USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kitap Günleri Başladı

Kitap Günleri Başladı

Kitap Günleri Başladı
31-08-2013 19:16
Google News


MUSTAFA IŞIK

4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen ‘Sivas 2. Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Selçuklu Parkı içerisinde düzenlenen 2. Kitap Günleri’nin açılışına Vali Vekili ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Vekili ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, geçen yıl ilki gerçekleştirilen Kitap Günleri’ne 120 yayınevinin katıldığını, bu yıl gerçekleştirilen etkinliğe ise 230 civarında yayınevinin katıldığını söyledi. Her yıl daha güzel bir organizasyon gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Ayhan, gelecek yıl 300 civarında yayınevinin Sivas Kitap Günleri’ne katılmasını beklediklerini söyledi.

Ayhan, ‘Gerçekten bir ilim irfan yuvasında Sivas’ın geçen yıl başlayan kitaba yolculuğunu bu yıl da devam ettiriyoruz. İnşallah daha nice seneler devam ettireceğiz. Geçen yıl, 120 civarında yayınevi varken, bu yıl bu 230’a yaklaştı. İnşallah seneye bu 300’ü bulacaktır. Her yıl bir önceki yılımıza ve daha önceki yıllara göre daha tertipli, daha düzenli, bir etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Ciddi bir ekip, ciddi bir çalışmanın ürünü var. Sivas Valiliğimizin koordinesinde, Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, üniversitemiz ve tüm kurumlarımızla beraber bu işi yürütüyoruz. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Sivas’a yakışır bir Kitap Günleri, Kitap Fuarı düzenlemeye çalışıyoruz. İnşallah hepinizin ilgi ve alakasını bekliyoruz’ dedi.

‘BİR HAFTADA ÜNİVERSİTE

BİTİRMİŞ GİBİ OLACAĞIZ’

Sivas 2. Kitap Günleri etkinliği kapsamında yazarların gerçekleştireceği söyleşilerin önemine değinen Ayhan, bu söyleşileri takip edenlerin hayata ve dünyaya bakış açılarının değişeceğini ve bir haftada bir üniversite bitirmiş gibi olacaklarını söyledi.

Ayhan, şu ifadeleri kullandı:

‘30 Söyleşi var. Bu söyleşiye gelecek olan ilim irfan sahibi, münevver insanlar var. 30’unu da dinlemek herhalde, bir yaz boyu bir kursa, bir kampa girmek gibi bir şey. Her alanda, çocuk gelişimi, siyaset, kültürel alanda, sanat alanında, tasavvuf alanında, şiir alanında, her alanda söyleşi var. Çeşitliliği bol. Burada her gün, bu söyleşilere katılanlar, herhalde bir hafta boyunca bir üniversite bitirmiş gibi olacak. Ben dünden beri buradayım. Bu atmosferi bu havayı soluyorum. Bir hafta sonra dünyaya bakışımız, olaylara bakışımız, Sivas’ın geleceğine bakışımız yeniden revize olacak’

‘SULTAN ŞEHİRE YAKIŞIYOR’

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise konuşmasında böyle bir etkinliğin ‘Sultan Şehir’ olarak adlandırılan Sivas’a çok yakıştığını söyledi.

Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Demirok, şu ifadeleri kullandı:

‘Ecdadımızın ilim irfan yuvası olarak bize bıraktığı bu değerli alanda, bilim adamlarımızın, akademisyenlerimizin eserlerini burada Sivas halkına takdim etmek, onları Sivas halkı ile tanıştırmak, bir araya getirmek çok önemliydi. Bu ‘Sultan Şehir’e yakışacak bir durum. Ben bu organizasyonda emeği geçenlere ve buraya kadar gelerek şehrimize şeref veren değerli bilim adamları ve akademisyenlerimize de teşekkür ediyorum.’ 

‘KİTAP OKUMAYI ALIŞKANLIK

HALİNE GETİRECEĞİZ’

CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, ise konuşmasında yapılan araştırmalara göre Amerika’da bir kişinin yılda 12 kitap okuduğunu, Türkiye’de ise 12 kişinin bir kitabı paylaştığını belirterek, ‘Eğer biz tarihte üstlendiğimiz misyonumuzu yeniden kazanmak istiyorsak Kitap okumayı alışkanlık haline getireceğiz. Yeni nesilleri kitapsever hale getireceğiz’ dedi.   

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘Bir milletin gelişmişliği pek çok değerle ölçülür. Bunlar içerisinde en önemli okunan kitap sayısıdır. Yapılan bir araştırmada Amerika’da yılda, 1 kişi 12 kitap okuyor. Aynı araştırmayı bir arkadaşımız merak etmiş, Türkiye’de de yapmış. Türkiye’de de 12 kişi bir kitabı paylaşıyor. Dolayısıyla bugün yaşamış olduğumuz sorunların çözümünü ararken, gözümüzü çevirdiğimiz ülkeler bir anlamda kitap okuyan ülkeler. Eğer biz tarihte üstlendiğimiz misyonumuzu yeniden kazanmak istiyorsak, kitap okumayı alışkanlık haline getireceğiz, var olan alışkanlığımızı daha da artırarak yeni nesillerimizi kitapsever hale getireceğiz.’

Konuşmaların ardından Vali Vekili ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini gezdi.

Ayhan ve protokol üyeleri daha sora kitapların yer aldığı stantları gezerek stant görevlilerinden bazı kitaplar hakkında bilgi aldı. Bu arada bir stantta yer alan Kur’an-ı Kerimi okuyan 8 yaşındaki Gazipaşa İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Tuğba Nazlı Bulduk, protokol üyelerinin ilgi odağı oldu. Vali Vekili Salih Ayhan ve diğer protokol üyeleri Bulduk ile yakından ilgilendi.

ÇOCUK GÖZÜYLE 108 GÜN

MİNİK OKUYUCULARLA BULUŞTU

Vali Vekili Ayhan ve diğer protokol üyeleri daha sonra A. Necip Günaydın’ın yazdığı Gökhan Eken’in çizdiği ‘Çocuk Gözüyle 108 Gün’ adlı kitabın tanıtım ve dağıtım törenine katıldı. Ayhan, milli mücadele ve Atatürk’ün Sivas’ta geçirdiği 108 günlük sürece ışık tutan bu önemli eserin çocukların beğeniyle okuyacağı bir hale dönüştürüldüğünü belirterek, Kitabın yazarı Günaydın ve çizgileri ile kitaba renk katan Eken’e teşekkür etti. Kitabın Yazarı Necip Günaydın ise, ‘Umarım çocuklarımız bu kitap ile bu süreci en iyi şekilde anlayacak ve kavrayacaklar’ dedi.

Vali Vekili Ayhan daha sonra Günaydın ile birlikte ‘Çocuk Gözüyle 108 Gün’ adlı kitabı standın etrafında toplanan çocuklara dağıttı.

Vali Vekili Salih Ayhan daha sonra Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte alana yerleştirilen kitap kumbarasına kitap attı.

Vali Vekili Salih Ayhan daha sonra beraberindeki diğer protokol üyeleri ile birlikte PTT tarafından düzenlenen Buruciye Medresesi’ndeki Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ayhan ve diğer protokol üyeleri daha sora sergiyi gezerek Sivas PTT Başmüdürü Cafer Bolat’tan bilgi aldı.

Ayhan ve beraberindekiler daha sonra medrese içerisinde yazar Mustafa Armağan tarafından gerçekleştirilen ‘Satılık İmparatorluk’ konulu söyleşiye katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!