USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

5. Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu Başladı

5. Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu Başladı

5. Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu Başladı
06-09-2013 16:00
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas Belediyesi öncülüğünde Sivas Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen yarışlara 12 ülkeden 28 takım katıldı. 4 gün sürecek olan turnuvaya katılmak üzere Moldovya, Azerbaycan, İran, Cezayir, Gürcistan, Ukrayna, Sırbıstan, Kazakistan, Romanya, Endonezya, Rusya, Kuzay Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’den çok sayıda sporcu Sivas’a geldi.

Tur kapsamında düzenlenen 1. Etap Kriteryum Yarışı, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünden başladı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin başlattığı yarışta sporcular, İnönü Bulvarı-Dört İşletme Kavşağı arasında 17 tur attı.

Zaman zaman küçük kazaların yaşandığı yarışta, Ukrayna Milli Takımı'ndan Timur Malieiev birinci, Torku Şeker Spor'dan Enes Talha Ay ikinci ve Cezayir Milli Takımı'ndan Bechlaghem Abderahmane üçüncü oldu. Ukraynalı Timur Malieiev sarı ve mavi mayoyu, Kocaeli Brisa takımından Onur Balkan ise kırmızı mayoyu kazandı.

Sporculara madalyaları ve mayoları, BBP Genel Başkanı Destici, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Üyesi Ünal Genç tarafından verildi.

5. Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu’nun açılış törenine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Vekili Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Bisiklet Federasyonu Temsilcisi Ünal Genç, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız katıldı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlattı. Destici ‘Sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu, bahtiyarlığı paylaşmak istiyorum. Rahmetli genel başkanımızı şehidimizi bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun diyorum. Onun ismini yaşatmak adına onun değerlerini, onun misyonunu yaşatma adına düzenlenmiş olan bu turnuvada emeği geçen başta Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp beye, belediyede hizmet veren arkadaşlarımıza, bisiklet federasyonumuza bütün arkadaşlarımıza, buraya hem Türkiye’mizin çeşitli illerinden katılan takımlara ve sporculara hem dünyanın her tarafından buraya gelen sporcularımıza takımlarımıza şahsım adına şükranlarımı sunuyorum hepsine teşekkür ediyorum. Bu urnuva rahmetli genel başkanımızın ismini yaşattığı kadar, Sivas’ımıza büyük bir renk kattığı kadar Sivas’ımızın hem Ülkemiz içerisinde tanıtımına hem dünya üzerinde tanıtımına katkı sağlıyor. Biliyorsunuz Sivas’ta bunu yapan illerimizden tanıtım günleri düzenleniyor. Ankara’da, İstanbul’da değişik yerlerde o ilin kültürünü, zenginliklerini tanıtmak adına, ile hem turist çekmek adına hem o ilin ekonomisini canlandırma adına hem kültürel zenginliklerini hem maddi zenginliklerini paylaşma adına. İnanıyorum ki bu turnuva o etkinlikler kadar Sivas’ımızın tanınmasına, Sivas’ımıza yerli yabancı turist gelmesine büyük bir imkan sağlıyor, buna vesile oluyor. Bu anlamda da Sivas’ımızın zenginlenmesinde, Sivas’ımızın kalkınmasında, tanıtılmasında büyük bir rol oynar. İnşallah bu turnuva Sivas var olduğu sürece devam eder ve hem Sivas’ımızın yetiştirmiş olduğu, hem yaşarken bağrına bastığı hem vefat ettikten sonra bağrına basmaya devam ettiği bu yiğit evladın isminde Sivas var olduğu sürece yeryüzünde yaşatılır. Çünkü o ülkesi için, milleti için, inandığı değerler için, milli değerler için, manevi değerler için, hiçbir zaman canını vermekten çekinmedi, vaktini harcadı. Hiçbir dönemde ben demedi, partim demedi hep ülkem dedi, hep milletim dedi ve şunu da net bir şekilde ifade etti. Ben dedi kuru kalabalıkların, milyonların önünde haksız davalarda yürüyeceğime, haklı davamda tek başıma yürümeyi tercih ederim, doğru bildiğim hiçbir şeyden ayrılmayacağım dedi. Muhsin Yazıcıoğlu Sivas’ı temsil ediyor. Sivas insanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu savundu, bu fikri misyonu savunmuş insanlardan oluşan bir şehrimiz. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum’ dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivas'ın bisiklet sporuyla çok eskiden tanışmış bir şehir olduğunu belirterek, 'O zamanlar milli sporcusu olan bir şehirdik. Bu yarışlar hem merhum genel başkanımızın adının yad edilmesi ve unutulmaması hem de Sivas'ın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı açısından çok önemli' dedi.

4 gün sürecek tur kapsamında yarın 117 kilometrelik parkurda '2. Etap Şarkışla Yol Yarışı' yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!