USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehitlerin hatırasına yakışmıyor

Şehitlerin hatırasına yakışmıyor

Şehitlerin hatırasına yakışmıyor
16-07-2013 16:53
Google News

ERSAN ARSLAN

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kent merkezindeki şehitler parkının adına yakışır şekilde düzenlenmesini beklediklerini söyledi. Hızal park ile birlikte Şehitler Anıtı’nın onarımı noktasında Sivas Belediyesi ve Sivas Valiliği’nden destek beklediklerini belirtti. Hayırsever vatandaşlardan da destek beklediklerini söyleyen Hızal, ‘içerisinde şehitlerimizin hatırası ve fotoğrafları yer alan anıtımızı onarmaya dernek olarak maddi imkânlarımız yetmiyor’ dedi.

‘2009 YILINDA KONUŞTUK’

2009 yılı öncesinde dönemin belediye Başkanı Sami Aydın ile parkın düzenlenmesi konusunda bir görüşme yaptıklarını ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Hızal, seçim sürecinden sonra yönetimin değiştiğini, konuyu bu kez Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile 2009 yılında görüştüklerini söyledi.

Başkan Ürgüp’ün de konuya olumlu yaklaştığını, ancak aradan geçen 4 yıllık sürede herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten Hızal, ‘şuan ki tarihi Jandarma binasının bulunduğu yerle ilgili bir çalışma var. Biraz ben ona bağlıyorum açıkçası. Çünkü o kısmın da yeşil alan olması yönünde bir düşünce var. Belki orayla burayı birleştirip şehrin merkezinde, şehit ve gazilerimize yakışır, onları ve bizleri onure edecek güzel bir park herhalde düşünülüyor diye düşünüyoruz. En azından iyi niyetle bakıyoruz olaya’ dedi.

Hızal, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

‘Sami Bey’in döneminde kendileri ile görüştük ve kendileri önümüzdeki dönem içerisinde yapacaklarını söyledi. Tabi bundan sonraki sürece malum seçimlerde hep beraber yaşadık. Tabi konuyla ilgili şuan ki Belediye Başkanımız Doğan beyle görüşmelerimiz oldu. Hatta bir meclis toplantısında 18 Mart 2009 yılında kendisini 50 kişilik şehit ailelerimiz ve gazilerimizle birlikte ziyaret ettik. Kendisine Burayla ilgili sorunlarımız ve diğer sıkıntılarımızın yer aldığı bir dosya takdim ettik. Tabi bunların içerisinde en can alıcı noktalardan bir tanesi burasıydı. Buradaki çalışmalarımızı biz kendisi ile paylaştık. Anıt ve parkın şuan ki bulunduğu ortam ile ilgili vatandaştan pek olumlu tepkiler almadığımızı kendilerine ilettik. Kendileri de bununla ilgili bir değerlendirme yapacaklarını ifade ettiler. Ve tabi 2009-2013, dolayısıyla yaklaşık 4 yıl oldu. Ara ara kendilerine de biz bu konuyu hatırlatıyoruz ama kendisinin de herhalde yoğun işleri var veya zaman mı ayrılamıyor, bir yerde bir sıkıntı var açıkçası. Ondan sonraki süre içerisinde şuan ki tarihi Jandarma binasının bulunduğu yerle ilgili bir çalışma var. Biraz ben ona bağlıyorum açıkçası. Çünkü o kısmın da yeşil alan olması yönünde bir düşünce var. Belki orayla burayı birleştirip şehrin merkezinde, şehit ve gazilerimize yakışır, onları ve bizleri onure edecek güzel bir park herhalde düşünülüyor diye düşünüyoruz. En azından iyi niyetle bakıyoruz olaya. Tabi ki, bu açıdan bizler bunu düşünürken belediyemizin de bu konudaki diğer çevre parklar noktasında gerçekten çok ciddi ve güzel çalışmaları var. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde buranın daha güzel olması için bununla ilgili gerekli görüşmelerimizi sürdüreceğiz.’

‘GÜCÜMÜZ YETMİYOR’

Park içerisindeki anıtın içeriye su çektiğini daha önce dernek imkânları ile onarım yaptıklarını ancak kalıcı bir çözüm üretemediklerini belirten Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Mustafa Hızal, Sivas Belediyesi Sivas Valiliği ve hayırsever vatandaşlardan destek istediklerini söyledi.

Şehit fotoğraflarının su sızıntısı nedeniyle sürekli zarar gördüğünü belirten Hızal, ailelerin bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu, dernek imkânlarını zorlayarak her yıl fotoğrafları ve çerçevelerini yenilediklerini söyledi.

Hızal, şu şekilde konuştu:

‘Biz buranın ayakta kalabilmesi için gerçekten derneğimizi imkânları ölçüsünde buraya bir şeyler aktarmaya çalışıyoruz. Ama inanın yeterli olmuyor. Bu alanın sürekli nemli olması ve kış şartlarının çok ağır geçmesi bize gerçekten şuan ki bulunduğumuz bu alanda ciddi anlamda sıkıntılar veriyor. Şehitlerimizin resimlerini her yıl değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu resimlerin, çerçevelerinin her yıl değiştirilmesinin de gerçekten derneğimize çok büyük maliyeti var. Bu açıdan tabi buranın da onarımı noktasında maddi gücümüz yeterli değil. Çevre düzenlemesi noktasında da biz bir şey yapamıyoruz. İnşallah önümüzdeki süre içerisinde belediyemizle, valiliğimizle görüşerek buranın şehitlerimize yakışır güzel bir park olması noktasında çalışmalar yapacağız.

Burası yer olarak belediyenin ama anıtın olduğu yerin resmi olarak kimin üzerinde olduğu belli değil. Ne belediye, ne valilik, ne özel idare ‘burası bizim’ diyebiliyor. Derneğimizin imkânları ölçüsünde biz buraya destek sağlamaya çalışıyoruz ama yeterli desteği göremiyoruz. Tabi ki biz bu konuda Sivas Belediyemizden, Valiliğimizden destek bekliyoruz.

En azından bu tür devletimizin kamu anlamındaki yapmış oldukları yerlerin ihtiyaç ve onarımlarının devlet bütçesi tarafından karşılanmasının daha doğal olacağı kanaatindeyiz. Parasal anlamda herhalde bunun sıkıntı olmaması gerekiyor.

Şehitlerimizin resimleri bozuluyor. Ziyaretçilerimizden, ‘Bunlara niye bakmıyorsunuz, dernek olarak niye yetkililerle görüşmüyorsunuz’ diye sürekli şikâyet alıyoruz. Ailelerimiz geliyor, gurbetçilerimiz geliyor ve buradaki olumsuz şeylerin hepsi Sivas’a yansıyor. Biz bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz. Ama tabi burada açık söylemek gerekirse çok da başarılı olamıyoruz. Anıtın onarımı ve üzerindeki su yalıtımı yapılırsa bundan sonraki süreçte içeriye su sızmayacak ve bu tahribatların önüne geçilecektir.’

Sivas halkının bağışları ile 2001 yılında Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Şehitler Anıtı, zaman zaman bakımsızlığı ve yaşanan tahribatlarla gündeme geliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!