USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İtfaiye Kayıtta

İtfaiye Kayıtta

İtfaiye Kayıtta
26-09-2013 18:08
Google News


1 Hafta önce faaliyete giren sistemde kameralara yansıyan görüntüler 3G sistemi ile itfaiye merkezine aktarılıyor. Araçların içinde, önünde, sağında ve solunda bulunan kameralar, itfaiye ekiplerini tüm çalışmalarının merkez tarafından takip edilmesini sağlıyor.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü´nü güçlendirmeye devam ediyor. Yeni alınan itfaiye araçları ve personel takviyesi ile müdahale gücü yükselen itfaiye, yeni hizmete giren kameralı takip sistemi ile de teknolojiyi kullanan bir yapıya kavuştu.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki 5 araca kamera sistemi kuruldu. Her bir araçta iç, ön, sağ ve sol olmak üzere dört kamera bulunuyor. Kameralar, itfaiye ekiplerinin olay yerine intikalinden, olayın sonuna kadar olan kısmı, çeşitli açılardan kaydederek, anlık olarak 3G ile itfaiye merkezine aktarıyor. Olayları canlı olarak takip eden itfaiye merkezi, takviye ekip ihtiyacını buradan takip ederek, olay yerine yeni ekipler sevk edebiliyor. Ayrıca, araç kameralarından yansıyan görüntüler araçlardaki veri depolama aygıtlarına kaydediliyor.

?YANGININ PARDONU,

TELAFİSİ YOK?

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İtfaiye Haftası Dolayısıyla, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ile birlikte İtfaiye Müdürlüğü´nü ziyaret etti. İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam ve itfaiye personeli ile bir süre sohbet eden Ürgüp ziyaret sırasında 1 hafta önce hizmete giren kamera kayıt ve takip sistemi ile ilgili bilgi verdi.

İtfaiyeyi güçlendirmek için araç ve personel takviyesi yaptıklarının altını çizen Ürgüp, yeni sistemle daha güçlü ve teknoloji ile donatılmış bir itfaiyeye sahip olduklarını belirtti. Belediye olarak, itfaiyeyi yeni araç ve personel takviyesi ile güçlendirdiklerinin altını çizen Ürgüp, ?Yangının, pardonu, telafisi yok? dedi.

Kamera sisteminin çok önemli olduğunu belirten Ürgüp; ?Araçlardaki kameralar yangın mahallinde ki durumun arkadaşlarımız tarafından tespit edilip arkasından gönderilecek ilave güçlerin sayısı hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Bu sistem yeni kurulan bir sistem. Göreve geldiğimiz günden bu yana her geçen gün yeni araçlar alıp sürekli takviye yaptık. İtfaiye ve zabıtamıza biliyorsunuz yeni arkadaşlar aldık. Şimdi yangının pardonu yok, telafisi yok. Yani dakika değil, saniyelerden bahsediliyor, dolayısıyla yangına ulaşması gereken itfaiye aracı 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika, 6 dakika içerisinde ulaşmışsa iyi rakamlar. Ama zaman süresi uzarsa kayıp? Peki, şubelerimiz burada ne işe yarıyor, şubeler öncü kuvvetler yani Osmanlı´nın akıncı kuvvetleri gibi. Yangın yerine en yakın noktaya hareket ediyor, o oraya hareket edip işe başladığında onun daha kullanmış olduğu suyu veya malzeme bitmeden arkada ikinci, üçüncü, dördündü araçlar merkezimizden çıkarak varmış oluyor? dedi.

?GECELERİ GÜNDÜZLERİ YOK?

İtfaiyenin lazım olduğunda işe yaradığını, lazım olmadığında zaten herhangi bir problemin olmadığını belirten Ürgüp, burada görev yapan personelin gece gündüz demeden özveri ile çalıştıklarının altını çizdi.

Ürgüp; ?Sivas Belediyesi anız, köy, ilçe yangınları dâhil Sivas sınırları dâhilinde oluşan, gerekirse dışarıda da oluşan yangınlara ihtiyaç olması halinde ekiplerimizi seferber edecek durumdayız. Ama tabi mesafe ve zamanla doğru orantılı olduğu için bu zamanı kısaltma imkânımız maalesef olmuyor. Arabalar uçar gibi gidiyor, ben gördüm defalarca. Yani Allah korusun, bizim itfaiyeci kardeşlerimizin de tabi kaza riski var, yangınlarda kaza riskleri var, Allah onların da yardımcıları olsun. Gecesi gündüzü yok bu ekibin ve 24 saat nöbetle birlikte bu ekip ayakta olmak mecburiyetindedir. İtfaiye lazım olduğu an işe yarayacak bir ekiptir. Lazım olmadığı an problem yok zaten? ifadelerini kullandı.

?MÜDAHALE ANI

SÜREKLİ KAYIT ALTINDA?

3G Kamera takip ve kayıt sistemi hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam ise kamera sistemi sayesinde olaya müdahale anını canlı olarak merkezden takip edebildiklerini söyledi. Bu şekilde olay yerine takviye yapılıp yapılmayacağı, yangının durumu gibi birçok detayı merkezde değerlendirebildiklerini belirten Alacam, canlı görüntüde problem olması halinde görüntülerin sürekli olarak araç içerisindeki veri depolama merkezine kaydedildiğini söyledi.

Alacam; ?Merkez Şube, Esentepe Şube ve Organize Sanayi´de ki araçlarımızda bu sistem takılı. Sistem araçları üzerinde mevcutta 4 tane kameramız var. Bunlardan biri iç kamera, diğer 3 tanesi dış kamera. Olay yerini anında merkeze atıyor, merkezdeki arkadaş anında olay yerini görüyor. Yangına gidiş anından yangına müdahale yapılmasına kadar hepsi kayıt altında. Bu şubelerimizde de var aynı sistem. Şubedeki araçların olay yerine ulaştığında ek bir araç istiyorlarsa ek araç, malzeme istiyorlarsa malzeme takviyesi yapılıyor. Yangının duruma göre buradan ekip çıkartılıyor veya yangın küçükse ekip çıkartılmıyor. Sistemi trafik kazalarında da köy yangınlarında da kullanıyoruz. Oradan da görüntü alabiliyoruz. 3G sisteminde görüntü net düşüyor ama düşmediği anda da şahsen araçlarda bulunan kameraların kayıtlarına geçiyor, kayıtları daha sonra alıyoruz? ifadelerini kullandı.

?SİSTEM İTFAİYEYİ DE KORUYOR?

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ise, kameralı takip sisteminin itfaiye açısından da çok önemli olduğunu söyledi. İtfaiyenin merkezden çıkış anı, ulaşım süreci, olaya müdahale süreci gibi evrelerin kayıt altına alındığının altını çizen Avcı, bazen itfaiyenin geç geldiği yönünde tepkilerin olabildiğini, bu kayıtlar sayesinde, böyle bir durumun olup olamadığın net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Bu sistemin disiplini de artırdığını belirten Avcı, ?Bize ihbar geldiği zaman hangi zaman, hangi saniyede ihbarın geldiği biliniyor. Buradan çıkışının da şu an itibari ile kayıt altına alınmış olacak. Yani sadece kamera ile görüntünün değil, diğer taraftan da vatandaşın evi veya herhangi bir yangın olduğu zaman süre çok hızlı gelişiyor. Yani 5 dakikada da gitsek yarım saate anca geldiler gibi bir anlayış olabiliyor. Çünkü o anda canı yanan insan zaman geçmiyor. Dolayısıyla buradan veya şubelerimizden hangi saatte çıktığı veya ihbarın hangi saniyede geldiği dakikası ve saniyesi ve aracımızın buradan hangi dakika hangi saniyede çıktığı ve yoldaki trafiğin sıkıntısı kaç dakikada gittiğini de tespit edeceğiz. Yani olası bireyle ilgili itfaiyemiz de kendisini korumuş oluyor. Diğer taraftan da görev yerine hem disiplin sağlanmış oluyor hem de görev yerine tedbirli şekilde ulaşmış oluyor? şeklinde konuştu.

Başkan Ürgüp ve Başkan Yardımcısı Avcı, daha sonra itfaiye personeli ile İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde öğlen yemeği yedi. Ürgüp, daha sonra itfaiye personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!