USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Bir Sivas İçin

Yeni Bir Sivas İçin

Yeni Bir Sivas İçin
07-11-2013 17:35
Google News


Bu şehre hizmet etmek için, bu şehri geleceğe hazırlamak için yola çıktık. Her alanda yeni bir Sivas’ın inşası için hemşerilerimizin desteğine talip olduk.’ dedi.

ERSAN ARSLAN

‘sanayiden ticarete, imardan ulaşıma, altyapıdan çevreye, kültürden turizme, spordan sanata, her şeyin insan için olduğu, katılımcı, birleştirici ve kucaklayıcı belediyecilik ve yönetim anlayışıyla yeni bir Sivas’ sloganı ile yola çıkan AK Parti Sivas Belediye Başkan Aday Adayı Av. Burhanettin Kuru, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda gazetemizi ziyaret eden Kuru,Gazetemiz Sahibi Muhittin Karahan , Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ve yazı ailesi ile bir araya geldi. Sivas’a dair hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler veren Kuru, ‘Sivas; birlik, beraberlik, uyum ve huzurla kazanır diyoruz ve belediyenin de ilk ihtiyacı olan konulardan bir tanesinin o olduğu kanaatindeyiz’ dedi.

Kuru; ‘Yaklaşık 5 yıldır AK Parti İl Başkanı olarak Sayın Bakanımızla, milletvekillerimizle, teşkilatımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve değerli hemşerilerimizle yürütmüş olduğumuz hizmet görevini bundan sonraki süreçte belediye başkanı olarak devam ettirmek istiyoruz. İnşallah il başkanlığı sürecinde yakalamış olduğumuz uyumu, birliği beraberliği, huzur ve çalışma ortamını bundan sonraki süreçte belediyeye de yansıtmak istiyoruz. Sivas; birlik, beraberlik, uyum ve huzurla kazanır diyoruz ve belediyenin de ilk ihtiyacı olan konulardan bir tanesinin o olduğu kanaatindeyiz’ ifadelerini kullandı.

‘İKİ TEMEL, PROBLEM VAR’

Sivas’ta, bugüne kadar iki temel problemin aşılamadığını ve bu nedenle kentin istenilen gelişimi gerçekleştiremediğini belirten AK Parti Sivas Belediye Başkan Aday Adayı Av. Burhanettin Kuru, herhangi bir dönemi hedef almadığının altını çizerek, bugüne kadar belediyenin şehri kucaklamadığını ve şehrin geleceğinin planlanamadığını, günü birlik projeler üretildiğini söyledi.

Belediye Başkanı olması halinde bu iki problemi aşacaklarını belirten Kuru, şu şekilde konuştu:

‘Bugüne kadar belediyecilik anlamında Sivas’ta iki temel problem vardı. Bu iki temel problemin de yeni dönemde mutlaka çözümü noktasında inşallah bire bir çalışma yapıp bu problemi biz aşacağız. Nedir bu? Birincisi belediye rutin, kendi yasasında belirtilen hizmetlerden kendisini sorumlu hissedip şehrin diğer problemleri ile bugüne kadar ilgilenmedi, şehri sahiplenip kucaklamadı.

Mevcut belediyeden, herhangi bir dönemden bahsetmiyorum. Sivas, belediyecilik tarihi boyunca hep böyle oldu. Belediye, ‘ben yol çalışması yaparım, kaldırım çalışması yaparım, çöpü toplarım, suyu getiririm, park bahçe çalışması yaparım ama şehrin ekonomisi, ticareti, kültürü, sanatı, turizmi beni ilgilendirmez’ dedi. Hep, böyle kendi içerisinde, sorumlu olduğu hizmet alanını en iyi şekilde yapmaya çalışıp onlarda başarılı olduysa bu yeterli olarak görüldü ve bugüne kadar geldi. Ama bu, şehrin gelişimini ve büyümesini engelledi. İnşallah yeni dönemdeki belediyecilik anlayışımızda, her alanda ama her alanda şehri kucaklamak, sahiplenmek istiyoruz. Şehri, sanayide, ticarette, kültürde, turizmde, sanatta, sporda, her alanda kucaklayan bir yapı ile Sivas’ı geleceğe hazırlayabiliriz.

İkincisi, yine bugüne kadar hiçbir dönemde şehrin geleceği planlanmadı, şehrin geleceği ile ilgili bir öngörü ortaya konulmadı. Hep günübirlik hizmetler, birkaç yıllık projeler ortaya konuldu. Hatta çoğu belediye başkanımız seçimle iş başına geldiğinde ortada hiçbir projesi yoktu. Bir iki sene proje hazırladı ve sonrasında da bunları bir iki sene uygulamaya çalıştı ve süresi sona erdi. Oysa ki, biz yeni dönemde hemen seçimden sonra, çalışmanın başlangıç tarihini 1 Mayıs olarak görüyoruz. 31 Mart’ta seçim yapılıyor. 1 ay hazırlık safhası ve 1 Mayıs’ta hemen 6 aylık bir çalışma süresi… İşin içinde, belediyenin, valiliğin, kurumların, diğer taraftan sivil toplum kuruluşlarının, basının ve şehre dair söz söyleyecek herkesin olduğu Kent Konseyi’nin daha büyük yapısını düşünün. 6 Ay boyunca günü birlik hizmetlerin ötesinde, 2071 Sivas’ı konuşulsun istiyoruz. Biz zaten 5 yıl, 10 yıl için bir takım projeler hazırladık. Projelerin hazırlıkları devam ediyor. Seçimden sonra hazırlayacağımız projelerimiz de var ama bunlar kısa vadeli şeyler. Biz 50-60 yılı planlamak istiyoruz. Bu şehir gelecekteki 50-60 yıllık planını ortaya koysun istiyoruz. 6 ay bittikten sonra ortaya konulan şeyler ihtisas komisyonlarına devredilsin. Ekonomi, ekonomistlere, ticaret o işin erbabına, sanat, spor, kültür, turizm, imar ve şehircilik o işin erbabına verilsin ve ihtisas komisyonları yapacağı ikinci bir 6 aylık çalışma ile birlikte biraz daha somut şeyler ortaya koyabilsin istiyoruz. İnşallah ondan sonra da uygulama projelerinin zaten uygulayıcısı belediye ise belediye, diğer kamu kurumları ise diğerleri olmak üzere zamanı geldikçe uygulanıp yola devam edilsin istiyoruz.

Belediye başkanının garantörlüğünde değil de, şehrin kendi garantörlüğü altında olan bir gelecek planlaması ortaya koyduğumuz takdirde Sivas, geleceğe daha emin adımlarla yürür diyoruz. Genel manada şehri ileriye götürecek unsur aslında bu iki hastalığın çözümüdür.’

‘BİRLİK-BERABERLİK YOKSA

İKTİDAR DA OLSANIZ

SEÇİM KAYBEDİYORSUNUZ’

Bir başka önemli unsurun ise birlik ve beraberlik olduğunun altını çizen Kuru, eğer birlik ve beraberlik yoksa kavga ortamı varsa, iktidarda da olunsa seçimin kaybedilebildiğine vurgu yaptı. Belediye başkanlığının kendisi için bir heves olmadığının da altını çizen Kuru, ‘Bu şehre hizmet etmek için, bu şehri geleceğe hazırlamak için yola çıktık’ dedi.

Kuru, ‘bazen baş ağrısı gibi gelip giden sıkıntılar var. Nedir? Belediye başkanımız bakıyorsunuz, bakanımızla, milletvekillerimizle, teşkilatımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, hemşerilerimizle kavgalı oluyor. O kavga dönemlerinde de iktidar olsanız bile şehrin kaybettiği dönemleri yaşayabiliyorsunuz. İşte o kaybı da yaşamak istemiyoruz inşallah. Bunları ortaya koyduktan sonra da somut olarak ilk 5 yılda tamamı başlayacak ama bir kısmı ilk beş yılda bitirilecek, bir kısmı da ikinci beş yıla sarkacak. Biz veya bir başka başkanımızın uygulayacağı projelerimizi de yine somut olarak ortaya koyuyoruz. Bu iş bizim için ‘ben bir de belediye başkanı olayım’ hevesi değil. Bu şehre hizmet etmek için, bu şehri geleceğe hazırlamak için yola çıktık. Her alanda yeni bir Sivas’ın inşası için hemşerilerimizin desteğine talip olduk’ ifadelerini kullandı.

İSTİFA KARARI…

Son olarak istifa kararı ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Kuru, istifa kararını genel merkez ile istişare yaparak aldığını, adilane bir yarış olması için bu kararı verdiğini söyledi.

Kuru, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Sürecin adil olması lazımdı. Diğer aday adaylarımızla eşit şekilde yarışmamız gerekiyordu, bize yakışan buydu. Tabi ki, genel merkezimize sorarak, izinlerini alarak hareket ettik. Genel merkezimiz ne derse desin ben böyle davranacağım deme hakkımız yoktur. Biz il başkanıyız. Burada birinci derecede genel başkanın temsilcisi konumundayız. Genel merkezimizle istişare ederek, izinlerini de alarak, adilane güzel bir yarış olması amacıyla böyle bir istifa kararı aldık.’

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kemal Çağlayan ise Kuru’ya siyasi hayatında başarılar dileyerek, ‘gazete olarak herkese eşit mesafedeyiz. Dileğimiz ve arzumuz, Sivas’ın kazanmasıdır’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!