USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hangisi Olmalı?

Hangisi Olmalı?

Hangisi Olmalı?
27-08-2013 18:23
Google News


HABER MERKEZİ

Belediye Başkan yardımcısı Hasan Çağlar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Tekel binasının kütüphane yapılmasıyla ilgili açıklamasına cevap verdi. Çağlar ‘Halkın inadına bir şey yapmak doğru değil ‘dedi

Sivas'ta eski Tekel binasının yeri, BBP'li belediye ile AK Parti arasında anlaşmazlığa neden oldu. Belediyenin yeşil alan yapmak istediği alana AK Parti İl Başkanlığı'nın girişimi ile İl Özel İdaresi tarafından kütüphane yapılması için çalışma başlatıldı. Yürütmeyi durdurma istemiyle dava açan belediye ise inşaat alanına kütüphane ve kendi park projesinin görsellerini asarak, 'Hangisi olmalı' diye sordu.

'HALK İSTEMİYORSA PROJEDEN VAZGEÇMEK ERDEMDİR'

Belediyenin yıkılan Tekel binasının yerinin yeşil alan olarak kullanılması kararına karşı kütüphane yapılmasının kararlaştırıldığını, yeşil alan yapılmasıyla ilgili belediyenin asılan pankartlarının her gün yırtıldığını da sözlerine ekleyen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar, alana astıkları pankartların kimliği belirsiz kişi veya kişilerce parçalandığını, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Başkan yardımcısı Çağlar, Bakan Yılmaz'ın açıklamasına yanıt verirken, halkın istemediği projeden vaz geçilmesi gerektiğini belirterek, 'Halkın inadına bir şey yapmak doğru değil. Sonuçta hepimiz halka hizmet için buradayız. Halkın isteklerini göz önünde bulundurmamız lazım. Sivas halkının yüzde 90'ınına yakını orada yeşil alan istiyorsa o projeyi öyle değerlendirmek gerekiyor. Halkın istemediği bir projeyi gerçekleştirmeyi de açıkçası doğru bulmuyorum' dedi.

Belediye Bölge İdare Mahkemesi'nin vereceği kararı beklerken, konu sosyal medya üzerinde de geniş bir tartışmaya neden oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!