USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adayın Arkasındayız

Adayın Arkasındayız

Adayın Arkasındayız
29-09-2013 16:03
Google News


‘Biz yanlış yapmazsak, biz milletten kopmaz, milletin gündeminden farklı bir yere sapmazsak bu millet bizi seviyor, 11 yılda bunu gösterdi. Biz teşkilat olarak birlik beraberlik içerisinde birbirimizi kırmadan, sevgi saygı içerisinde partimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz’

ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas İl Başkanlığı Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, AK Parti İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, ‘2002 yılında AK Parti iktidara gelmeseydi ülke fiilen bölünmüştü. Bakıyorsunuz, Güneydoğu’ya, doğuya çeşitli partilerin oy oranı 0,1 veya yüzde 1’i geçmiyor. AK Parti 780 bin kilometrekare de 76 milyonu kapsayarak her ilçede, her beldede teşkilatı olan tek partidir. AK Parti bu ülkenin birliği, beraberliği, dirliğidir’ dedi.

‘HİZMETLER DEVAM EDECEK’

AK Parti iktidarının 11 yıllık süreçte yaptığı bazı çalışmalara değinen Bilgin, bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Sivas’ta gerçekleştirilen bazı çalışmalar ve devam eden projelere değinen Bilgin, Yıldız Dağı, Sıcak Çermik, Çağrı merkezleri gibi yatırımların Sivas’a değer kattığını ve katacağını söyledi.

Bilgin,‘Eylül ayı da her ay olduğu gibi, gerek ilimiz, gerekse ülkemiz açısından önemli gelişmelere vesile oldu. İlimizde, 11 yılda devam eden hizmet kervanı Eylül ayında da aksamadan devam etti.

Eylül ayı içerisinde Yıldız Dağı’nın, Sivas’ın rüya projesinin temelini attık. İnşallah en kısa zamanda, bu kışa yetişmeyecek ama gelecek kış döneminde aziz milletimiz o tesislerden faydalanmaya başlayacak. Büyük bir yatırım, ilk etapta 40 milyon TL’lik bir yatırım hızla devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak aziz hemşerilerimizin hizmetine açılacak. Sıcak Çermik’te yapılacak yatırımlar devam ediyor. Kalın Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde alt yapı yatırımları Sıcak Çermik’te devam ediyor ve inşallah en kısa zamanda ihalesi yapılacak ve Sıcak Çermik’teki termal turizm ve Yıldız Dağı’ndaki kış turizmi ile birlikte, Sivas, bölge ve ülke turizmine katkı sağlayacak.

Çağrı merkezi yatırımlarını seçim döneminde Sayın Bakanımız sıkça söylemişti. İstihdam noktasında, özellikle genç istihdama yönelik olarak çağrı merkezlerini hizmete açacağız demişti. Alonet hizmete girdi çalışmalarını devam ediyor. İnşallah Bayram öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki çağrı merkezimizi hizmete açacağız.

Hizmetler devam edecek ve devam etmesi gerekiyor. Çünkü 90 yıllık Cumhuriyet tarihinin son 11 yılına damga vuran AK Parti hükümetleri 2002 yılında başlamış olduğu hizmet yolculuğunda hep şunu söyledi. ‘Bu aziz milleti daha güçlü beldelerde, illerde yaşatmak için çalışacağız’ dedi.

Bu milletin değer yargılarından kopmadan, bu milletin düşündüğü gibi düşünerek, bu milletin istediği hizmetleri yaparsak, bu millet kadirşinas millettir, bu millet kendisi için çalışanı bilir ve hizmetleri takdir eder dedik. Bunda Allah’a şükürler olsun ki aziz milletimiz bizi yanıltmadı’ dedi.

‘SİVAS’TA EN BAŞARILI

SONUCU ALMAK ZORUNDAYIZ’

AK Parti teşkilatları olarak sen-ben kavgasına girmeden, çalışmaya devam edilmesi gerektiğini belirten AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Aday adaylığı süreci ile ilgili de bilgiler verdi.

Bilgin, bu süreçte birilerinin, belediye başkanı, birilerinin meclis üyesi olacağını belirterek, ‘Biz de onlara hizmet edeceğiz’ dedi.

‘Sivas’ta en başarılı sonucu almak zorundayız’ diyen Bilgin, şu şekilde konuştu:

‘Bizim teşkilat olarak yapmamız gereken, birliğimizi beraberliğimizi bozmadan, sen-ben kavgasına girmeden, enerjimizi, ilimize, ülkemize hizmet etme aşkıyla sürdürüp, daha nice 11 yılları bu millet ile birlikte geçirmektir. İnşallah 11 yıl boyunca Sivas teşkilatları, kadroları olarak da, genel merkez, bakanlar kurulu olarak da bunu başardık ve başarmaya da devam edeceğiz.

Türkiye’de 2014 mahalli seçimleri sebebiyle parti olarak resmi süreci başlatmış bulunuyoruz. 1 Ekim’de gerek belediye başkanlığı gerekse meclis üyelikleri için aday adaylığı müracaatlarımız başlıyor. Aday adaylıklarında teşkilat kademelerinde aday olarak arkadaşlarımız belediye başkanlığı veya meclis aday adaylığı için hem istifalar hem de müracaatları 1 Kasım tarihi itibariyle sona erecek.

Bu süreçte, biri mutlaka belediye başkanı olacak, birileri mutlaka meclis üyesi olacak. Bizlerde dışarıda kalan arkadaşlar da, onlara hizmet edeceğiz. Herkes bir yerlere aday olmak isteyebilir. Ama asıl olan bu milletin ve partinin büyüklüğüdür. Sonuçta kararı genel merkezimiz verecek. Genel merkezimiz çeşitli kademelerden geçirdikten sonra, gerek belediye başkanlığı, gerekse meclis üyelikleri ile ilgili son sözü genel merkezimiz söyleyecek. Bize en yukarıdan, en aşağıdaki teşkilat birimimize kadar asıl olan ve olması gereken AK Parti ahlakının göstermiş olduğu düstur ile birlik beraberliği bozmadan, birbirimizin ayağına basmadan, kötülemeden, lekelemeden partimizin yapmış olduğu hizmetleri anlatmak. Biz yanlış yapmazsak, biz milletten kopmazsak, biz milletin gündeminden farklı bir yere sapmazsak bu millet bizi seviyor. 11 yılda bunu gösterdi. Biz teşkilat olarak birlik beraberlik içerisinde birbirimizi kırmadan, sevgi saygı içerisinde partimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel merkezimiz ilimiz, ilçelerimiz için bir karar verecek. Biz de o adayımızın arkasında teşkilat olarak duracağız. Sivas’a, ilçelerimize yapmış olduğumuz hizmetleri anlatacağız ve 30 Mart akşamı inşallah Sivas’tan en başarılı sonucu almak zorundayız. Çünkü başbakanımızın Sivas’a ayrı bir muhabbeti, ayrı bir sevgisi var. Sivaslı da bizi sevdiğine göre, burada bakanımız, milletvekillerimiz, il-ilçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımız olarak bize tek düşen şey, bu süreci doğru idare etmek, doğru yönetmek ve 30 mart akşamı inşallah AK Parti’nin alabileceği en yüksek oyu olarak, tüm ilçelerde, beldelerde belediye başkanlıklarını ve meclis üyeliklerini almaktır. Çünkü bizim bu millete borcumuz var. Bu millet bize verebileceği en yüksek desteği veriyor. Türkiye genelinde yüzde 50 oy verdi son seçimde. Biz burada, eğer yanlış yaparsak, başbakanımızın bu çalışmaları karşılığında milletin bize olan desteğini teşkilatlar olarak kırıp döker ve azaltırsak bunun hem kul katında, hem Allah katında hesabını veremeyiz. Hesabını veremeyeceğimiz işleri yapmamamız lazım.’

‘AK PARTİ İKTİDAR OLMASA

TÜRKİYE BÖLÜNECEKTİ’

AK Parti iktidarlarının yaptığı hizmetlere karşın muhalefetin sergilediği yaklaşımı eleştiren Bilgin, Türkiye’de ve Sivas’ta güzel şeylerin olduğunu söyledi.

Toplumsal barış ve demokratikleşmeyi ve daha özgür bir Türkiye’yi oluşturmak için yaptıkları çalışmaları bazılarının ‘bölücülük’ olarak nitelendirdiğini belirten Bilgin, 2002 yılında AK Parti’nin iktidara gelmemesi halinde ülkenin bölüneceğini savundu.

Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye’de, Sivas’ta güzel şeyler oluyor ve olmaya da devam edecek. Çünkü AK Parti’nin bir misyonu var. Hizmet partisiyiz, hizmeti esas alıyoruz ve sadece yapmış olduğumuz hizmetlerden bahsediyoruz. 2002 yılından itibaren yapmış olduğumuz her hizmete muhalefet çeşitli sebeplerle karşı çıktı. Olağanüstü Hali kaldırdık karşı çıktılar, Kürtçe televizyon yayınları yaptık, ‘ülke bölünecek’ dedi karşı çıktı. Büyükşehir belediye yasası çıkardık, karşı çıktılar. Ama onların karşı çıktığı her şey, millet katında değer buldu. Başbakanımız bir demokratikleşme paketi açıklayacak. Bu paketle birlikte Türkiye, şuana kadar üzerinden atamadığı prangalardan kurtulacak ve koşar adımlarla iç barışını sağlayarak bölgesinde lider ülke olma yoluna devam edecek. Muhalefet yine, halka rağmen, halktan alamadığı desteği çeşitli provokasyonlarla, olayları farklı anlatarak, milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyor.

2002 yılından itibaren AK Parti hükümetleri, demokrasiyi sağlamak, vesayet düzenini ortadan kaldırmak için gerekli adımları atmıştır ve bu atılan adımların hiçbiri ne bölünmeye, ne de parçalanmaya sebebiyet vermiştir. 2002 yılında AK Parti iktidara gelmeseydi ülke zaten fiilen bölünmüştü. Bakıyorsunuz, Güneydoğu’ya, doğuya çeşitli partilerin oy oranı 0,1 veya yüzde 1’i geçmiyor. AK Parti 780 bin kilometrekare de 76 milyonu kapsayarak her ilçede, her beldede teşkilatı olan tek partidir. AK Parti bu ülkenin birliği, beraberliği, dirliğidir. AK parti çıkmış olduğu bu yolda, tek vatan, tek millet, tek bayrak düsturundan hiçbir zaman taviz vermemiştir. Yine bundan taviz vermeden Başbakanımızın açıklayacağı demokratikleşme paketi ile birlikte ülke olarak, millet olarak üzerimize konan vesayetleri de ortadan kaldırıp, daha demokratik, gelişmiş, özgürlükleri sağlamlaşmış bir Türkiye’de, 2023 vizyonunu da, gençlerimizle birlikte 2071 vizyonunu da yakalayacağız.’

‘KAPILARI SONUNA KADAR

BİRBİRİMİZE AÇALIM’

AK Parti il Başkanı Av. Burhanettin Kuru da konuşmasında partililere birlik beraberlik içerisinde, hareket etme çağrısında bulundu. İlçe teşkilatlarına ve ilçe başkanlarına seslenen Kuru, hiç kimseye aday adaylığı konusunda rezerv konulmamasını isteyerek, ‘Teşkilatımızın kapılarını sonuna kadar birbirimize açalım. Bu olgunluk içerisinde inşallah bu süreci geçirmemiz lazım. Bize yakışan budur’

Kuru, şu şekilde konuştu:

‘Türkiye olarak önemli bir sürece doğru adım adım gidiyoruz. Önümüzde başlangıcından bitişine 15 ay içerisinde yapacağımız 3 tane seçim var. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve arkasından 2015 yılı Haziran’ın ilk haftasında yapılacağını tahmin ettiğimiz milletvekili seçimleri ve tabi ki arada belki bir de Anayasa referandumu yapma ihtimalimiz var. Yani yaklaşık 4 tane, ama 3 tanesi garanti olan bir seçimin olduğu sürece doğru Türkiye olarak hızla ilerlemekteyiz. AK Parti ailesi olarak bu süreci sizler yürüteceksiniz AK Parti adına. Sayın bakanımız, milletvekillerimiz başta olmak üzere AK Parti teşkilatları olarak il yönetiminden ilçe yönetimi, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle, sandık yöneticilerimiz, üyelerimiz velhasıl AK Parti ailesi olarak bütün Türkiye’de olduğu gibi sizler bu süreci yöneteceksiniz.

1 Ekim-1 Kasım arasında aday adaylığı başvuruları başlayacak. Yani Salı gününden itibaren Belediye başkan aday adaylığı, il genel meclisi, belediye meclisi aday adaylığı düşünen kardeşlerimiz. Artık başvurularını teşkilatımıza yapabilecekler. Ben bu sürecin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah yine birlik beraberlik içerisinde bu süreci en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum.

Özellikle ilçe teşkilatlarıma, ilçe başkanlarıma sesleniyorum. Süreci iyi yönetmek çok önemli. Bu süreçte sakın rezerv koymayalım. Adaylar arasında ‘sen başvuramazsın, sen ikinci plandasın’ muamelesini kimseye yapmama çabası içerisinde olalım. Çünkü bizim her aday adayımız partimiz için bir hizmet eridir. Bu süreçte inşallah aday adaylarımızla birlikte partimizi anlatmaya devam edeceğiz.

Aday adaylığı düşünen kardeşlerime sesleniyorum; herkes kendisini, kendi artılarını anlatsın. İyi özelliklerini, niçin belediye başkanı olmalı, niçin belediye meclisi üyesi olmalı onu anlatsın. Kendi olur ise ne fark getirir onu anlatsın. Hiç kimse diğerinin eksiğini anlatarak, bir diğerini eksiltmeye çalışarak bir yere varamayacağını oldukça bilsin. Teşkilatımızın kapılarını sonuna kadar birbirimize açalım. Bu olgunluk içerisinde inşallah bu süreci geçirmemiz lazım. Bize yakışan budur. Çünkü bu bir hizmet yarışıdır. Tabi ki nihayetinde 1 kişi aday olacaktır belediye başkanlığı için. Meclis üyelikleri için yüzlerce kişi başvursa bile ancak yasaların belirtmiş olduğu sayıda arkadaşımız aday olacaktır. O gün, genel merkezimiz, sayın bakanımızın, milletvekillerimizin, sizlerin, kamuoyunun, STK’larımızın, MKYK’mızın, MYK’mızın görüşünü aldıktan sonra da Sayın Başbakanımızın, genel başkanımızın vereceği karar da bizim başımızın üstündedir.’

AK Parti, Sivas Milletvekili Ali Turan’da, toplantı öncesinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında AK Parti hükümetlerinin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan bahseden Turan, yerel seçimlerden başarı ile çıkılması için, herkesin, birlik-beraberlik duygusu ile hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından AK Parti Sivas İl Başkanlığı Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısı’na geçildi. Toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!