USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YİĞİDONUN YÜKŞELİŞİ

YİĞİDONUN YÜKŞELİŞİ

YİĞİDONUN YÜKŞELİŞİ
29-10-2013 14:47
Google News


Trabzon’dan 3 puanla dönen Kasımpaşa ikincilik koltuğuna otururken, cezası biten Bilic yönetimindeki Beşiktaş üçüncü sıraya geriledi. Sivasspor’un ligdeki yükselişi devam ederken zirve tırmanışı da devam ediyor.

İRFAN ÖZŞEKER

Fenerbahçe, sahasında Gaziantepspor'u 3-1 yenerek haftayı 3 puanla kapattı ve en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 4'e çıkardı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta sarı-lacivertli ekip, 14. dakikada Emenike ve 39. dakikada Sow'un golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 75. dakikada Stilic ile farkı bire indiren Gaziantepspor, Emenike'nin 86. dakikadaki golüyle galibiyet umudunu yitirdi. Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrılarak 22 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Haftanın kapanış maçında, sahasında Trabzonspor’u 3-2 yenen Kasımpaşa, 2. sıraya yükseldi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maçta 18. dakikada Kerem Şeras ile öne geçen Kasımpaşa karşısında Trabzon ekibi, 24. dakikada Henrique ile beraberliği sağladı. Ev sahibi takım, 40. dakikada Adem Büyük ile 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı. Kasımpaşa 61. dakikada Scarione ile farkı ikiye çıkardı: 3-1

Trabzonspor, 68. dakikada Olcan Adın'ın golüyle farkı bire indirse de maç, 3-2 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle tamamlandı. Haftayı 3 puanla kapatan Kasımpaşa, 18 puana ulaşarak 2. sıraya yerleşti.  

Akhisar Belediyespor ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Beşiktaş, bir basamak geriledi ve haftayı 3. sırada bitirdi. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki maçta ev sahibi takımın golleri 24 ve 35. dakikalarda Bruno, 37. dakikada ise Bilal Kısa'dan geldi. Beşiktaş ise 17. dakikada Olcay Şahan, 40. dakikada Oğuzhan Özyakup ve 54. dakikada Almeida ile 3 gol kaydetti. Puan kaybı yaşayan siyah beyazlı ekip, 17 puanla 3. sırada yer aldı.

Bu hafta ligin 4, 5 ve 6. sıralarını averaj hesabı belirledi. 16'şar puanı bulunan Eskişehirspor, Galatasaray ve Sivasspor, averaj hesabına göre sıralandı.

Haftanın en farklı galibiyetine imza atan Eskişehirspor, rakiplerini geçerek 16 puan ve averajla 4. sırayı aldı. Sahasında Çaykur Rizespor'u 4-1 yenen ekibin gollerini, 52. dakikada Jorquera, 71. dakikada Erman, 75. dakikada Erkan ve 79. dakikada N'Diaye attı. Çaykur Rizespor'un tek golü ise 69. dakikada Kweuke'den geldi.

Galatasaray, deplasmanda Kayserispor'u 4-2 yenerek, 16 puan ve averajla 5. sırada yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'ndaki karşılaşmada Galatasaray'ın golleri 14. dakikada Sneijder, 25. dakikada Chedjou, 57. dakikada Burak Yılmaz ve 74. dakikada Drogba'dan geldi. Kayserispor'da ise 44. dakikada Mouche'nin penaltıdan attığı golün hemen ardından 45. dakikada Jaja, takımı adına bir gol daha kaydetti.

Sahasında Kayseri Erciyesspor'u 2-0 yenen Sivasspor da 16 puana yükselerek averajla haftayı 6. sırada tamamladı. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmada Sivasspor, 20 ve 75. dakikalarda Chahechouhe'nin golleriyle galip geldi. 85. dakikada Kayseri Erciyessporlu Vleminckx kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 34 gol atıldı. Ligde 4 maçı evsahibi, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 2 karşılaşma da berabere sona erdi.

HAFTANIN EN İYİ TAKIMI: SİVASSPOR

Ligde Roberto Carlos ve Sivasspor fırtınası esmeye devam ediyor. Oynadığı son 4 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Yiğidolar, her hafta ligin üst sıralarına tırmanmaya devam ediyor. Oynattığı güzel futbol ile de takdirleri toplayan Roberto Carlos taraflı tarafsız herkes tarafından övgü ile söz ediliyor. 4 Eylül’de rakiplerine fırsat vermeyen Sivasspor oynadığı son maçta da Kayseri Eciyesspor’u yıldız oyuncusu Aatif’ın attığı 2 golle yenmeyi bilerek haftanın en iyi takımı olmayı başardı.

HAFTANIN EN KÖTÜ TAKIMI: KAYSERİ TAKIMLARI

Ligin dibine demir atan ve aynı şehrin takımları olan Kayserispor ile Kayseri Eciyesspor bu haftayı da mağlubiyetle tamamlayarak haftanın en kötüleri oldu. Kayserispor kendi evinde Galatasaray’a 4-2 yenilirken, Kayseri Erciyesspor ise deplasmanda Sivasspor’a 2-0 yenilerek haftayı puansız kapattılar. Kayseri taraftarları takımlarının bu hallerinden hiç memnun değiller.

HAFTANIN OLAYI: VLEMINCKX’İN KARTLARI

Kayseri Erciyesspor’un forvet oyuncusu Björn Vleminckx ligde attığı gollerden çok gördüğü kartlarla gündemde kalıyor. Vleminckx, geride kalan 9 haftada 2 gol kaydederken gördüğü 3 kırmızı kart, 2 de sarı kartla adından sıkça söz ettiriyor. Kayseri Erciyesspor’un ligde oynadığı son Sivasspor maçında da kırmızı kart görerek eleştirilere neden oldu.

HAFTANIN GOLÜ: KEREM ŞERAS (KASIMPAŞA)

Kasımpaşa – Trabzonspor karşılaşmasında takımının ilk golünü atan Kerem Şeras’ın golü izlenmeye değer bir goldü. Çok uzak mesafeden topa harika vuran Kerem, Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Onur’u avladı.

HAFTANIN 11’İ

Korcan Çelikay (Sivasspor), Cicinho (Sivasspor), Sedat (Gençlerbirliği), Chedjou (Galatasaray), Aatif Chahechouhe (Sivasspor), Jorquera (Eskişehirspor), Erman Kılıç (Eskişehirspor), Ferhat (Bursaspor), Oğuzhan (Beşiktaş), Emenike (Fenerbahçe), Burak Yılmaz (Galatasaray)

GOL KRALLIĞI

6 gol : Aatif Chahechouhe - Sivasspor

6 gol : Oscar Scarione - Kasımpaşa

5 gol : Moussa Sow - Fenerbahçe

5 gol : Hugo Almeida - Beşiktaş

5 gol : Didier Drogba - Galatasaray

5 gol : Oumar Niasse - Akhisar Bld.Spor

5 gol : Dirk Kuyt - Fenerbahçe

ASİST KRALLIĞI

6 Asist: Cicinho - Sivasspor

5 Asist: Manuel Fernandes - Beşiktaş

4 Asist: Burak Yılmaz - Galatasaray

4 Asist: Sercan Kaya - Çaykur Rizespor

4 Asist: Güray Vural Akhisar Bld.Spor

Spor Toto Süper Lig'de alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu ise şöyle:

9. HAFTA SONUÇLARI

Fenerbahçe- Gaziantepspor: 3-1

Sivasspor- K. Erciyesspor: 2-0

K. Karabükspor- MP Antalyaspor: 1-1

Elazığspor- Gençlerbirliği: 1-2

Akhisar Bld.- Beşiktaş: 3-3

Eskişehirspor- Ç. Rizespor: 4-1

T. Konyaspor- Bursaspor: 0-1

Kayserispor- Galatasaray: 2-4

Kasımpaşa- Trabzonspor: 3-2

10. HAFTA PROGRAMI

Galatasaray- T. Konyaspor

Bursaspor- Fenerbahçe

K. Erciyesspor-Kasımpaşa

Trabzonspor- Elazığspor

Ç. Rizespor- Akhisar Bld.

Beşiktaş- K. Karabükspor

MP. Antalyaspor- Kayserispor

Gaziantepspor- Sivasspor

Gençlerbirliği- Eskişehirspor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!