USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bürokrasi Kalkacak

Bürokrasi Kalkacak

Bürokrasi Kalkacak
16-09-2013 18:08
Google News

Biz Milli Eğitim Bakanlığını velilerimizle, öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimize, taşra yöneticilerimizle birlikte yönetmeyi arzu ediyoruz’

İRFAN ÖZŞEKER

Okullar şenlendi

Sivas'ta  2013-2014 Eğitim-Öğretin yılı düzenlenen törenle başladı.

Atatürk Anıtına çelenk bırakma ile başlayan törenler daha sonra Fatih İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle devam etti.

Atatürk Anıtında düzenlenen törene  Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim Müdürlüğü Görevlileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Akpınar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Fatih İlköğretim Okuluna geçildi.

Yenidoğan Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu'nda düzenlenen programa, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, il protokol üyeleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda İlköğretim Haftası'nın anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

BÜROKRASİ KALKACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Fatih İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okulları velilerle, okul aile birlikleriyle yönetmek istediklerini söyleyerek ‘Bu çocuklar hepimizin çocuğu, gelecek hepimizin geleceği ve sahip çıkmamız gereken sorumluluk hepimizin sorumluluğu. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak şu anda en önemsediğimiz konulardan bir tanesi bu. Milli Eğitim Bakanlığı’nı Bakanlık Merkez Teşkilatı’ndan, Bakanlık Merkez Teşkilatındaki birkaç bürokratın yönetiminden kurtarmak istiyoruz. Biz Milli Eğitim Bakanlığını velilerimizle, öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimize, taşra yöneticilerimizle birlikte yönetmeyi arzu ediyoruz. Bu gelişen, büyüyen Türkiye’nin geleceği açısından oldukça önemli bir değişiklik. Yeni dönemde üzerinde en çok duracağımız konulardan bir tanesi bu. Her ne yapacaksak sahadaki paydaşlarımızla istişare edeceğiz, onların desteklerini alıp o destekle birlikte yapacağız.

Türkiye'de kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirmeyi planladıkları bazı değişiklerin olduğunu dile getiren Tekin, eğitim öğretim sürecini, öğrencilerin sadece okul testlerini çözdüğü bir yapıdan çıkartmak istediklerini vurguladı. Tekin, 'Çocukları sanatsal, sportif etkinlikleri olan, bu anlamda yeteneklerini geliştiren birer birey olarak görüyoruz' diye konuştu. Uzun yıllar Sivas’ta yaşadığını belirten Müsteşar Tekin, ‘Sivas uzun yıllar yaşadığım şehir, eğitimle ilgili sorunlarını yakinen takip ediyorum. Yakinen takip etmek zorundayım bize her gün sorunları aktaran Milletvekilimiz Sayın Hilmi Bilgin hergün bize Sivas’la ilgili bir taleple geliyor. Sivas bu açıdan oldukça şanslı. Ayrıca Sivas İl Milli Eğitim yönetimi Türkiye’nin en başarılı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden bir tanesi. Biz bu anlamda Sivas’ta açılış yapmayı tercih ettik. Sivas’ı tebrik ediyor, kutluyorum.’ dedi

TEKNOLOJİYİ TAKİP EDİYORUZ

Programda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, '100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insana yatırım yapın' anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, 'Sayın Başbakanımızın liderliğinde 2002'den itibaren eğitim alanında yatırımları hızla arttırdık ve Milli Eğitim akanlığı bütçesi bakanlıklar arasında açık ara farkla 1'inci sırada.  Gençlerimizin daha iyi bir Türkiye'de eğitim almaları için eğitimin bütçesini arttırdık. Okul standartlarını arttırmak için okul binalarımızı yeniledik. Okullarımızı değişen ve gelişen dünya teknolojisi ile donatmak için teknolojiyi eğitimlerimizin hizmetine soktuk. Fatih Projesi ülkemizde hızla yayılıyor. Fatih Projesi'nin uygulanmadığı okullarda da uygulanacak. Bizler gençlerimize, insanımıza, milletimize hizmet ederek siyaset yapan bir partinin temsilcisiyiz. Bunun doğal sonucu olarak da eğitimdeki amacımız milli ve manevi değerleri ile bütünleşmiş, sorgulayabilen, doğruyu arayan ve doğruyu bulduğu zamanda mücadele edebilen, ezberlikten uzak bir gençlik yetiştirebilmek. Bunun için de en büyük görev velilerimize ve öğretmenlerimize düşüyor. Bugün devletimiz eğitim şartlarını daha iyi hale getirmek için çalışıyor. Belki olması gereken noktada değiliz ama düne göre çok daha iyiyiz. Biz 2071 hedefini ortaya koyduysak ve 2017 yılında daha büyümüz ve kalkınmış bir Türkiye istiyorsak bunu biz bugün bu okulda eğitim gören çocuklarımızla yapacağız' dedi.

ÖĞRENCİ SAYIMIZLA BİR ÇOK İLDEN BÜYÜĞÜZ

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ise başarılı bir eğitim için önemli unsurların bulunduğunu belirterek, 'Bunlardan birincisi öğretmendir, öğretmensiz eğitim olmaz. İkincisi yönetimdir, bu öğretimde organizasyonu sağlayan bir idaredir. Üçüncüsü öğrencidir, öğrenci olmadan bunlarının hiçbirinin anlamı yoktur' ifadelerini kullandı.

Sivas'ta yaklaşık 8 bin öğretmenin görev yaptığını aktaran Kemelek, 134 bin 308 öğrencinin bulunduğunu ve bu sayının bazı illerin nüfusundan fazla olduğunu vurguladı.

Vali Kemelek, orta öğretim alanında bu dönem 29 dersliğin eğitime açıldığını, 318 kişilik pansiyonun da bitirilerek öğrencilerin istifadesine sunulduğunu sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da gözü dünyaya, gönlü sevgi ve kardeşliğe açık, kültürlü, donanımlı bir nesil yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Törende, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu, öğrenciler şiirler okudu.

Müsteşar Tekin ve beraberindekiler, daha sonra öğrencilere kitap dağıttı.

Törene, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!