USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Süper Lig´de Süper Heyecan

Süper Lig´de Süper Heyecan

Süper Lig´de Süper Heyecan
08-10-2013 15:25
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Sivasspor lige damgasını vurmaya devam ediyor. Yiğidolar peş peşe gelen galibiyetlerle üst sıralara tırmanmaya başlarken lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkı sadece 4. Konyaspor'da Gekas ilk golünü atarken, Burak Yılmaz şanssızlığını kıramadı. Galatasaray ilk yenilgisini alırken, Trabzonspor 16 yıllık kazanamama serisine yine son veremedi. Fenerbahçe'nin liderliği ile geçilen, iki haftalık aranın ardından Beşiktaş'ın 3 puanla tanıştığı 7. haftada Kasımpaşa fırtınası esti. Bir dönem Barcelona tarafından izlenen ve transfer edilmek istenen, ancak henüz hazır olmadığı için vazgeçilen Donk, oynadığı futbolla beğeni topladı. Sivasspor'da Cicinho, bir sağ bekten beklenenden daha fazlasını verirken asistleriyle kazanılan üç puanlarda başrolde görev aldı. Ligin en dikkat çeken ismi ise elbette Nisase oldu. Golcü futbolcu, Galatasaray filelerini iki kez sarstı, üç puanı getiren isim olarak en iyi 11 listesine girmeye hak kazandı. Fenerbahçe deplasmanında başarılı oyunuyla dikkat çeken Mustafa Yumlu ise, Webo'ya bir kafa top bile aldırmadı. Gaziantepspor ise iki hafta üst üste kazanarak rahat bir nefes aldı.

K.Karabükspor 0 : 1 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasının açılış maçında Karabükspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi.Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi Bursaspor 1-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.Mücadelede Bursaspor'a galibiyeti getiren tek golü 31. dakikada Murat Yıldırım kaydetti. Öte yandan Karabükspor'da Samba Sow, 28. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.Bu sonucun ardından Bursaspor, 7 haftası geride kalan Süper Lig'de 2. galibiyetini aldı ve 8 puana yükseldi. Karabükspor ise 8 puanda kaldı.

Kayserispor 0-1 Gaziantepspor

Gaziantepspor deplasmanda altın buldu. Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Serdar Özbayraktar’ın attığı golle 3 puana ulaşan Bülent Uygun ve öğrencileri ligdeki yükselişlerini sürdürdü. Yeni sezona bomba transferlerle giren Kayserispor’da ise işler pekte istenildiği gibi gitmiyor. Bu maçın ardından Kayseri’de istifa şoku yaşandı. Kayserispor’da başkan ve genel menejer istifa etti.

Torku Konyaspor 1-0 K Erciyesspor

Ligin iki yeni takımının mücadelesinde kazanan taraf 1-0'lık skorla ev sahibi Torku Konyaspor oldu. İlk yarısı golsüz sona eren ve maç boyunca karşılıklı atakların olduğu karşılaşmada Torku Konyaspor'a galibiyeti getiren golü 57. dakikada Theofanis Gekas kaydetti. Geçtiğimiz sezon Akhisar Belediyespor'un kümede kalmasında büyük rol oynayan Yunan golcü Gekas, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk golünü atmış oldu. Torku Konyaspor'un file bekçisi Charles Itandje'nin kurtarışları ise maça damga vurdu.

Eskişehirspor 0-1 Beşiktaş

Ligin ilk dört haftasında fırtına gibi esen Beşiktaş, kötü giden Galatasaray ve Antalyaspor karşılaşmalarının ardından ligde yeniden yükselişe geçti. Ligin zor deplasmanlarından biri olan Eskişehir’de oyuna sonradan giren Ömer Şişmanoğlu’nun attığı golle sahadan 1-0 üstün ayrılan Beşiktaş, eski futbolcu ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ı sahadan boş gönderdi.

Kasımpaşa 4-0 Elazığspor

Ligde bu hafta Kasımpaşa fırtınası esti. Stoperlerin damgasını vurduğu karşılaşmada Kasımpaşaspor'a galibiyeti getiren goller, 14. ve 32. dakikalarda Hollandalı savunma oyuncusu Ryan Donk'tan, 45. dakikada bir başka savunma oyuncusu Barış Başdaş'tan ve 90. dakikada Oscar Scarione'den geldi.

Akhisar Bld. 2-1 Galatasaray

Fatih Terim’in takımdan ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Mancini ligde çıktığı ilk maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Maçın başından sonuna kadar tutuk bir futbol sergileyen sarı kırmızılılar maçta Omar Niasse'ı durduramayınca sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray bu mağlubiyetin ardından ligde ilk yenilgisini aldı.

Çaykur Rizespor 1-2 MP Antalya

Karşılaşmada ilk yarının son saniyelerinden Medical Park Antalyaspor, geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında gösterdiği performans ve attığı goller dikkat çeken Lamine Diarrar ile 1-0 öne geçti. Çaykur Rizespor, savunmada yaptığı büyük hata sonrasında soyunma odasına 1-0 yenik gitti. İkinci yarıda Çaykur Rizespor gol ve goller bulabilmek adına Medical Park Antalyaspor kalesinde ciddi bir baskı oluşturdu. Maçın 59. dakikasında Tevfik Köse'nin golü durumu 1-1 yaptı. Karşılaşmanın son bölümlerine doğru Çaykur Rizespor kalesine daha fazla giden Medical Park Antalyaspor, 88. dakikada Milan Baros'un golüyle 2-1 öne geçti. Kalan bölümde başka gol olmayınca Medical Park Antalyaspor önemli bir galibiyet aldı.

Sivasspor 2-0 Gençlerbirliği

Ligin dibindeki Gençlerbirliği'nin konuk eden Sivasspor, yeni transferleri Aydın ve Djebbour'un golleriyle kazandı. Carlos ve öğrencilerinin ligdeki yükselişleri devam ederken Sivasspor evinde maç kazanmaya devam etti.  Ligin dibine demir atan Gençlerbirliği’nde ise işler iyi gitmiyor.

Fenerbahçe 0-0 Trabzonspor

Kadıköy’de oynanan karşılaşmada Trabzonspor 16 yıllık kazanamama serisine yine son veremedi. Tempolu ancak az gol pozisyonlu geçen mücadelede gol sesi çıkmayınca taraflar birer puanı paylaştı. Derbiye ise maç sonrası yaşanan olaylar damga vurdu. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte oyuncular saha ortasında tartışma yaşarken saha dışında ise Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun aracına saldıran Fenerbahçe taraftarına çevik kuvvet biber gazı ile müdahale etti.

HAFTANIN EN KÖTÜSÜ TAKIMI: KAYSERİSPOR

Yeni sezona iddialı bir giriş yapmak için önemli isimleri kadrosuna katan Kayserispor işler hiç de iyi gitmiyor. Ligin dibine demir atan Kayserispor Gaziantepspor'a evinde 1-0 mağlup oldu. Peş peşe alınan yenilgilerin ardından Başkan Recep Mamur ve Genel Menejer Süleyman Hurma istifa etti. Kötü gidişat Teknik Direktör Robert Prosine?ki'nin koltuğunu fazlasıyla sallamaya başladı. Özetle Kayserispor'da işler hiç de iyi gitmiyor.

HAFTANIN EN İYİ TAKIMI: AKHİSAR BELEDİYE

Sezon başında Gekas gitti, Akhisar bitti denildi ama durum hiç de öyle olmadı. Evinde Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u elinden kaçıran Galatasaray'ı konuk eden Akigolar sahadan 2-1 galip ayrılarak puan durumunda 4. sıraya yerleşti.

HAFTANIN EN İYİ FUTBOLCUSU: NİASSE

Gekas gitti, Niasse geldi... Galatasaray ağlarını iki kez havalandıran Akhisar Belediye'nin Senegalli yıldızı, ligde 5. golüne ulaştı, krallıkta zirveye çıktı. Sezon başında bir süre denendikten sonra 250 bin Euro garanti para ve maç başına 3 bin Euro’ya anlaşma sağlanan Senegalli futbolcu, Yeşil-Siyahlı formayla 15 maçta 12 gol atan Theofanis Gekas’ı aratmıyor.

Haftanın En Kötü Futbolcusu: Björn Vleminckx

Geçtiğimiz sezon devre arasında Gençlerbirliği'ne transfer olan ve attığı gollerle takımına hayat veren Björn Vleminckx bu sezon Erciyespor forması ile gollerinden çok kırmızı kart kartları ile konuşuluyor. Torku Konyaspor deplasmanında da kırmızı kart gören Björn Vleminckx etkisiz futbolu ile eleştiri oklarının hedefi oldu.

HAFTANIN GOLÜ: RYAN DONK

Kasımpaşa'nın başarılı stoperi Donk, Elazığspor maçında attığı ilk gol hazırlanışı itibari ile izlemeye değer bir goldü.

HAFTANIN 11'İ: İtandje (Konyaspor), Wederson (MP. Antalyaspor), Donk (Kasımpaşa), Mustafa Yumlu (Trabzonspor), Cicinho (Sivasspor), Aydın Karabulut (Sivasspor), Güray Vural (Akhisar Bld.), Fernandes (Beşiktaş), Ezequiel Scarione (Kasımpaşa), Niasse (Akhisar Bld.) Ömer Şişmanoğlu (Beşiktaş)

GOL KARALLIĞI:

1 Dirk Kuyt 5

2 Oumar Niasse 5

3 Hugo Almeida 4

4 Lamine Diarra  4

5 Oscar Scarione 4

6 Aatif Chahechouhe  4

7 Sercan Kaya  4

8 Moussa Sow  3

9 Pierre Webo  3

10 Ryan Donk 3

11 Tevfik Köse 3

12 Tidiane Sane 3

13 Ahmet Görkem Görk 3

14 Manuel Da Costa 3

ASİST KRALLIĞI

1 Dirk Kuyt 5

2 Oumar Niasse 5

3 Hugo Almeida 4

4 Lamine Diarra 4

5 Aatif Chahechouhe 4

8. HAFTANIN PROGRAMI

Trabzonspor-Sivasspor

Gençlerbirliği-Kasımpaşa

Erciyesspor-Fenerbahçe

Elazığspor-Eskişehirspor

Galatasaray-K. Karabükspor

Beşiktaş-Çaykur Rizespor

Gaziantepspor-Torku Konyaspor

M.P. Antalyaspor-Akhisar Belediyespor

Bursaspor-Kayserispor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!