USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaz Maskesi Üretilmeli

Gaz Maskesi Üretilmeli

Gaz Maskesi Üretilmeli
07-09-2013 17:15
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Anadolu ve Avrupa Tedarikçiler Derneği (ATED) Genel Başkanı Muzaffer Çıtlabakkal, Sivas’ta dünyaya açılan bir sanayi merkezi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bu doğrultuda, Ortadoğu’nun içinde bulunduğu durumdan yola çıkarak, artık her evde bir gaz maskesine ihtiyaç duyulduğunu ve Sivas’ta gaz maskesi üretimine yönelik bir çalışma yürüttüklerini belirten Çıtlabakkal, ‘Neden bunu Sivas, burada üretip, dünyaya pazarlamasın’ dedi.

ATED Genel Başkanı Muzaffer Çıtlabakkal, Sivas’ta 2 bin iş yerini kapsayan bir sanayi bölgesinin kuruluş çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 Bu kapsamda Seyfebeli mevkiindeki bir arazinin alınması için girişimlerin devam ettiğini belirten Çıtlabakkal, ‘Bizler bu sanayi merkezlerimizin içerisine sanayi laboratuarlarını, araştırma-geliştirme (ARGE) merkezlerini katarak artık teknolojiyi üreten bir Sivas ilini oluşturmayı hedeflemekteyiz’ dedi.

Anadolu ve Avrupa Tedarikçiler Derneği (ATED) Genel Başkanı Muzaffer Çıtlabakkal, Sivas’a geldi. ATED’in Sivas Şubesini ziyaret eden Çıtlabakkal, dernek faaliyetleri ve Sivas’ta gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili Şube Başkanı Numan Akay ile birlikte değerlendirmelerde bulundu.

Burada yaptığı konuşmada ATED hakkında bilgi veren Çıtlabakkal, ‘ATED Ulusal ve Uluslar arası bir kuruluş olup, 25 Haziran 2009 tarihinde Kayseri’de kurulmuştur. ATED, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa, Asya, Ortadoğu ve diğer tüm ülkelerde evrensel olarak şube ve temsilcilikler kurma yetkisine sahip olup, bu şube ve temsilciliklerimiz aracılığı ile ülkemizin tüm sektörlerinin dünya pazarına açılmalarını sağlamak, ihracatımızı artırmak, ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlamayı hedeflemekteyiz.’

SİVAS’TAKİ ÇALIŞMALAR

ATED Sivas Şubesi aracılığı ile Sivas’ta gerçekleştirilecekleri çalışmalardan da bahseden Çıtlabakkal, Sivas’ta dünyaya açılan bir sanayi merkezi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Bu doğrultuda, Ortadoğu’nun içinde bulunduğu durumdan yola çıkarak, artık her evde bir gaz maskesine ihtiyaç duyulduğunu ve Sivas’ta gaz maskesi üretimine yönelik bir çalışma yürüttüklerini belirten Çıtlabakkal, ‘Neden bunu Sivas, burada üretip, dünyaya pazarlamasın’ dedi.

Çıtlabakkal, şu şekilde konuştu:

‘Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürürken, ulusal alanda Sivas Şube Başkanlığımızı kurmuş bulunmaktayız. Şube başkanlığımız tarafından başlatılan, 2 bin iş yerini kapsayan sanayi kuruluş çalışmaları büyük bir hızla sürmektedir. Sivas Şube Başkanlığım ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarda bu ayın 24’ünde talep ettiğimiz arsanın alım çalışmalarını inşallah gerçekleştireceğiz.

Bizler istiyoruz ki, Sivas’taki tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirelim ve hep birlikte bu projeyi hayata geçirelim istiyoruz. Ayrıcalıkları ortadan kaldıralım, Sivas’ı dünya geneline açalım. Sivas denildiği zaman, Sivas’ın çok tarihi geçmişi olduğu kadar el sanatları da ağırlık taşımaktadır. Aynı zamanda el sanatlarımızı da uluslar arası pazarlara açarak hem ülke ekonomisine kazandırmak hem de Sivas sanayisini, Sivas el sanatlarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Bizler bir sanayi merkezi kurma gibi çalışmalarımızın ötesinde bu çalışmalarımız bizim bir altyapıdır. Bizler bu sanayi merkezlerimizin içerisine sanayi laboratuarlarını, araştırma-geliştirme (ARGE) merkezlerini katarak artık teknolojiyi üreten bir Sivas ilini oluşturmayı hedeflemekteyiz. Sivas’ın sanayileşmesine büyük katkı sağlayacak, çalışmaların içerisinde hedefimizde şuna ağırlık vermekteyiz. Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılardan dolayı artık bir gaz maskesine her evde ihtiyaç duyulmaktadır. Neden bunu Sivas, burada üretip, dünyaya pazarlamasın. İlk hedefimiz bu olacak. Yine diğer bütün sektörlerimizi geliştirelim diyoruz ve bunları artık dünya pazarlarına açalım. Sivas’ta başlatılacak üyelik çalışmaları neticesinde ayın 24’ündeki alacağımız arsa üzerinde artık Sivas’taki, ihtiyaç sahibi esnaf ve sanatkârlarımızın ATED Sivas Şube Başkanlığı’na başvurularını yaparak taleplerini belirlemeleri gerekiyor. Bu doğrultuda sayın başkanımız, çalışmalarını sürdürmektedir.’

‘TEK ÇATI ALTINDA

TOPLANALIM’

ATED’in Sivas’ın ekonomisini güçlendirmeye yönelik çalışmalara imza atacağını belirten ATED Sivas Şube Başkanı Numan Akay ise, gerçekleştirmek istedikleri projenin herhangi bir guruba, herhangi bir sektöre yönelik olmadığını söyledi. 

Hedeflerinin Sivas’ta tek çatı altında toplanmış bir ticaret merkezi oluşturmak olduğunu belirten Akay; ‘ATED Sivas Şube Başkanı Numan Akay ise yaptığı konuşmada, 2012 yılında kurmuş olduğumuz derneğimiz Sivas’ın ticaret ve ekonomisini geliştirmek adına yola çıkmıştır. Tüm sektör ve iş kollarına açık olan derneğimiz amacına uygun olmak üzere Sivas’ta, mutlaka kent ekonomisinin kalkınması ile ilgili ve Sivas’ın tüm iş kollarının bir ticaret merkezi çatısı altında toplanması ile ilgili olağanüstü, büyük bir projeyi Sivas’a kazandırmak adına ciddi faaliyetlerde bulunmuşlardır. Ben tüm Sivaslılar adına kendilerine ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.

2012 yılında başlayan bu faaliyetlerimizde ciddi mesafeler kat edilmiştir. Şu aşamada, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısında daha önce sanayi alanı olarak ihdas edilmiş olan bölgede hazineye ait yerlerimiz söz konusuydu. Burayla ilgili olarak genel merkezimizin bir talebi olmuştu. 24 Eylül tarihinde buranın alınması ile ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Sivas adına çok önemli bir kazanım olacak olan bu bölgede ticari faaliyetlerimizi bir tek çatı altında toplamak istiyoruz. Özellikle Kuzey Otoyolu kavşağı üzerindeki bu alanı son derece başarılı bir ticaret geçirmek adına, Sivas’ın ileriki yıllarda da ticaretinin daha iyi olabilmesi bakımından Sivas kamuoyuna, esnaf ve sanatkâr camiasına iş adamlarına bunu anons ediyoruz. Bu ay içerisinde başlayacak ve önümüzdeki ay devam edecek olan bu faaliyetler çok önemli bir mesafenin kat edildiğini de göstermektedir. Tüm Sivaslıları bu ticari kazanç kapıları ile ilgili hep bir çatı altında toplanmasını amaçlayan derneğimizin faaliyetine iştirak etmeye davet ediyoruz. Yani herhangi bir gruba, herhangi bir bölgeye, sektöre ait bir proje değildir. Bütün sektörleri ilgilendiren, ticari faaliyette bulunan insanların bir araya gelerek birbirimizin sinerjisinden çok ciddi kazanç elde edeceğimiz bir projedir’ ifadelerini kullandı.

ATED Genel Başkanı Muzaffer Çıtlabakkal daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çıtlabakkal, Sanayi merkezinin kapsamı ile ilgili bir soru üzerine, Sivas’ta kurulması planlanan sanayi merkezinin Organize Sanayi Bölgesi niteliğinde olmayacağını belirtti.

Çıtlabakkal; ‘Biz buna Bölgesel KOBİ sanayisi diyoruz. Bizimki 100 metreden başlıyor 1000 metrekareye kadar. OSB’lerimiz daha farklıdır. Biz OSB’de kurabiliriz, serbest bölgede oluşturabiliriz. Bu tür yetkiler bizim tüzüğümüzde mevcut.  Ama bunları zamanla biz ATED Genel Merkezi olarak projelerini oluşturduğumuz illere şube veriyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!