin metrekarelik belediyenin hizmet sahası var. Oraya 900 konut yapılacak. Dolayısıyla bunların tamamı büyük işler’ ifadelerini kullandı.

‘PAŞA FABRİKASI VE PARK ÇALIŞMALARI’

Paşa Fabrikası’ndaki çalışmaların devam ettiğini, bunun yanı sıra Gültepe’ye yapılacak parkla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Ürgüp, Kurt Deresi Parkı’ndaki çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Ürgüp, şu şekilde konuştu:

‘Gültepe’ye bir park çalışmamız devam ediyor. Kurt Deresi’ne 6 kilometreden boru taşıdık. Bununla beraber 300 bin metrekarelik bir park da oraya yapıyoruz. Ağaçları taşıdık, sert zemin çalışmaları, sürüyor. Kamelya, çardak çalışmalarını verdik. Paşa Fabrikası’nın 4 etabında Ramazan’da aslında kamelyaları yetiştirmeye çalıştık ama ahşap işlerini alan müteahhit firma Balıkesir’den bir firma… 2. Hafta malzemesini getirip montaja başlayacak. 4. Etap bayrama yetişecek. Orada da çünkü piknik alanları var. Orada bir serbest piknik alanı oluşturduk grup halinde. 5. Etap çalışması Paşa Fabrikası’nda sürüyor. Barajın etrafında 70 bin metrekarelik bir alanda proje çalışmasını bitireceğiz. Maliye ormanının olduğu alanda bir çalışmamız var. Bir de aşağı yukarı Sivas’ın her tarafında bu sene 200 bin metrekare kaldırım ihalesi yaptık. Sert zemin-bazalt ihaleleri var. Sivas’ın her tarafı şantiyeye döndü. İşler yetişecek. Finansman açısından ciddi bir sıkıntımız yok, piyasaya borcumuz yok desem yeridir. Bir yerde sıkışacak bu sistem onu da biliyorum ben. Onun da tedbirlerini almaya gayret ediyoruz’

‘TERMİNALİ 30 EKİMDE AÇACAĞIZ’

Sivas Belediyesi olarak kente güzel bir terminal binası kazandırmak için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini terminal binası inşaatını 30 Ekim’e kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Ürgüp, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi için İller Bankası’ndan talep ettikleri kredinin de çıktığını söyledi.

Ürgüp;  ‘İller Bankası kredilerimiz biraz gecikmiş de olsa Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi çıktı. Terminalimiz de güzel bir terminal olacak inşallah. Terminalimizi 30 Ekim’den önce bitirmeyi hedefliyoruz ama her halükarda 30 Ekim’de açılışını yaparız inşallah. Aşağı yukarı her konuda bir takım faaliyetlerimiz var’ dedi.

‘ESKİ SANAYİ İÇİN

SAVUNMAMIZI YAPIYORUZ’

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bu konuda yaşanan dava süreci ile ilgili gerekli hukuki işlemleri de takip ettiklerini belirten Başkan Ürgüp, proje ile ilgili alınan yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili savunma ve itirazları yaptıklarını söyledi.

Ürgüp; ‘Eski Sanayi’de bir sıkıntı var şuanda. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkemeler yüce Türk milleti adına karar verirler mahkemenin kararına saygılıyız. Yürütmeyi durdurma kararı projenin tamamen iptali manasına gelmiyor. Bununla ilgili biz de hukuki manadaki itirazlarımızı, karşı dilekçelerimizi, savunmamızı yapıyoruz. Konunun içerisindeyiz zaten. Konuya tabi hak sahipleri açısından da yaklaşmak lazım. Yürütmeyi durdurma için neticede 4 kişi müracaat etti. İsimleri kamuoyunda açıklandı zaten. Yüzlerce de projenin yanında olan hak sahipleri var. Bunlar da şuanda davaya müdahil olma noktasındalar. Biz de belediye olarak, belediye avukatları ve hukukçular olarak gereken hukuki savunmaları yapıyoruz. Hayırlısı olur inşallah. Biz verilen kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. İyi de olacak inşallah.

Sanayi de önemli olan nedir böyle bir işe yıllardan sonra girişmiş olmaktır. Bu projeye karşı çıkanları anlamamakla birlikte onlara Allah akıl fikir ihsan eylesin diyorum. Daha iyisi yapılabiliyor olsaydı şuana kadar zaten yapılması lazımdı. Veya var ise farklı düşünceleri gelip bize rahatlıkla söyleyebilirler. Ama şunları da duyuyorum ki bazı esnaf kardeşlerimizden, onların hepsi benim kardeşimdir. Yani, ‘biz kendimiz yaparız, şöyle olur, böyle olur’ diyenler var. Sivas’ta 2-3 esnafın, hele 50 esnafın bir araya gelip de bir iş yaptığı şuana kadar vaki olmuş mudur? Bana bunu söylesinler.

Belediye öncülüğüne bakın yüzlerce esnafı biz bir araya toparladık. Muvafakat dilekçelerini aldık. Bunlar kolay işler değildir. Yol açmak lazım.’

‘SADAKA TAŞI GİBİYİZ’

Ramazan ayında bulunulması dolayısıyla yoğun bir yardımlaşma faaliyetinin yürütüldüğünü belirten Başkan Ürgüp, Sivas esnafına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Ürgüp; ‘Gıdada, diğer ayni ve nakdi yardımda hiçbir sıkıntı yok. Esnaflarımıza ben teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hiçbir kapıdan boş dönmedik. Tabi biz aracı bir kurumuz. Alan el ile veren el arasında sadaka taşı gibiyiz. Öyle değerlendirmek lazım. Geçmişte atalarımızın yaptığı, kültürümüzün bir parçası olan işi yapıyoruz. Orada şunu ortaya koyduk biz. Emin bir aracı belediye kurumu’ dedi.

 ‘HERKESE EŞİT YAKLAŞIYORUZ’

Belediye olarak hizmet götürürken, sağcı-solcu, Alevi-Sünni ayrımı yapmadıklarını, tüm işleri eşit ve adil bir şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Ürgüp; ‘Belediye kurumu herkesin kurumudur. Bakın Ali Baba Mahallesi’ndeyiz. Bu mahallenin öyle bir özelliği var ki, Alevi ve Sünni vatandaşlarımızın bir arada yaşadığı bir mahalledir. Bizim özellikle Gümüşdere, Kurtlapa, Olukman dediğimiz, Merder Bölgesi dediğimiz bölgeden ciddi manda göç almış, köylü nüfusunun fazla olduğu bir mahalledir. Buna çok özen ve gayret gösteriyoruz. Yaptığımız işleri eşit ve adil yapıyoruz. İnsanları kesinlikle ayrıma tabi tutmadık. Bütün insanlar Allah’ın kuludur. Allah insanları kulluğa layık görmüşse, bizim bir insan olarak haşa haddimize değildir bunlar arasında ayrım yapmamız. Biz insanlara Alevi, Sünni, sağ partiden sol partiden, Kürt, Türkmen, gibi bakmak durumunda değiliz. Tabii ki ülkenin birlik beraberliğini çok önemsiyoruz. Bu çizgiler dâhilinde herkese kapımız açıktır’ ifadelerini kullandı.

‘BAŞKANIMIZDAN

ALLAH RAZI OLSUN’

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ali Baba Mahallesi Muhtarı Turan Koç ise bölgede yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Ürgüp’e teşekkür etti.

Bölgenin 1993 yılından bugüne düzgün bir hizmet alamadığı ve adeta bir köy görüntüsünde olduğunu belirten Koç, yapılan çalışmalardan Dolayı bölge halkının çok mutlu olduğunu söyledi.

Koç, ‘Mahallemizde gerçekten bir köy görüntüsü vardı. Kuruldu kurulalı bu böyleydi. Yollar dar, kaldırım ve asfalt yok. Bu nedenle toz ve çamur vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu.  Mahallemiz isyan durumdaydı. Zaman zaman bana ‘belediye gidelim’ diyor, ben ise yapılacağını belirtiyordum. En büyük ihtiyaçlardan biri doğal gazdı. Doğal gaz yapılıp bittikten sonra sıcak asfaltı yapılıyor ve parkımız yapılıyor. Sivas’ın en güzel parklardan bir tanesi oldu. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun, sıcak asfalt döküldüğü için milletimizin yüzü güldü. Ramazan da iftar açarken nasıl gülüyorsak, şuanda samimiyetle söylüyorum bayram ediyoruz. En büyük ihtiyaçtı… Araba geçiyor, evlerimiz toz doluyor, kışın çocuklarımız çamurdan okula gidemiyordu. Şuanda burada yaklaşık 650 hane var. Mahallemizde 16 bin nüfus var 6 bini burada. Başkanımıza teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Başkan Ürgüp daha sonra etrafını saran bölge halkı ile sohbet etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!