USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Derdimiz Koltuk Değil

Derdimiz Koltuk Değil

Derdimiz Koltuk Değil
24-10-2013 17:17
Google News


Biz, Sivas halkının bizden hizmet beklediğini, bu konuda teveccüh gösterdiğini biliyoruz. Elbette AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımızla beraber farklı farklı partilere gönül vermiş insanlarımızın da bizden Sivas adına beklentilerinin olduğunu biliyoruz. Böyle bir durumda ‘ben yokum’ deme hakkımın olmadığı kanaatine vardım. Öyle bir bencilliği, sorumsuzluğu yapmamam gerektiği kanaatine vardım’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas eski Belediye Başkanı, iş adamı Sami Aydın Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

AK Parti İl Başkan Vekili Erdal Karaca ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz ile birlikte parti binasında düzenlediği toplantıda adaylığını açıklayan Aydın, ‘Bu sürecin özellikle kişilerden çok, şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu süreçten partimizin, büyüyerek çıkmasını temenni ediyorum’

Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan, AK Parti İl Başkan Verili Erdal Karaca, İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının Ankara’daki İl Başkanları toplantısına katıldığını bu nedenle, Aydın’ın aday adaylığı başvurusunu kendisinin kabul ettiğini söyledi.

‘SİVAS’IN 5 YILLIK KAYBI VAR’

Sivas Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan iş adamı Sami Aydın’ın AK Parti’nin kurucu ilbaşkanı olduğunun altını çizen Çapraz, Sivas’ta başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçiren Aydın’ın, 2009 yılı seçimlerini BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası dolayısıyla kaybettiğini ima etti.

Karaca; ‘2014 yerel seçimlerine kısa bir süre kala partimizin 1 Kasım 2013 tarihi itibariyle aday adaylığı süreci sona erecektir. Bu sürecin sonuna doğru yaklaşılırken partimize yoğun bir ilgi ve teveccühün olduğunu ifade etmek isterim.

Sami Başkan, herkesin malumu kurucu il başkanımız. Bir dönem partimizi İl Belediye Başkanlığını yapmış, hizmetleri ile Sivas’ın gönlünü kazanmış ve 2009 seçimlerinde de bir kazaya uğramıştır. Bizim kanaatimiz o dur ki, malum sebepten dolayı seçimi kaybettik. Ancak, tabi biz kaybetmedik. Sivas kaybetti, 5 yılını kaybetti. Buna ben şahsen yürekten inanıyorum. İnşallah bu kaybın telafisi için 5 aylık bir süreç kaldı. İnşallah o sürecin akıbetinde hep birlikte rekor bir oyla partimize yeniden Sivas Belediye Başkanlığını kazandırmak istiyoruz. Sami Başkan 2014 yerel seçimleri ile ilgili Sivas Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Kendisine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘KAYBETTİĞİMİZ KOLTUĞU

TEKRAR KAZANMA HIRSIMIZ YOK’

Karaca’nın ardından konuşan AK Parti Sivas Belediye Başkan Aday Adayı Sami Aydın; yerel seçim sürecinin ardından kazananın Sivas olacağını söyledi.

AK Parti’den şimdiye kadar aday adayı olan isimlere de başarılar dileyen Aydın, bu isimlerin de Sivas’a hizmet için bu yola çıktıklarını belirtti. Kaybettiği koltuğu ya da makamı tekrar kazanma gibi bir hırsının olmadığını belirten Aydın, Sivas halkının beklentilerine duyarsız kalamayacağını söyledi.

Aydın; ‘Bu sürecin sonunda inşallah kazanan Sivas olacaktır. Elbette biz, bir yola çıkarken, üstlenmek istediğimiz görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanarak çıkıyoruz. Çünkü bir şehrin sorumluluğunu üstlenmek, o şehirde yaşayan bütün insanları memnun etmek çok kolay bir hadise olmasa gerek. Ama, biz bunu başarmak için bu yola çıkıyoruz. Kesinlikle, kaybettiğimiz bir makamı, koltuğu tekrar kazanma hırsımız yoktur. Biz, Sivas halkının bizden hizmet beklediğini, bu konuda teveccüh gösterdiğini biliyoruz. Yapılan bütün çalışmalarda elbette AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımızla beraber farklı farklı partilere gönül vermiş insanlarımızın da bizden Sivas adına beklentilerinin olduğunu biliyoruz. Böyle bir durumda ‘ben yokum’ deme hakkımın olmadığı kanaatine vardım. Öyle bir bencilliği, sorumsuzluğu yapmamam gerektiği kanaatine vardım. Bu açıdan inşallah Allah bizi mahcup etmeyecektir. İnşallah bize inanan, güvenenleri biz mahcup etmeyeceğiz. Bu sürecin özellikle kişilerden çok, şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu süreçten partimizin, büyüyerek çıkmasını temenni ediyorum. Sivas’ı yönetmeye talip olan her arkadaşımızı tebrik etmek ve kutlamak istiyorum. Çok sayıda aday adayı arkadaşımız çıkacaktır. Bu güne kadar 3 tane arkadaşımız çıktı. Hepsi demek ki, Sivas ile ilgili bir şeyler yapmak arzusundalar. Bu takdir edilmesi gereken bir durumdur. Biz partimizi hep birlikte güçlendireceğiz. Kim görevi üstlenirse üstlensin, inşallah Sivas buradan kazanacaktır. Ben inanıyorum ki, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, sayın bakanımız, genel başkan yardımcılarımız ve partimizin yetkili organları, halkımızın, düşüncesi, beklentisi doğrultusunda en doğru kararı verecektir. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Sayın Başbakanımız bu partiyi kurarken, bu partiyi biz kurmadık, halk kurdu. Bizi de kendilerine temsilci olarak görevlendirdi demişlerdir. Bugün de, aynı şeyi sizler adına ben söylüyorum. Bugün burada Sami Aydın aday adayı olarak çıkmadı. Sizler çıkardınız. Resmi olarak bu süreci başlatırken başta İl Başkanımız Burhanettin Kuru Beyefendiye, diğer aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımıza da sonsuz başarılar diliyorum’ dedi.

‘AK PARTİ ÇOCUĞUM GİBİ’

AK Parti’nin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirten Aydın, parti kurucusu olarak bu ilişkiyi anne-baba-çocuk ilişkisi ve bağlılığı olarak gördüğünü söyledi.

Toplantı salonunu dolduran kalabalığa teşekkür eden Aydın, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Bu parti’nin, AK Parti’nin kurucusuyum. O günlerde nasıl kurduğumuzu arkadaşlarımızla sohbette paylaştık. Çok kolay olmadı. Nasıl ki, bir anne baba çocuğu olduktan sonra o, 40-50 yaşına da gelse hep onun iyi olmasını ister. O onu istemese de, o anne-baba, çocuğunun iyi olmasını ister. Benim için de AK Parti bu anlamı taşımaktadır. Bunun da bu şekilde bilinmesini istiyorum. O yüzden biz, partimizi yüceltmek, şehrimizi geliştirmek hedefiyle bu yola çıktık. Ben hepinize bu mücadelemizde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum’

Aydın’ı konuşmasının ardından salonu hınca hınç dolduran partililer ayakta alkışladı. Aydın, daha sonra AK Parti İl Başkan Vekili Erdal Karacaya, aday adaylığı başvuru dosyasını takdim etti. Aydın, toplantının ardından parti binası çıkışında, tek tek partililerle tokalaşarak vedalaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!