USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YİĞİDO GÜMBÜR GÜMBÜR

YİĞİDO GÜMBÜR GÜMBÜR

YİĞİDO GÜMBÜR GÜMBÜR
06-10-2013 22:19
Google News


OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER
Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta karşılaşmasında evinde Gençlerbirliği'ni konuk eden Sivasspor, rakibini 2-0 mağlup ederek ligdeki 4'üncü galibiyetini elde etti.
Sivasspor’un üst üste ikinci galibiyetini aldığı karşılaşmada kırmızı beyazlılara 3 puanı getiren  golleri 31. Dakikada Aydın Karabulut ve 88. Dakikada Djebbour attı.
Süper Lig’de çıkışını sürdüren Sivasspor, Gençlerbirliği’ni 6 maç sonra mağlup ederek, ligde 12 puana ulaştı ve 7. sıraya yükseldi. 
Sivasspor sahaya ‘Yaşam hakkı hepimizin, hayvanları koruyalım’ yazlı pankartla çıkarken, futbolcular karşılaşma öncesi tribünlere kırmızı beyaz gül dağıttı.
Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Sivasspor oldu. Saha avantajını ve taraftarını arkasına alan Yiğidolar ilk 10 dakikada etkili olan taraf oldu. Bu dakikada sonra oyuna ağırlığını koyan Gençlerbirliği bulduğu pozisyonlarla Sivasspor kalesinde etkili olan taraf oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken ani gelişen Sivasspor atağında Aydın Karabulut’un şık golüyle Sivasspor 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra tamamen kontrol altına alan kırmızı beyazlı ekip bulduğu net pozisyonlardan yararlanamayınca soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan taraf Sivasspor oldu. Rakibine gol pozisyonu vermeyen Yiğidolar kontrataklarla bulduğu pozisyonları cömertçe harcamasına rağmen son dakikalarda bulduğu ikinci golle mücadeleden 2-0’lık üstünlükle ayrıldı.
AYDIN, İLK GOLÜNÜ ATTI
Transferin son gününde Elazığspor’dan transfer edilen Aydın Karabulut, Sivasspor formasıyla ilk gol sevincini yaşadı. Geldiği günden beri performansını her geçen gün artıran, Sivasspor’un galibiyetlerinde önemli bir rol oynayan Aydın Karabulut Gençlerbirliği maçında güzel futbolunu golle süsledi. 
YİĞİDO 4’DE 3 YAPTI 
Bu sezon evinde oynadığı Torku Konyaspor ve Eskişehirspor’u mağlup eden Sivasspor Gençlerbirliği’ni de mağlup ederek evinde oynadığı son 4 karşılaşmada 3. galibiyetini aldı. Sivasspor evindeki tek yenilgisini Ligin 5. haftasında Kasımpaşa karşısında 2-1’lik skorla aldı.
CARLOS YERİNDE OTURMADI
İlk teknik direktörlük deneyimini Sivasspor ile yaşayan Brezilyalı efsana Roberto Carlos karşılaşama boyunca bir an olsun yerine oturmadı. Bir hayli heyecanlı olduğu Carlos kendisine ayrılan bölgede sık sık futbolcularına uyarılarda bulundu.
KORCAN KALESİNİ GOLE KAPATTI
Kasımpaşa maçı ile birlikte Milan Borjan’dan kaleyi devralan Korcan Çelikay nadir gelişen Gençlerbirliği ataklarında oldukça başarılı olurken rakiplerine gol izni vermedi. Sivasspor evinde 2-0 mağlup ettiği Torku Konyaspor karşılaşmasının ardından 4 hafta sonra ilk kez kalesini gole kapattı.
MEHDİ KARŞILAŞMAYA DAMGASINI VURDU
Son haftalardaki performansı ile orta sahada harika işler yapan Mehdi bu performansını Gençlerbirliği maçına da taşıdı. Şık ve akıl dolu paslarıyla Sivasspor’un orta alandaki Mehdi galibiyetin baş mimarı olmayı başardı. 
DA COSTA BIRAKTIĞI YERDEN
Attığı gollerle lige damgasını vuran Da Costa Gençlerbirliği karşısında Sivasspor’da defansın sibobu oldu. Kritik müdahaleleriyle Gençlerbirliği ataklarını engelleyen Portekizli stoper sergilediği performansla Teknik Direktör Roberto Carlos’un yüzünü güldürdü.
BAYAN CARLOS TRİBÜNDE
4 Eylül Stadyumun’da oynanan Sivasspor – Gençlerbirliği karşılaşmasını teknik direktör Roberto Carlos’un eşi Alexandra Pinheiro Carlos’ta takip etti. Maça çocuğu Manuella ile birlikte gelen Bayan Carlos maçı kapalı alandan izledi. Maç sonrasında sevinç gösterilerinde bulundu.
1000 KARANFİL
Sivasspor, Gençlerbirliği müsabakası öncesinde Sivassporlu futbolcular tarafından taraftarlara 1000 adet karanfil dağıtıldı.
Sivasspor Kaptanı Kadir Bekmezci, takımın başarısında önemli rol oynayan taraftarlara müsabaka öncesinde jest yaptıklarını ve teşekkür anlamında karanfil dağıttıklarını söyledi. Sivassporlu futbolcular tarafından tüm taraftarlara 1dağıtılan karanfiller sonrası taraftar coşkulu tezahüratlarda bulundu.
Gol Dakikaları
31. Dakika Sivasspor Aydın Karabulut ile 1-0 öne geçti. Sivasspor atağında topla buluşan Burhan Eşer'e Dusko Tosic faul yaptı. Hakem Yunus Yıldırım’un avantaja bıraktığı pozisyonda topla buluşan Aatif Chahechouhe sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti ve takımını öne geçirdi. 1-0
88. Dakika Rafik Djebbour'un golüyle Sivasspor farkı 2'ye çıkardı. Gelişen Sivasspor atağında topla buluşan Aydın Karabulut pasını ceza sahası içi sağ çaprazdaki Cicinho'ya verdi. Cicinho pasını ceza sahası içinde bulunan Rafik Djebbour ile buluşturdu. Djebbour boş kaleye topu yuvarlayarak farkı 2'ye çıkardı. 2-0
Karşılaşma Sivasspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşma: Sivasspor 2-0 Gençlerbirliği
Statü: Spor Toto Süper Lig 7. hafta 06 Ekim 2013 Pazar 19:00
Stadyum: Sivas 4 Eylül Stadyumu
Sivasspor: Korcan Çelikay, Kadir Bekmezci, Cicinho, Manuel Da Costa, Ziya Erdal, Ümit Kurt, Burhan Eşer (Dk. 78 Cihan Özkara), Aydın Karabulut, Mehdi Taouil, Aatif Chahechouhe (Dk.90 Hakan Arslan), John Utaka (Dk. 62 Djebbour) 
Yedekler: Nihat Şahin, Murat Akça, Cihan Özkara, Eren Aydın, Hakan Arslan, Rafik Djebbour, Abdulkadir Özgen
Teknik Sorumlu: Cesar Domingo Lopez
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Ahmet Yılmaz Çalık, Serkan Yanık, Tosiç, Uğur Çiftçi, Jimmy Durmaz (Dk. 72 Deniz Naki), Nizamettin Çalışkan (Dk. 58 Petrovic), Ermin Zec, Orman Delibalta, Mervan Çelik (Dk. 45 Stancu), Gosso
Yedekler: Ferhat Kaptan, Sedat Bayrak, Stancu, Deniz Naki, Doğa Kaya, Serkan Kurtuluş, Petrovic
Teknik Sorumlu: Metin Diyadin
Hakemler: Yunus Yıldırım, İsmail Şencan (1. Yardımcı hakem) Gökhan Memişoğlu (2. Yardımcı hakem) Hakan Yemişken (dördüncü hakem) Murat Özcan (5. Hakem) ve Öner Fırat (6. Hakem)
Sarı Kart: Dk. 62 Gosso, Dk. 67 Stancu
Kırmızı Kart: *
Goller: 31. dakika Aydın Karabulut,  88. Dakikada Rafik Djeboour
HAKETTİĞİMİZ GALİBİYETİ ALDIK
Sivasspor yardımcı antrenörü Cesar Domingo, Hakettiğimiz bir galibiyet aldık' dedi. 
Sivasspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Yardımcı Antrenörü Cesar Domingo, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, 'Üst sıraları hedefliyoruz. Üst sıralara ulaşabilmemiz için çok iyi bir galibiyetti ve hak edilmiş bir galibiyet oldu. Bir haftada 3 galibiyet aldık. Bunun için çok mutluyuz. Önümüzdeki haftalarda da galibiyetlere devam ederek üst sıralarda yer bulmak istiyoruz' dedi.
FUTBOLCULAR
Sivasspor'un genç futbolcularından Cihan Özkara zor bir maç oynadıklarını ve hava şartlarının da zor olduğunu belirterek, 'Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Galibiyeti hak ettik. Böyle devam edeceğiz, iyi yoldayız' dedi. 
Orta alanın çalışkan isimlerinden Mehdi Touil ise, 'Güzel bir karşılaşma oldu. 2 gol atarak 3 puan alarak üst sıralara çıktık. Verilen arayı dinlenerek iyi değerlendireceğiz' diye konuştu. 
Takınının ikinci golünü kaydeden Rafik Djebbour ise haftaya iyi başladıklarını belirterek, 'Kupa maçını kazandık, bu maçta da dinamik havamızı devam ettirmek için galibiyet almamız çok önemliydi. Şu anda ligin üst sıralarına tırmanmaktayız. Bu da bizim için umut ve mutluluk verici' dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!