USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Eğitim-Sen´de Nuri Eryıldız Dönemi

Türk Eğitim-Sen´de Nuri Eryıldız Dönemi

Türk Eğitim-Sen´de Nuri Eryıldız Dönemi
16-11-2013 18:09
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Türk Eğitim-Sen’de Eryıldız dönemi başladı

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Büyük Otel’de gerçekleştirildi.

Kongrede Nuri Eryıldız ve Yüksel Yiğit’in oluşturduğu iki ayrı liste ile seçime gidilirken, Sivas Şube Başkanlığı’na 52 Oyla Nuri Eryıldız seçildi. Diğer aday Yüksel Yiğit ise 51 oy aldı.

Kongreye Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, MHP İl Başkanı ve Sivas Belediye Başkan Adayı Kürşat Ergün, bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin başkanları da katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanlığı görevlerinden istifa ederek Zara’dan MHP Belediye Başkan Adayı olan Muzaffer Karadağ seçildi.

HELALLİK İSTEDİ…

Karadağ Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Sendikal faaliyetlerle ilgili düşüncelerini paylaştı. Konuşmasının sonunda Zara belediye başkan adaylığı ile ilgili süreci değerlendiren Karadağ, görev arkadaşlarından helallik istedi.

Karadağ, şu ifadeleri kullandı:

 ‘Bir yola çıktık. Çok sevdiğim öğretmenlik mesleğinden profesyonel ol diye özellikle 6 yıl bana baskı yapan ısrarla, artık maaşını sendikadan al, profesyonel bu işi yap, birçok profesyonelden de bu işi daha iyi yapıyorsun diyen Genel Merkezimize de hep direniyordum. Diyorum ki ben Allah rızası için bu işe girdim. Vatan sevgisi için bu işe girdim. İnsanlara hizmet için bu işe girdim profesyonel olmamaya direniyordum. Öyle koltuk sevdalısı makam mevki peşinde koşan bir insan da değilim Allah korusun olmayacağımda. Ama hemşerilerim öyle bir vebal yüklediler ki ailemi teslim aldılar, sonra eşim çocuklarım derken baktım ki suyun akışına kapılmış gidiyoruz. Bir kez daha diyorum koltuk sevdalısı değil, hemşerilerimin vebali, hatır, gönül koymaları yüzünden Zara’ya Belediye Başkan adayı olmak nasibimizde varmış onu da gördük. Ben bu vesileyle bütün Türk Eğitim-Sen, Türk kamu-Sen camiasından helallik istiyorum. Karda, yağmurda, çamurda meydanlarda, alanlarda, köy yollarında beraber olduk. Hakkınızı helal edin. İnsanları birleştirmek için aday oluyoruz. İnsanları ötekileştirmekten kurtarmak için aday olacağız. İnsanlarla birlikte yönetmek için aday olacağız. Ben Zara’nın iyi bir elçisiyimdir. Yurdumuzda ki hatta bütün Dünyadaki Zaralılardan alacağımız enerjiyle, ortak akılla Zara’yı daha güzel yerlere taşımak için hepinizin dualarına desteklerine ihtiyacım var. Dualarınızı esirgemeyin. Her daim dualarınızda oluruz inşallah’

‘BAŞARILAR DİLİYORUM’

Karadağ, daha sonra Genel Kurula katılan davetlilere söz verdi. Burada bir selamlama konuşması yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Karadağ’a Zara Belediye Başkanlığı için çıktığı yolda başarılar dileyen Ürgüp, ‘Genel kurulunuzun öncelikle Kamu-Sen camiasına, Türk milletine ve Sivas’ımıza hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Başkanımız iyi bir Türk milliyetçisi. İyi bir Zara milliyetçisi. Çıktığı yolda kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah hem kendileri açısında, hem Zara açısından hem de Sivas’ımız ve ülkemiz açısından hayırlı bir netice almalarını şimdiden temenni ediyorum. Tabii seçimler bir yarıştır. Seçimler bir hizmete vesiledir. Seçilen insanlar şehirlerine, insanlara, ülkeye, kuruma hizmet etmek durumundadırlar. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum Sivas açısından da. Kongreniz hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.

KÜRŞAT ERGÜN

MHP Sivas İl Başkanı ve Sivas Belediye Başkan Adayı Kürşat Ergün ise ‘Türk Eğitim-Sen mensuplarının ve sizlerle beraber tüm Kamu-Sen mensuplarının gerek ülke genelinde yapılan politikaların ve siyasetin, gerek Sivas üzerinde yerel politikacıların ve siyasetçilerin ne durumda olduğunu, kimin neye hizmet ettiğini, kimin kimleri desteklediğini bizlerden çok daha iyi bildiğinizi ben 4 senelik Milliyetçi Hareket Partisi il temsilciliği sırasında yaşayarak gördüm. Ben niyetinin hayır olduğunu bildiğim bu toplantının. Akıbetinin de öncelikle ülkemize sonra Türkiye Kamu-Sen’e ve Türk Eğitim Sen’e hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim’ ifadelerini kullandı.

Ergün’ün ardından Genel Kurula Katılan diğer konuklar da birer selamlama konuşması yaptı. Kongre’de Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanlığı’na aday olan Nuri Eryıldız ve Yüksel Yiğit’te birer selamlama konuşması yaparak, sendika üyelerinden destek istedi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri gerçekleştirildi.

Daha sonra Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanlığı için iki liste ile seçim gerçekleştirildi. Seçimde 52 oy Nuri Er Yıldız ve yönetimi 52 oyla göreve getirildi. Yüksel Yiğit ve listesi ise 51 oy aldı.

‘DESTEĞE TEŞEKKÜR ETTİ’

Seçimlerin ardından konuşan Türk Eğitim-Sen’in yeni Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, şahsı ve yönetim kadrosuna verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Eryıldız, şu şekilde konuştu:

‘Türk Eğitim Sen sadece bir sendika adı değil. Türk Eğitim Sen bir sevdanın adı, Türk Eğitim-Sen bir davanın adıdır. Türk Eğitim-Sen vatanın bütünlüğünü, milletin varlığını bu bayrağa, bu ezana iman etmiş olan insanların bulunduğu bir sendikadır. Bizim bir eğitim sendikası olmamız ülkenin ve vatanın bölünmez bütünlüğüne ihanet edildiği anda susmamızı gerektirmiyor. Bir takım simgelerden başlayarak, Türk adının, Türk dilinin İstiklal Marşı’nın tartışmaya açılması karşısında hiç kimse bizden susmamızı beklememelidir. Bizler vatan ve millet sevdası, ezan ve bayrak inancı uğruna mücadelede mücadele edenlerin nelere feda ettiklerini çok iyi biliyoruz. Başta idareci atamaları olmak üzere eğitim çalışanlarını ilgilendiren bütün uygulamalarda hak ve adalet duygusundan tamamen uzaklaşılmış, adam kayırma ve haksızlık adeta zirve yapmıştır. Düşüncenin üstesinden gelemeyenler, düşünenin üstesinden gelir sözüyle adeta bunu kendilerine rehber edinmişler ve bir takım uygulamaların içine girmişlerdir. İşin en acı tarafı da yapılan bu haksızlıklar, hukuksuzluklar ve tüm adaletsizliklerin hak, adalet, hukuk ve inanç değerlerinin arkasına sığınılarak yapılıyor olmasıdır. Bu çok acı bir durum. Dün susulmadığı gibi bugünde, yarında susulmayacaktır. Bütün üyelerimize bu mücadelede verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!