USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ın sağlık abidesi

Sivas´ın sağlık abidesi

Sivas´ın sağlık abidesi
01-08-2013 17:41
Google News


ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, beraberindeki heyetle inşaat çalışmaları devam eden 600 yataklı Bölge Eğitim Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmaları hakkında şantiye şefi İnşaat Mühendisi Mutlu Kutlu ve Müşavir Firma İnşaat Mühendisi Saadet Gül’den bilgi alan İlter, incelemelerinin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Hastanede oluşturulan ve hastanenin tamamlanmış halini gösteren örnek bölümleri de gezen İlter, ‘örnek hasta odası’, ‘örnek dış cephe’ alanlarını yakından inceledi. Bu alanların örnek olarak hazırlandığını belirten İlter, ‘Hastane tamamlandığında, dış cephe ve hasta odası olarak nasıl bir yapıya sahip olacağını bu örneklerle görebiliyoruz’ dedi.

Hastanenin kaba inşaatı devam ederken, bina elektrik, havalandırma gibi bina içindeki çalışmaların da sürdüğünü belirten İlter, yüklenici firmanın kış dönemine kadar kaba inşaatı tamamlayıp, kış döneminde ise içeride çalışmayı hedeflediğini söyledi.

‘KABA İNŞAAT BİTMEK ÜZERE’

Hastane inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter; ‘Şuan itibariyle hastane inşaatımızın başlayış süresi 1 yılı geçti ve kaba inşaatı bitmek üzere. Kaba inşaat devam ederken, bir taraftan da elektrik, havalandırma gibi ayrıntılı işler tamamlanıyor. Şuanda çatı bölümü de yapılıyor. İnşaatımız hızla devam ediyor. Kaba inşaatı bitince yüzde 40 olacaksa bu birden yüzde 60’lara çıkmaya başlayacak. Kış dönemi girmeden kaba inşaatı bitirip içerideki ayrıntılı işlerle uğraşmak istiyor firma. O da bizim elimizi güçlendirecektir. Şuandaki çalışmalar gayet verimli gidiyor.

Sağlık Bakanımız ilimizi ziyaret ettiğinde firma yetkilileri ‘mart ayına yetiştiririz’ diye bir taahhütte bulunmuştu. İnşallah da yetişecek gibi duruyor. 2014 Mart ayında teslim almayı isteriz ve biz de ona dönük hazırlıklarımızı hızla yapıyoruz’ dedi.

‘KAPSAMLI VE DONANIMLI

BİR HASTANE OLACAK’

Sivas’ın çok kapsamlı, nitelikli ve donanımlı bir hastaneye sahip olacağını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, hastanenin yatak kapasitesinin ihtiyaç halinde 680’e kadar yükseltilebileceğini söyledi.

İlter; ‘Hastane inşaatımız tamamlandığında projeye göre 600 yatak kapasiteli, 670-680 yatağa kadar rahatlıkla genişletilebilecek kapasitede, bütün odaları nitelikli odalardan oluşan bir hastane olacak. Nitelikli oda dediğimiz şey, banyosu, tuvaleti, odanın içerisinde ayrı olan, yatağı, ıslak temizlenebilir zemini ve diğer aksesuarları ile bir otel konforunu vatandaşa hissettirecek odaya biz nitelikli oda diyoruz. Bütün odalar bu şekilde olacak ve en fazla 3 kişilik odalar olacak. Çoğunluğu tek kişilik ve iki kişilik olacak zaten.

26 tane ameliyathanesi olacak. Bugün Sivas’taki, Numune Hastanesi ve Üniversite Hastanesi’ndeki ameliyathanelerin hepsinden daha fazla sayıda bir ameliyathaneye sahip olacağız gelecek sene bu zaman. 75 yatak yoğun bakımı olan bir hastanemiz olacak. Yine bugün hastanelerimizin hepsinin toplam yoğun bakım yatak sayısı bu kadar zaten. Gelecek sene sadece bu hastanemizde 75 yatak yoğun bakımımız olacak artı, yeni doğan yoğun bakımları, ekstradan 12 yataklı yanık ünitemiz olacak. Bizim sadece Numune Hastanemizde 5 yataklı yanık ünitemiz var. Burada çok daha gelişmişini yapacağız.

Nükleer görüntüleme merkezlerimiz olacak. Bir eğitim araştırma hastanesinde olması gereken her şey, projede yapılmış zaten. İnşallah Sivas için çok ciddi bir kazanım olacak. Bittiği zaman biz Numune Hastanesini buraya taşımak suretiyle hem şehri de rahatlatmış olacağız, hem de hastalarımız için büyük ve güzel bir imkân sunmuş olacağız. Geniş bir alan içerisinde, 150 bin metrekarelik bir bahçesi olan, çevre düzenlemesi yapılmış nezih bir ortam kazanacak inşallah Sivas’ şeklinde konuştu.

‘YEŞİL VE GENİŞ BİR

ÇEVREYE SAHİP OLACAK’

Hastanenin çevresel olarak da oldukça güzel bir yapıla sahip olacağını belirten İlter, çevre alanının 500 bin metrekareye ulaştırılması yönünde Sivas Belediyesi’nden talepte bulunduklarını da söyledi.

İlter, şu ifadeleri kullandı:

‘Hastanemiz yeşil bir çevreye sahip olacak ve bizim bu yeşil çevreyi biraz daha genişletmeye ihtiyacımız var. Belediye Başkanlığından bu talepte de bulunmuştuk. İnşallah etrafında imar planı yapılmamış olan bölgeleri de biz hastanedeki sağlık alanı planlaması ile birleştirerek mümkünse 500 bin metrekareye kadar artırılmasını talep etmiştik. Eğer bunu yaparlarsa Sivas’ın 30-40 yıllık bir sağlık alanı sorununu da halletmiş olurlar. Gerçekten yeşil, sağlıklı bir sağlık alanına kavuşmuş oluruz. Bugün şehrin içerisinde, trafiğin ortasında ki alanlara sağlıklı bir sağlık alanı demekte biz zorlanırız.’

 ‘SAĞLIĞIN STANDARDI YÜKSELDİ’

Hastanenin Avrupa standartlarında modern bir yapıya sahip olacağını belirten İlter, artık sağlık yatırımlarında çıtanın yükseldiğini belirterek, ‘bu çıtanın altına düşemeyiz’ dedi.

İlter, ‘Türkiye’de sağlığın standartları yükseldi. Kriterlerimiz yükseldi, çıta da yükseldi… Artık bu çıtanın altına düşemeyiz. Gelişmiş ülkelerde hastalar için veya insanlara hizmet verilirken neler yapılıyorsa bizde fazlası ile var. Sağlık Turizmi açısından da gelişmeye başladık. 250 bin civarında turistin Türkiye’ye sadece muayene olmaya geldiği söyleniyor. Ki, bu geçen yıllara göre kat kat artış demek. Tercih edilen bir ülke haline geldik. Sivas’ta da tercih edilen bir hastane olacak burası. Ekibi, donanımı, personeli ile güzel bir fiziki ortam hastasının tedavisini çok ciddi etkiliyor, çalışan personelin moral ve motivasyonunu çok ciddi pozitif yönde etkiliyor. Bu da daha kısa süreli hastanede kalış, daha kolay tedavi, sağlık maliyetlerini de daha aza indirmek demek. Gine buraya yapılan masraf birkaç yıl içerisinde bize tasarruf olarak geri dönecek’ dedi.

104 BİN M2 KAPALI ALAN…

Edinilen bilgiye göre, 150 bin metrekare arsa alanına sahip olan hastane 104 bin 60 metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Hastanede tek kişilik 137, çift kişilik 171 hasta odası bulunacak. Hastane, 106 yoğun bakım yatağı, 30 acil servis müşahede yatağı, 115 poliklinik odası, 12 yanık ünitesi yatağı, 20 kuvöz ve diğer sağlık birimlerindeki yataklarla toplamda 600 yatak kapasitesine sahip olacak.

Hastane, 507 araç kapasiteli açık, 163 araç kapasiteli kapalı otopark olmak üzere toplam 670 araç kapasiteli bir otoparka sahip olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!