USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ZAFER COŞKUSU

ZAFER COŞKUSU

ZAFER COŞKUSU
30-08-2013 18:01
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas´ta 30 Ağustos Zaferi´nin 91. Yıl dönümü törenle kutlandı. Kent merkezindeki tören programı Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk sunulması ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, 5`inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ile birlikte Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Kemelek daha sonra Garnizon Komutanı Sağır ve Başkan Vekili Demirok ile birlikte, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önündeki tören alanına gelerek, askeri araç üzerinde halkı selamlayarak, ?Bayramınız kutlu olsun? dedi.

Törene, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, askeri ve sivil erkân katıldı. İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programda daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Daha sonra Sivas Belediyesi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Gösterinin ardından ise tören geçişi yapıldı. Töreni takip eden az sayıda vatandaş, geçiş sırasında askerleri ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, alkışlarla karşıladı. Törene aileleri ile birlikte gelen asker kıyafetli çocuklar ise ilgi odağı oldu.

KEMELEK ŞEHİT AİLLERİ VE

GAZİLERİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, eşi Zehra Kemelek, 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği İle Muharip Gaziler Derneği´ni ziyaret etti.

İlk ziyaretini, Muharip Gaziler Derneği´ne gerçekleştiren Vali Kemelek ve beraberindekiler burada dernek başkanı Fuat Ahıskalı ile bir süre sohbet etti. Kemelek, burada yaptığı kısa konuşmada, ?Programımız kapsamında şuanda Muharip Gazilerimizin derneğinde bulunuyoruz. Onlara şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu vatan için canlarını, uzuvlarını feda etmiş insanlardır. İçlerinde Kıbrıs Gazileri var. Kore Gazileri´nin sayısı azaldı. Onları yerlerinde görmek istedik? ifadelerini kullandı.

KEMELEK: ?BU VATANI

KORUMAK ZORUNDAYIZ?

Kemelek ve beraberindekiler daha sonra aynı binada bulunan Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği´ni ziyaret etti. Şehit aileleri ile bir araya gelen Vali Kemelek, şehit aileleri ile sohbet etti.

Vali Kemelek burada yaptığı konuşmada, Türkiye´nin düşmansız kalacak bir coğrafya olmadığının altını çizerek, her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Vatana sahip çıkmanın bir diğer unsurunun da gençliğe sahip çıkmak olduğunu belirten Kemelek, şu ifadeleri kullandı:

?Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri Günü aynı zamanda hem onu, hem de Zafer Bayramı´nı kutluyoruz. Vatanı kazanmak, ne kadar önemliyse korumak da aynı derecede önemli. Çünkü elimizde herkesin göz koyduğu bir vatan toprağı var ise onu elde tutmak kolay değil. İçinde bulunduğumuz coğrafya ve Türkiye´nin stratejik yapısı gereği. Bu ülkeyi bu vatanı korumak durumundayız. Onun için de gerek Kore´de, gerek Kıbrıs´ta gerekse iç güvenlik harekâtında birçok şehit ve gazi verdik. Bunların hepsi tabi vatanın bütünlüğü ve ilelebet özgür kalınması için yapılan uğraşlardı. Bundan sonra da bu olacaktır. Türk Milleti düşmansız kalacak bir coğrafyada değil. Onun için bize yönelecek olan her türlü saldırıya karşı bizim hazırlıklı olmamız lazım. Bu tabi terör olmaya bilir? Ekonomik saldırı olabilir, başka türlü de olabilir. O bakımdan uyanık olmamız lazım. Gençliğimizle öğünüyoruz, çünkü dünya nüfusu gittikçe ihtiyarlıyor. Türkiye´de genç ve dinamik bir nüfus var. Onlara sahip çıkmak da aynı zamanda vatana sahip çıkmanın değişik bir versiyonu. O bakımdan el birliği ile hep beraber inşallah Türkiye Cumhuriyeti´nin yaşamasını temin edeceği. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Hepimizin görevi de budur. Sizler bu özveriyi göğüsleyebildiğiniz ölçüde bu devam edecektir.?

?KARDEŞÇE YAŞAMA ARZUMUZ

KARARLILIKLA SÜRMEKTEDİR?

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise konuşmasında, Türk Milleti´nin birlik ve beraberliğini bozmak ve parçalamak isteyenler olduğunu söyledi.

Türk milletinin kardeşlik ve birlik duygusu ile yaşama arzusunu kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Hızal; ?Yüce milletimizin şanlı tarihindeki büyük kahramanlık abidelerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi´ni her zamanki gibi, büyük bir heyecan ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı sürecinde ve Başkomutanlık Meydan Muhaberesi Zaferi ile sadece düşmanı mağlup etmekle kalmamış, İstiklali´ne yönelen tehditler karşısında nasıl tek yumruk olduğunu da tüm dünyaya göstermiştir. Necip milletimizin benliğindeki o günkü kardeşlik ve birlik duygusu ile milli manevi değerlerine bağlı yaşama arzusu aynı kararlılıkla sürmektedir. Türk milletinin bin yıllık örf, adet, inanç ve birliğini iç ve dış şer güçler parçalama arzusu içerisindedirler. Bu,  Türk ulusunun birlik ve beraberliğini, Türkiye Cumhuriyeti´nin, laik, sosyal ve demokratik yapısını bozmak ve güçsüz bir özleminin senaryosudur. Karanlık güçlere milletimizin dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da itibar etmeyeceğine inancımız tamdır? ifadelerini kullandı.

Vali Kemelek ve beraberindekiler konuşmaların ardından dernek başkanı Hızal ve şehit aileleri ile sohbet etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!