USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Basına Otopark Desteği

Basına Otopark Desteği

Basına Otopark Desteği
10-10-2013 17:39
Google News


ABB ve SGC’nin yapacağı çalışmanın ardından, belediye uhdesinde bulunan ve otopark işletmecilerince hizmet veren otoparklardan sarı basın kartı sahibi basın mensupları ücretsiz olarak yararlanacak.

OĞUZHAN SARZEP

Anadolu Basın Birliği (ABB) ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin (SGC) Sivas Belediyesi ile yaptığı görüşmeler sonuç verdi. Bir süredir basın mensuplarına iade-i itibar verilmesi için Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ve basın kuruluşlarının temsilcileri ile çeşitli çalışmalar yürüten basın meslek örgütleri,  bu girişimlerin sonucunu almaya başladı. Daha önce gerçekleştirilen girişimlerle Sivas Nuri Demirağ Havaalanı Otoparkı’ndan basın mensuplarının ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlayan ABB ve SGC, Sivas Belediyesi ile yapılan görüşmelerin ardından kent merkezindeki ücretli otoparklardan basın mensuplarının ücretsiz olarak faydalanmasını sağladı.

BAŞKAN ÜRGÜP’E

TEŞEKKÜR ZİYARETİ…

ABB Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ve SGC Başkan Yardımcısı Hakan Sezerer, BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, Anadolu Ajansı Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkun ve Doğan Haber Ajansı Sivas Büro Şefi Eraydın Aytekin ile birlikte Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar da hazır bulundu.

Basın mensuplarının kent merkezindeki otoparklardan ücretsiz olarak yararlanması için bir süredir çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten ABB Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, bir süredir basın mensuplarının otoparklardan ücretsiz yararlanması için belediye ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Bu görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Çağlayan, önümüzdeki günlerde ABB ve SGC’nin gerçekleştireceği ortak çalışma ile basın mensuplarının otoparklardan ücretsiz olarak yararlanmaya başlayacağını söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e bu konudaki hassasiyet ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Çağlayan; ‘Sivas’ta görev yapan basın mensuplarına görev anında park yerlerini kullanmalarında göstermiş olduğu hassasiyet ve bası vermiş oldukları önemden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Çünkü günlük hayatta basının çalışma şartları çok zor. Basın mensupları iş gereği park yerlerini kullanmak zorunda kalıyorlar ve gidiş gelişlerde ücret ödemek zorundalar. Sayın başkanımız destek olmak amacıyla basın mensuplarının park yerlerinden ücretsiz olarak yararlanmaları konusunda gelen talebi değerlendirdi. Biz basın adına, Anadolu Basın Birliği ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti olarak Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

SGC Başkan Yardımcısı Hakan Sezerer ise, Başkan Ürgüp’e basın mensuplarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Sezerer; ‘Sayın başkanımız Basın mensuplarına iadeyi itibarda bulunmuştur.  Basın mensuplarımız haber peşinde koştururken otoparklardan ücretsiz bir şekilde faydalanacaktır. Basınımıza destek olan Sivas Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e teşekkür ediyoruz. Destekleri her zaman yanımızdaydı. Bundan sonra da desteklerinin devam edeceğine eminiz’ dedi.

‘KATKIMIZ VARSA

MUTLU OLURUZ’

Basın mensuplarının zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiklerini belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, Sivas Belediyesi olarak, basın mensuplarına katkı sağlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Ürgüp; ‘Basın mensuplarımız haber peşinde koştururken tabi ki, otoparklarda duracaklar ve illaki ihtiyaçları olacak. Zaten diğer belediye faaliyetlerinden de bizatihi belediyenin içerisinde bulunduğu sistemlerden de kendilerine kolaylık göstermeye gayret gösterdik. Doğru haber yapabilmeleri, habere anında ulaşabilmeleri için belediyemizin de kısmen, nispeten bir katkısı olacaksa bundan mutlu oluruz. Bende kendilerine teşekkür ediyorum.’

SARI BASIN KARTI ŞART…

Sivas Belediyesi uhdesindeki kent merkezindeki ücretli otoparklardan kentte görev yapan sarı basın kartı sahibi basın mensupları ücretsiz olarak faydalanacak.

ABB Sivas Şube Başkanlığı ve SGC yürütecekleri ortak çalışma ile sarı basın kartı sahibi basın mensuplarının basın kartı bilgileri ve araç plakalarını Sivas Belediyesi’ndeki ilgili birime bildirecek. Bu bilgiler doğrultusundaki verilen araç park sisteminde kullanılan cihazlara girilecek. Otopark görevlileri park anında araçların plakasını sisteme girdiklerinde, aracın basın aracı olduğu bilgisine ulaşarak, basın mensuplarından herhangi bir ücret talep etmeyecek. Uygulamanın Kurban Bayramı sonrasında yürürlüğe girmesi planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!