USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Efsane iddialı konuştu

Efsane iddialı konuştu

Efsane iddialı konuştu
12-07-2013 16:34
Google News


SPOR SERVİSİ

Futbolculuk kariyerinde 1'i dünya kupası, 3'ü Şampiyonlar Ligi kupası olmak üzere birçok kupayı kaldırma sevinci yaşayan, Brezilya Milli Takımı ve Real Madrid forması altında çok önemli başarılara imza atan, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Roberto Carlos, Sivasspor'daki hedeflerinden futbol dünyasındaki gelişmelere birçok konudaki düşüncelerini spor kamuoyuyla paylaştı.

İlk teknik direktörlük deneyimini Sivasspor'da yaşayacak olan Carlos, teknik direktörlük yapabileceği konusunda kendisinden şüphe duymadığını belirtti. Carlos, birçok takımda forma giydiğini ve çok sayıda iyi teknik direktörle çalıştığını, hepsinden farklı şeyler öğrendiğini ifade ederek, 'Şu anda yapmam gereken, bütün öğrendiklerimi bir araya getirip bu takım için çok iyi şeyler yapabilmek' dedi.

Arthur Zico, Fabio Capello, Mario Zagallo ve Guus Hiddink gibi önemli teknik direktörleri örnek aldığını dile getiren Carlos, özellikle Hiddink ile yaşadığı deneyimlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Hollandalı teknik adamın kendisine çok destek olduğunu anlattı.

İlk hedefinin, Sivasspor'da başarılı olmak olduğunu vurgulayan Carlos, 'Burada başarılı olduktan sonra birtakım hedefler ve teklifler ortaya çıkacaktır ama burada başarılı olamadığım zaman böyle bir şey olmayacak' diye konuştu.

Kaybetmeye hiç bir zaman tahammülü olmadığını ve kitabında her zaman başarı yazdığını belirten Carlos, şunları söyledi:

'Bizim iddialarımız gerçekten boş iddialar değil. İnsanlar sezon içinde bunu kendileri de görecekler. Sivasspor bu sezon sonunda Avrupa'ya gidecek. Avrupa'ya gitmenin haricinde Türkiye liginde de çok iyi ve büyük başarılara imza atacak. Ben bir şey söylediğim zaman o sözümün arkasında dururum. Yapamayacağım hiç bir şeyin sözünü vermem. Ben Sivasspor'u bu sezonu ilk 3'te bitirmesi içim mümkün olan ve olmayan her şeyi yapacağım.'

‘SİVAS’TA OLMAKTAN MUTLUYUM’

Sivasspor'a gelirken her hangi olumsuz bir düşünce yaşamadığını ve teklifi seve seve kabul ettiğini anlatan Roberto Carlos, şöyle dedi:

'Sivas'tan teklif gelince kafamda herhangi bir şüphe veya olumsuz bir düşünce oluşmadı. Burada yani Sivas'ta olmaktan dolayı çok mutluyum. Şehrimizin ve kulübümüzün bana verdiği imkanlar başarımı sağlayacak şekilde. Herkes bana çok iyi yaklaşıyor. O yüzden takımımızın kalitesini bende kendi deneyimlerimle birleştirip bu takımı çok iyi başarılara götüreceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Futbolcular şu anda yaptıkları çalışmalar ile Avrupa'ya gitmeyi başarabileceklerinin farkındalar. Bunu görmek de beni çok mutlu ediyor.'

HOLLANDA KAMPI

İkinci etap kampı için Hollandaya gidecek Sivasspor'un burada 4 hazırlık karşılaşması yapacağını söyleyen teknik direktör Roberto Carlos, şöyle devam etti:

'Hazırlık maçları bizim için çok önem taşıyor. Hollanda da yapacağımız kamp programı belli. 18 günde 4 tane hazırlık maçımız olacak. 2 farklı ülkeden 2 birinci lig takımı ve yine iki farklı ülkeden 2 tanede 2'inci lig takımı ile oynayacağız. Muhtemelen birinci kamp döneminde bizlerle beraber olan futbolcuların tamamı Hollanda'daki kampa katılacaklar. Kamp sonunda bir durum değerlendirmesi yapacağım.' diye konuştu. Hedef ve düşüncesinde sadece başarı olduğunu söyleyen Carlos, 'İyi bir takım kurmak için camia olarak var gücümüz ile çalışıyoruz. Bunun içinde iyi bir takım oluşturma peşindeyiz. Hollanda kampında iki yeni isim daha bizlere katılacak.'

Carlos, kariyer planlamasında Fenerbahçe teknik direktörlüğünün olup olmadığının sorulması üzerine, 'Bununla ilgili şu anda bir şey söyleyemem. Fenerbahçe, büyük taraftara, başkana ve yönteme sahip' ifadesini kullandı.

‘ALEX’İN FB’DEN GÖNDERİLMESİ’

Vatandaşı Alex De Souza'nın Fenerbahçe'den gönderiliş şekline ilişkin soru üzerine Carlos, 'Futbolda olan şey. Bununla ilgili söyleyebilecek bir şeyim yok. Ne Fenerbahçe ile sürekli irtibat içerisindeyim ne de Alex ile irtibat içerisindeyim. Sadece ben kendi dönemimle ilgili bir şey söyleyebilirim. O dönem benim için çok güzeldi. Alex konusunda Fenerbahçe'de yaşananlar, başkanın kararıdır' değerlendirmesinde bulundu.

Roberto Carlos, Türk futbolunun son yıllarda ilerleme kaydettiğini, Spor Toto Süper Lig'in Avrupa'daki ilk 5-6 lig arasında yer aldığını söyledi.

Sivasspor teknik direktörlüğüne getirilmesinin dünyada ses getirdiğine dikkati çeken Carlos, 'Sivas'ın da adının dünyaya bu şekilde duyulmuş olması beni çok mutlu ediyor. Sivas, bütün dünyada konuşulan bir şehir haline gelmiş durumda. Bu, beni çok mutlu ediyor' dedi.

‘REAL MADRİD’İ SİVAS’A GETİREBİLİRİZ’

Kafasında sürekli planlar olduğunu ve bunları düzenli şekilde uygulamaya çalıştığını dile getiren Carlos, hazırlık maçı anlamında aralık veya ocak ayında sürpriz olabileceğini belirterek, 'Real Madrid, Manchester United gibi bazı büyük kulüpleri Sivas'a getirip, onlarla hazırlık maçı oynayabiliriz' diye konuştu.

Sivas'ta zamanının büyük bir bölümünün tesislerde geçtiğini aktaran Carlos, futbolculuk döneminden çok daha fazla çalıştığını, sıradan bir hayatı olduğunu ve her yere kolay adapte olabildiğini anlattı.

Carlos, rejim yaptığı için genellikle salata yediğini, Sivas yemeklerini çok fazla tatma şansı olmadığını ancak yediği Sivas köftesini çok beğendiğini söyledi.

FUTBOLLA BARIŞA GİDEN YOL

Dünya futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Carlos, 'Futbol sürekli yenileniyor. Sürekli gelişmekte ve ileri gitmekte. U20 takımlarında bile çok profesyonel bir oyun görüyorsunuz. Mesela Irak Milli Takımı çok farklı yerlere geldi' dedi.

Futbolun önemine dikkati çeken Carlos, 'İç karşılıklar ve bazı sıkıntılar yaşayan ülkelere, gerçekten barışı getirecek unsurlardan biri de futbol. Bir ülke futbolla, barışa yönelik çok fazla yol kat edilebilir' diye konuştu.

Mısır'da son dönemde yaşananların benzerini Haiti'de gördüğünü dile getiren Carlos, Brezilya Milli Takımı'nın maç yapmak için Haiti'ye gittiğinde ise her şeyin düzeldiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Mısır için de aynı şeyi düşünüyorum. Brezilya, Türkiye, Mısır, Irak ve bütün ülkeler için hükümetler ve devletler gerçekten halkın mutluluğu veya mutsuzluğu yönünde çok şey yapabilirler. Bence biraz daha halkın mutluluğu, halkın daha barışçıl yaşaması için elinden geleni yapsınlar.'

Brezilya'nın FIFA Konfedarasyon Kupası'ndaki şampiyonluğunu değerlendiren Carlos, 'Konfederasyon kupasını kazandığınız zaman bir güven geliyor. Brezilya'nın da bu güvene ihtiyacı vardı' dedi.

Carlos, gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek dünya kupasında şampiyonluk favorilerinin Brezilya, İspanya ve Almanya olduğunu açıkladı.

Vatandaşı Neymar'ın Barcelona yerine Real Madrid'e transfer olmasını istediğini aktaran Carlos, 'Ama o Barcelona'yı seçti. Kendisine iyi şanslar ve başarılar diliyorum. Gerçekten çok iyi ve kaliteli bir insan. Onun için en iyisinin olmasını isterim. Real Madrid'e gitmesi için ikna etmeye çalıştım ama olmadı' diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!