USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Bağımsızlık Ve Özgürlükten Taviz Yok?

?Bağımsızlık Ve Özgürlükten Taviz Yok?

?Bağımsızlık Ve Özgürlükten Taviz Yok?
29-08-2013 17:21
Google News


MUSTAFA IŞIK

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, SESOB Başkanı Beşir Köksal ve AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru mesaj yayınladı.

MİLLETVEKİLİ ALİ TURAN

Milletvekili Ali Turan mesajında ‘30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir destan yazan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

MİLLETVEKİLİ HİLMİ BİLGİN

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlandı. Bilgin mesajında                 ‘Tarihten silinmek istenen milletimizin, tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Keza, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temellerinin 30 Ağustos'ta elde edilen bu büyük zaferle atılmıştır. 'Bugün hepimize düşen görev, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır.

Nitekim, Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle; adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır. Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.’

BAŞKAN DOĞAN ÜRGÜP

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise mesajında ‘Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Ürgüp mesajında, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir taraftan üniter yapısını korurken, diğer tarafta demokratikleşme sürecini tamamlayarak, bölgesel bir güç merkezi olmayı başaracaktır' değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Ürgüp, mesajında şunları kaydetti:

'Ağustos ayı, Büyük Türk Milleti açısından önemli zaferlerle doludur. Bu nedenle 'zafer ayı' olarak anılmıştır. Bunlardan en önemli iki örneği olarak, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'nun kapısı Türk'lere ardına kadar açılmış, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Büyük Türk Milleti, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu zaferle; Büyük Türk Milletinin Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Arap'ı, Alevi'si, Sünni'si, velhasıl Ebru'nun her rengi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve kararını ortaya koymuştur.

Büyük Türk Milletinin 1. Dünya Savaşının sona ermesiyle birlikte varlığını sürdürme mücadelesi içerisinde adım adım kazanılan büyük başarı ve zaferlerin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferi'nin bizler için pek çok önemli yönü bulunmaktadır. Bu büyük zaferin en önemli yanı hiç şüphesiz ki, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda adeta çelikleştiğini göstermesidir.

Bugün de gerek bölgesel krizler gerekse içerdeki bir kısım kirli oyunlardaki ana gaye Büyük Türk Milletini bir zafiyet içine düşürmektir. Bu noktada millet olarak uyanık olmalıyız ve bütün alt unsurlarıyla Büyük Türk Milleti birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde görmelidir. Birbirimizi çok sevmeli ve başka Türkiye olmadığının şuuru içinde birbirimize hoşgörü ve anlayış içinde yaklaşmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal savaşının kahraman gazi ve şehitlerini saygı ve hürmetle yad ediyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun'

BARO BAŞKANI ELİŞ

Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eliş, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında Türk ordusunun gücünü ve kahramanlığını tarihe yazdıran bu muazzam zaferin, milletin Hürriyet ve istiklal inancının ölümsüz bir kanıtı olduğunu belirtti.

Türk milletinin zor şartlar altında Kurtuluş Savaşıyla kazandığı birlik ve beraberliği, barış ve huzur ortamını her zaman koruyacak ve karşılaşacağı güçlükleri yine milli birlik ve beraberlik içinde çözümleyeceğini ifade eden Eliş, mesajında şunları kaydetti:

'Milli mücadelemizin, milli birliğimizin, Hürriyet ve istiklal inancımızın bayramı 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimize, gazilerimize, kahraman Türk ordusuna ve aziz milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 91. yıl dönümünü yürekten kutluyorum.'

SESOB BAŞKANI BEŞİR KÖKSAL

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 30 Ağustos zafer bayramını kutladı

SESOB Başkanı Beşir Köksal, 30 Ağustos Zafer Bayramının ilelebet yaşayacağını belirterek, bu zaferin Anadolunun bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin de bir göstergesi olduğunu söyledi.

 Sesob Başkanı Beşir Köksal yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; ‘30 Ağustos Zafer Bayramı şanlı tarihimizin özel günlerinden bir tanesidir. Bu savaşla birlikte Türk milleti güç birliği yaparak kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere bir ders vermiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milletinin yediden yetmişe verilen var olma mücadelesidir. 1922 yılında 26 Ağustosta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meyden Muharebesi dünyaya verilen en önemli mesajdır

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşından sonra düşman işgalini sonlandıracak büyük taarruzla 30 Ağustosta zafere ulaşılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, aydınlık yarınların habercisi olmuş, mutlu, huzurlu çağdaş bir yaşamın kapılarını açmıştır.

Bugün şanlı tarihimizin zaferlerle süslü, kahramanlıklarla taçlanmış, müstesna köşelerinden birini oluşturan 30 Ağustos Başkomutan Meydan muharebesinin yıldönümünü kutluyoruz. Türk ulusu bu zaferle üzerine geçirilmek istenen esaret gömleğini parçalamıştır. 30 Ağustos zaferi, insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış bulunan, nice devletler ve imparatorluklar kuran, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine, vatan sevgisine erişmiş yüce Türk milletinin, hür ve bağımsızlık mücadelesinin ölmez anıtı olup, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in bağımsızlık umudunu hiç kaybetmeyen kahraman milletimize ve şanlı tarihimize sunduğu müstesna bir armağandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutluyorum’

AK PARTİ İL BAŞKANI KURU

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı

Burhanettin Kuru mesajında, 'Türk milleti, vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış' dedi.

Türk ordusunun yüreğindeki sonsuz vatan sevgisiyle, yurdunu kahramanca koruduğunu söyleyen İl Başkanı Burhanettin Kuru, '30 Ağustos Zafer Bayramı; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkânsızlıklara rağmen halkımızın azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Türk milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, aynı zamanda bu zaferimiz, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum' ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!