USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

15. Hafta Donk´ladı

15. Hafta Donk´ladı

15. Hafta Donk´ladı
17-12-2013 14:47
Google News


Kasımpaşa – Beşiktaş maçında yaşanan olaylar uzun süre hafızalardan silinmeyecek cinsten. Kasımpaşalı Donk, Almeida'nın ayağındaki topa başka bir topla müdahale etti ve ortalık karıştı. Bu karşılaşmanın ardından maçta kural hatası yapıldığını söyleyen Beşiktaş maçın tekrarı için TFF’ye başvuruda bulundu. Fenerbahçe haftayı kayıpsız geçerken, Avrupa’dan zaferlerle dönen Galatasaray ve Trabzonspor oynadığı karşılaşmalardan beraberlikle ayrıldı. Sivasspor, 3 hafta sonra galibiyeti hatırladı. Kendi evinde oynadığı Çaykur Rizespor’u Burhan’ın muhteşem oyunu ile 3-1 yenmesini bildi.

Haftanın Panaroması

İRFAN ÖZŞEKER

FENERBAHÇE İLK YARININ LİDERİ

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta maçları tamamlandı. Fenerbahçe puanını 38 çıkarttı ve ilk yarıyı lider bitirmeyi garantiledi.Fenerbahçe cezalı olduğu maçta Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Sarı lacivertliler rakibini 4-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe'nin gollerini Emenike, Sow, Webo ve Kuyt kaydetti. Akhisar Belediyespor'da Sonko 24. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

AVRUPA FATİHİ LİGDE YARALI

Galatasaray, başkent deplasmanında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. İlk golü atan ekip Stancu ile Gençlerbirliği oldu. Galatasaray Drogba ile beraberlik golünü buldu ve müsabaka böyle sona erdi. Sarı kırmızılılar, şampiyonluk yolunda iki puan daha kaybetti. Galatasaray 27 puanla üçüncü sırada kaldı.

TARTIŞMALI MAÇ KASIMPAŞA’NIN

Beşiktaş, öne geçtiği maçta Kasımpaşa'ya 2-1 yenilerek, taraftarlarını üzdü. Siyah beyazlılar Almeida ile bulduğu golle 1-0 öne geçti. Sonrasında Kasımpaşa, Halil Çolak ve Scarione ile goller bularak, rakibini sahadan puansız gönderdi. Kasımpaşa 30 puanla ikinci, Beşiktaş ise 26 puan ve averajla dördüncü sırada yer aldı. Müsabakada, Beşiktaşlı Almeida ve Motta kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu karşılaşmada sahada çıkan olaylar oyunun önüne geçti. Özellikle Beşiktaş Kulübü Başkanı ve yöneticileri kural hatası yapıldığını iddia ederek müsabakanın tekrarını istedi.

TRABZONSPOR 2 PUAN BIRAKTI

Trabzonspor, sahasındaki maçta Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Bursaspor maçta iki kez öne geçmesine karşın, maç beraberlikle sona erdi. Bursaspor'un gollerini Henrique (kendi kalesine) ve Sestak kaydetti. Trabzonspor ise Olcan Adın ve Emre Güral ile gollerini buldu. Trabzonspor 24 puan ve averajla yedinci sırada kaldı. Bursaspor ise 20 puan ve averajla dokuzunculukta yer aldı.

KARABÜK DEPLASMANDA ALTIN BULDU

Kardemir Karabükspor, deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-2 yenmeyi başardı. Konuk Kardemir Karabükspor'un gollerini, İlhan Parlak biri penaltıdan olmak üzere 2 gol atarken, diğer gol ise Yiğit İncedemir'den geldi. Torku Konyaspor'un gollerini ise Ali Çamdalı ve Hasan Kabze kaydetti. Torku Konyaspor'da Ali Çamdalı 90+2. dakikada kırmızı kart gördü.

YİĞİDO ÇOK FARKLI

Sivasspor, sahasındaki maçta Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. Maçta ilk gol Çaykur Rizesporlu Cernat'tan geldi. Sivasspor ise Burhan Eşer (2) ve penaltıdan Aatıf ile gollerini buldu.

ELAZIĞ’DA 3 PUAN SEVİNCİ

Elazığspor, sahasında Medical Park Antalyaspor'u 4-1 yenerek, haftalar sonra 3 puanla tanıştı. Elazığspor, en son galibiyetini 4. haftada sahasında Torku Konyaspor'u 2-0 yenerek almıştı. 'Gakkoşlar'ın gollerini penaltıdan Serdar Özkan, Deniz Yılmaz, Köksal Yedek ve Serdar Gürler kaydetti. Medical Park Antalyaspor'un tek golü ise Emre Güngör'den geldi.

KAYSERİSPOR KAYIPLARDA

Alt sıralardan kurtulma çabası veren Kayserispor, sahasında Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmada ilk gol Eskişehirsporlu Necati Ateş'ten geldi. Kayserispor'un golünü ise Sefa Yılmaz attı.

SERGEN 4’TE 4 YAPTI

Teknik direktör Sergen Yalçın ile ligde çıkışa geçen Gaziantespor, sahasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendi. Ev sahibi ekibin golleri Turgut Doğan Şahin ve Cenk Tosun'dan geldi. Kayseri Erciyesspor'un tek golünü ise Üstün Bilgi kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'de 32 gol atıldı. 5 maçı ev sahibi, 1 müsabakayı deplasman takımları kazandı. 2 karşılaşma ise berabere sona erdi.

HAFTANIN OLAYI

Kasımpaşa-Beşiktaş maçı, eşine belki de rastlayamayacağımız bir pozisyona sahne oldu.

Herşey, karşılaşma devam ederken, tribünden oyun alanına 2. topun atılmasıyla başladı. Kasımpaşa ceza sahasına doğru gelen top, Donk'un önünde kaldı. Donk da topu eline aldı. Ancak o sırada maç devam ediyordu ve oyundaki top da orta sahadan atılan pasla Kasımpaşa ceza sahasına geldi.

Manzara şuydu: Bir yanda oyundaki topla ceza sahasında buluşan Beşiktaşlı Almeida... Diğer yanda ise elinde fazladan bir top olan ve ne yapacağını bilemeyen Donk... Donk ne yapacağını bilemez halde Almeida'ya doğru ilerledi ama elinde topla rahat da hareket edemeyince, herkesi şaşkına çeviren bir karar verdi. Donk, elindeki fazla topu, Almeida'nın sürdüğü oyundaki topa attı!

Herkes şoktaydı. Tribünlerin, sahadakilerin ve ekranları başındakilerin şaşkın bakışları arasında hakem önce oyunu durdurdu. Olay ceza sahasında olmuştu. Acaba bu yapılanın cezası neydi? Penaltı? Endirekt vuruş? Hakem atışı?

Herkes olayın şaşkınlığını yaşarken ve kararı beklerken, Donk'a sarı kart gösteren hakem Barış Şimşek, oyunu da hakem atışı ile başlattı.

Akıllarda ise sahaya atılan fazla topu ayakla geri yollamak yerine eline alan, sonra da ne yapacağını bilemeyip futbol tarihine geçecek bu hareket yapan Donk kaldı.

HAFTANIN HOCASI (OKAN BURUK / ELAZIĞSPOR)

Ligde haftalardır galibiyet alamayan Elazığspor bu hafta oynadığı Medical Park Antalyaspor maçında 4 gol bularak 11 hafta sonra 3 puan sevinci yaşadı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki Elazığspor oynadığı güzel futbol ile sonraki maçlara da sinyal verdi.

HAFTANIN KALECİSİ (TOLGA ZENGİN / BEŞİKTAŞ)

Beşiktaş’ın fedakar oyuncusu Tolga Zengin hafta içi annesini kaybetmenin acısı ile sahaya çıktı. Karşılaşma başında annesi için açılan pankarta sarılarak ağlayan Tolga, karşılaşma boyunca da zaman zaman göz yaşlarını tutamadı. Takımı 2-1 yenilse de bu fedakarlığından dolayı haftanın kalecisi olmayı hak etti.

HAFTANIN OYUNCUSU: BURHAN EŞER (SİVASSPOR)

Sezon başı Eskişehirspor’dan Sivasspor’a transfer olan, Sivasspor ile bu sezon 15 karşılaşmada görev alan Burhan Eşer, Çaykur Rizespor maçında şüphesiz sahanın en iyileri arasındaydı. Orta sahada görev yapan Burhan hem defans hem ofansta yer alırken Sivasspor’un attığı 3 gole de imza attı.

HAFTANIN TAKIMI: SİVASSPOR

3 haftalık aradan sonra Carlos’un öğrencileri 4 Eylül’de eski hocaları Rıza Çalımbay’ı 3-1’lik skorla geçmesini bildi. Karşılaşmada 1-0 geriye düşen Sivasspor, Burhan’ın damgasını vurduğu maçta Rize’yi 3-1 yendi. Oynadığı güzel futbol ile beğeni toplayan Yiğidolar ligde üst sıralarda kalmayı da bildi.

HAFTANIN GOLÜ: BURHAN EŞER (SİVASSPOR)

Sivasspor’un başarılı orta saha oyuncusu Burhan Eşer bu hafta attığı golle kalenin ağlarını aldı. Organize gelişen Sivasspor atağında Aatif, ceza sahası içindeki Djebbour’a pas verdi, Djebbour’da şık bir topuk pasıyla topu Burhan’ın önüne bıraktı ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Burhan kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu.

GOL KRALLIĞI

10 gol : Aatif Chahechouhe - Sivasspor

10 gol : Hugo Almeida - Beşiktaş

9 gol : Oscar Scarione - Kasımpaşa

8 gol : Moussa Sow - Fenerbahçe

7 gol : Bogdan Stancu – Gençlerbirliği

ASİST KRALLIĞI

7 Asist Caner Erkin - Fenerbahçe

6 Asist Cicinho – Sivasspor

6 Asist Sanaharib Malki - Kasımpaşa

5 Asist Manuel Fernandes - Beşiktaş

5 Asist Emmanuel Emenike Fenerbahçe

4 Asist Sercan Kaya - Çaykur Rizespor

HAFTANIN 11’İ

Korcan Çelikay (Sivasspor), Bruno Alves (Fenerbahçe), Mabiala (Karabükspor), Hasan Ali (Fenerbahçe), Burhan Eşer (Sivasspor), Köksal (Elazığspor), Aatif (Sivasspor), Serdar (Elazığspor), İlhan (Karabükspor), Deniz Yılmaz (Elazığspor), Cenk Tosun (Gaziantepspor)

15. HAFTANIN SONUÇLARI

Torku Konyaspor 2 – 3 Kardemir Karabükspor

Fenerbahçe 4 – 0 Akhisar Belediyespor

Sivasspor 3 – 1 Çaykur Rizespor

Elazığspor 4 – 1 Medical Park Antalyaspor

Kayserispor 1 – 1 Eskişehirspor

Gençlerbirliği 1 – 1 Galatasaray

Kasımpaşa 2 – 1 Beşiktaş

Gaziantepspor 2 – 1 Kayseri Erciyesspor

Trabzonspor 2 - 2 Bursaspor

16. HAFTANIN PROGRAMI

Çaykur Rizespor- Kasımpaşa

Eskişehirspor- Gaziantepspor

Beşiktaş- Elazığspor

Kayserispor- Torku Konyaspor

Medical Park Antalyaspor- Gençlerbirliği

Kardemir Karabükspor- Fenerbahçe

Galatasaray- Trabzonspor

Akhisar Belediyespor-Sivasspor

Bursaspor-Kayseri Erciyesspor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!