USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HKM´ye Tam Not

HKM´ye Tam Not

HKM´ye Tam Not
20-11-2013 17:41
Google News


Açış yapılsa dahi ufak tefek eksikliklerin olabileceğini belirten Ürgüp, ‘Böyle bir projenin, 22 bin metrekare gibi bir inşaatın 13 ay içerisinde yetişmesi büyük başarıdır’ dedi

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eşi Makbule Ürgüp ile birlikte kentteki kadın dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileriyle Örtülüpınar Mahallesi’ndeki eski Erkek Yetiştirme Yurdu alanına inşa edilen Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi (HKM) binasında incelemede bulundu.

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği bina hakkında bilgiler veren Başkan Ürgüp, Fidan Yazıcıoğlu HKM’nin kadınların birçok sosyal aktiviteyi gerçekleştirebileceği bir merkez olacağını söyledi. İlk olarak binanın otopark alanlarını gezen Başkan Ürgüp ve beraberindekiler, daha sonra binanın üst katlarına çıkarak, havuz, hamam, sauna, sinema, salonlar, kurs alanları gibi bölümlerinde incelemede bulundu.

Binadaki incelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Ürgüp, çalışmaların 30 Kasım tarihine yetişmediğini, yüklenici firmaya sözleşme gereği 21 günlük bir ek süre daha verildiğini söyledi.

YÜZDE 90’I TAMAM…

Fidan Yazıcıoğlu HKM binasındaki çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını belirten Ürgüp, merkezin özellikleri hakkında da bilgiler verdi. Çalışmaların açılış zamanına kadar da tamamlanamayabileceğini belirten Ürgüp, bazı eksikliklerin olabileceğini, bunların da kış döneminde tamamlanabilecek eksiklikler olacağını söyledi.

Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Şuanda 280 işçi ile müteahhit firmamız harıl harıl çalışıyor. İşin yüzde 90’ı tamamlanmış durumdadır. Hanımlar Kültür Merkezi içerisinde alt kat tamamen hanımların kullanabileceği bir alan olarak tahsis edildi. Hanımlara ait yarı olimpik yüzme havuzları, çocuk havuzları, saunalar, fitnes ve aerobik alanları, kurs odaları, mescitleri ve yeme içme alanlarının yer aldığı bir bölüm, 250-300 araça kapasitesine kadar çıkabilecek 3 katlı otopark var.

Üst katlarda ise fuaye salonları, bunun dışında 500 kişilik bir salon, 300 kişilik bir teras salon ve 100 kişilik bir kış bahçesi var. 2 tane cep sinemamız var, engelliler için, heykeltıraşlar için, el sanatları ile uğraşanlar için muhtelif tarzda kurs odaları var.

Buradaki alanın toplamı 22 bin metrekaredir. İhale bedeli KDV hariç 16.4 milyon Türk Lirasıdır. Şehrimize, şehrimizin kadınlarına, sadece kadınlara değil, üst alanlar herkese açık olacağı için bütün insanlara hayırlı olsun.

30.11.2013 tarihine yetişmedi. Çünkü bu proje için 13 aylık bir sözleşme koymuştuk. 13 ayda yetişecek bir proje değil. Terminal için de aynı şey söz konusudur. 30 Ekim’de açacaktık ama açılışını bu Cumartesi yapacağız. Burası için 21 günlük bir ek süre verdik. Bu zaten sözleşmede de var. Yetişmediği takdirde ilave süre verilebiliyor. Bir de şu var, tabi eksiği de çıkıyor. Mesela ‘yaşlılar için odalar var mı?’ dediler, mümkün koyabiliriz dedik. Çocuklar için var. Onun dışında ‘alt katta mescit var mı?’ diye sordu bayanlarımız. Üst kata mescit koymuştuk, alt katta da mescidimiz var dedik, çünkü odalarımız çok. Hemen bu eksiklikleri de tamamlayıp açılışa yetiştireceğiz. Açılışa tam mütekâmil yetişmeyebilir de. Yani açılışını yaparız ama birkaç eksiği de kalabilir. Onlar önemli değil, kış döneminde tamamlanabilecek eksiklerdir. Böyle bir projenin, 22 bin metrekare gibi bir inşaatın 13 ay içerisinde yetişmesi büyük başarıdır.’

‘OTOPARK ÜCRETİ

AYLIK 75 LİRA OLACAK’

Fidan Yazıcıoğlu HKM binasının kapalı otoparkının herkese açık olduğunu belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, park ücretinin 2 saat bir lira, 4 saat 2 lira olacağını, çevrede ikamet eden ve abone olmak isteyen vatandaşların ise aylık 75 TL ödeyerek otoparktan faydalanabileceğini söyledi.

Diğer otopark çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Ürgüp, ‘Otopark ücretleri giriş bir lira 2 saat, arkasındaki iki saatte bir lira etti 2 lira, 4 saat. 4 saatten sonrası 3 lira. Akşama kadar 3 liradan fazla para almayacağız. Civar apartmanlar abone olmak istediklerinde aylık 75 lira ücret alacağız. Bunun maksadı nedir? Belediyenin otopark ihtiyacını karşılaması asli görevidir. Yani otoparklarla ilgili projemizi zaten önümüzdeki dönemde ortaya koyacağız. Mavi Çarşı ile ilgili bir çalışmamız var, eski Yimpaş binasının altındaki otoparkın devralınması ile ilgili bir çalışmamız var. Büyük Otel’in üst tarafında Uzun Hacıoğlu Cami’nin yanındaki alanları kamulaştırdık. Orayla ilgili projeyi seçimlerden önce üreteceğiz. Bir de bizim otopark projemiz eski TEKEL binasının bulunduğu alanın altı… Eğer orada kanunlar bizim baktığımız gibi baktığı takdirde ve idare de vazgeçtiği takdirde ki ben vazgeçmesini bekliyorum. Çünkü şehrin menfaatine olan budur. O alanın altı otopark olduğunda zaten bin araca yakın kapasitede bir otoparkta orası olacaktır. Şehrin otopark ihtiyacını da böylelikle çözmüş olacağız’ ifadelerini kullandı.

‘SALON ÜCRETİ

DİĞER SOLONLARDAN

DAHA UYGUN OLACAK’

HKM binasındaki bin kişilik salonun diğer kurum salonlarından daha uygun fiyata kiraya verileceğini belirten Başkan Ürgüp, havuz, hamam ve sauna gibi hizmetlerin de cüzi ücretlerle sunulacağını söyledi.

Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Havuzların, fitnessların, saunaların, Türk hamamının bir ücreti olacak tabi ki. Ücret olmasa olur mu? Olur, aslında ama bu defa izdiham olur. Makul bir ücret koyacağız, insanların ödeyeceği bir ücret olacak. Bu ücret masrafları çıkaracak, yani belediye bu işten para kazanmayı hedeflemiyor. İşletmeyi belediye olarak yapacağız. Burada bin kişinin düğün yapabileceği salonlarımız mevcut, bin kişiye yemek çıkarabilecek mutfaklarımız var. Bunları toplu kiraya vereceğiz. Dışarıda düğün salon ücreti ne ise, mesela bir üniversitenin lokantasında, ondan daha uygun fiyatta olacak. Eşit düzeyde dahi olmayacak. Yüzde 10-20 daha düşük tutacağız. Alan dar mı? Dar… Peki, başka bir yere yapılamaz mıydı? Yapılamazdı… Şehrin dışına yapmamız lazımdı. Giriş sokağındaki, apartmanın köşesini kesiyoruz. Hamamın karşısındaki köşeyi kesiyoruz. Çıkışları rahatlatacağız. Kamulaştırma denin bir kanun var. Parasını verirsiniz, ikna edersiniz etrafını da bu şekilde açarsınız diye düşünüyorum. Bunları rızaen yapacağız. Zora bedel yapmayacağız.’

İnceleme gezisine katılan dernek başkanları da Fidan Yazıcıoğlu HKM’nin Sivas’a hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kentin böyle bir hizmete ihtiyacı olduğunu, kadınlara verilen bu değerden dolayı çok mutlu olduklarını belirten dernek başkanları, merkezin çok güzel ve donanımlı olduğunu belirterek, Başkan Ürgüp ve ekibine teşekkür etti. İnceleme gezisine katılan kadınlar HKM’ye tam not verdi.

İnceleme gezisine Sivas’ta faaliyet gösteren Gül Hanımlar Derneği Başkanı Dilek Özkan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Nurten Yanalak, Sivas 58 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Asuman Tuz, Yardımseverler Derneği Başkanı Nihal Kangal, Üretici Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Yasemin Metin, Sivas Anadolu Kadınları Derneği Başkanı Semra Mavibulut, Sivas Buruciye Sultan Kadınları Derneği Başkanı Fatma Ekşi, Seher Hanımlar Derneği Başkanı Tülin Yurtseven, Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği Başkanı Sultan Esmer, Milliyetçi Kadınlar Derneği Başkanı İsmihan Göze, Cem Vakfı’ndan Zeynep Akyıldız, Kadın Çiftçiler Derneği Başkanı Birgül Canikligil, Kanserle Yaşam Derneği Başkanı Perihan Gürbüz, Çeçen Kafkas Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Ayten Şaka, Hulusi Efendi Vakfı’ndan Canan Gürün, Şifa Derneği Başkanı Şeyma Hoca, İlbeyliler Derneği’nden Nuran Bayat, Anadolu Gençlik Derneği’nden Mehtap Aydoğdu, Anadolu Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hacer Arpacı ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Başkan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp daha sonra dernek başkanları ve üyeler ile birlikte Paşa Fabrikası Kütük Ev’de düzenlenen yemekte bir araya geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!