USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Şahlanıyor

Sivas Şahlanıyor

Sivas Şahlanıyor
21-12-2013 17:59
Google News


Sivas’ta, kültür merkezleri ile terminal binaları, çocuk sevgi evleri, bulvarları, çermikleri, imar revizyonu ile birlikte bir belediyenin yapması gereken bütün işleri yapan bir belediye başkanınız var. Sizin öz kardeşiniz, sizin hizmetinizdedir. Yetki verirseniz bir beş sene daha size hizmet etmeyi planlıyorum.’

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi, Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’ni (HKM) törenle hizmete açıldı.

Örtülü Pınar Mahallesi’ndeki 6 bin metrekarelik alana inşa edilen, içerisinde Türk hamamı, sauna, havuzlar, çok amaçlı salonlar, kat otoparkı, sinema salonları gibi birçok sosyal aktivite alanının bulunduğu HKM’nin açılışına kent halkı yoğun ilgi gösterdi.

Soğuk hava nedeniyle HKM içerisindeki salonda gerçekleştirilen açılış programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in eşi Zehra Kemelek, BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu ve Ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, Vali Yardımcılarının eşleri, Sivas’taki derneklerin kadın temsilcileri, İstanbul ve Sivas BBP İl ve ilçe başkanları, BBP’li ilçe belediye başkanları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

‘ADAYLIĞIMI BURADA

AÇIKLAYACAĞIM’

Açılış töreninde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, başkanlığı döneminde Sivas’a önemli hizmetlerde bulunduğunu ve kente önemli eserler kazandırıldığını belirterek, 4 Ocak’ta, yine aynı salonda adaylığını açıklayarak tekrar göreve talip olacağını söyledi.

Fidan Yazıcıoğlu HKM hakkında da bilgiler veren Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Allah’a binlerce şükürler olsun ki, 4,5 yılın sonunda önemli bir eserle 6 tanıtımımızın sonuncusunu yapmış bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta Özbelsan personeli ile yine bu salonda bir toplantı yapacağız, onlara önemli bir müjdemiz olacak. 4 Ocak’ta da BBP Sivas Belediye Başkanlığı aday adaylığımı, dolayısıyla Genel Başkanımızın tensipleri ile adaylığımızı ine bu salonda açıklama fırsatı bulacağım.

Fidan Yazıcıoğlu anamızın adını koyduğumuz bu tesis, son derece kompleks, mükemmel bir tesistir. Giriş katında, -1,-2,-3’e kadar indiğinizde çok katlı otoparkın ilkini Sivas’a inşa etmeyi Allah nasip etti.

Alt katlarda hanımlara ait bölümler var. Yarı olimpik yüzme havuzları, çocuk havuzları, Türk Hamamları, Saunalar, aerobik ve fitness salonları, çeşitli aktivitelerin yapılacağı salonlar, hanımlara ait, hamamların bulunduğu alanda bir mescit ve diğer işe yarayacak her şey orada hazır durumdadır.

Üst kata çıktığımızda bu salon 680 kişilik bir salondur. Bu salonun 2 tane mini cep sineması salonu 65’er kişilik, 160 kişilik bir toplantı salonu daha var. Yine üst katta mükemmel bir düğün salonu, lokanta, toplantı salonu olarak hizmet verecek, konuklarını ağırlayacak önemli bir salon daha var. Burada bayanların ve erkeklerin de üst katlar cümle olarak kullanacağımız alanlardır. Eğitim yapabilecekleri alanlar olacaktır.’

‘AİLEYİ KORUYACAĞIZ’

Başkan Ürgüp, HKM’yi gezen erkeklerin biraz kıskandığını belirterek, ‘inşallah bir dönem içerisinde erkeklere de yaparız’ dedi. Neden Fidan Yazıcıoğlu HKM’yi yaptıklarına da değinen Başkan Ürgüp, burada sadece sosyal aktivitelerin değil, sosyolog ve psikolog ve danışmanlarla aileyi koruyucu hizmetlerin verileceğinin de altını çizdi.

Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Niye hanımlar kültür merkezi? Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi yapmak gibi bir sözümüz vardı. Seçimlerden hemen sonra yapacağız dedik. Genel seçimler olduğunda sayın bakanımız o görevi üstlendiler. ‘Sayın başkanım izniniz var ise Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ni biz yapalım’ dediler. Onu onlara, yani hükümetimize, bakanımıza milletvekillerimize bıraktık.

Biz, Fidan Yazıcıoğlu adına bu tesisin inşaatına başladık. Muhsin Yazıcıoğlu adına bir bulvar, kentsel tasarım çalışması ve bir de spor tesisleri inşaatını tamamladık, bitirdik. Şuanda bunun açılışını yapıyoruz. Hanımlar toplumumuzun temeli, direğidir. Allah, insanları yaratırken bir hanımla, bir erkekten ibaret yaratmıştır. Günümüzde hanımların işleri zor. Her türlü şartlarla mücadele edecekler, evlerine bakacaklar, bazen geçime katkı sağlayacaklar… Dolayısıyla sosyal aktivitelerden uzak kalıyorlar. Erkeklerin faydalanabileceği bir takım alanlar vardı zaten ki, aşağıya inince baktım erkekler biraz kıskanıyorlar. Bir dönem içerisinde inşallah bir tane de bu kadar kompleks değil ama alttaki alanları inşa edip bir tane de erkeklere yaparız inşallah dedim.

Burada hanımların danışma işini de görecek sosyolog, psikolog ve bir takım danışmanları da bulundurup aileleri destekleyeceğiz. Aileler toplumumuzun en temel değeridir. Aile küçülüyor, aileler dağılıyor. Eski büyük aileler kalmadı. Düşünün ki bir konağın içerisinde dede, baba ve torun üçü bir arada yaşıyordu. Gelinler, kızlar, oğlanların hepsinin bir arada yaşadığı bir toplumdu. O toplumdan şimdi daha küçük ailelere dönüştük. Genç çiftler ayrılıyor, ayrı eve çıkıyorlar. Tabi ki, günümüzün koşullarında bunları normal karşılıyorum ama bazı ailelerin de desteklenmesi gerekiyor. Burada asıl hedef budur. Yani burada sadece kadınların sosyal aktivitelere katılacakları alanlar değil, aynı zamanda danışmanlardan istifade edebilecekleri kişileri de bulunduracağız. Üniversiteden de destek alacağız inşallah. Bir şehirde, bir ülkede yapılması gereken işleri el birliği ile yaptığınız sürece o işlerden hayır çıkması son derece mümkündür.’

‘5 KATI HİZMET YAPTIK’

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise konuşmasında geçmiş seçimlerde 20 belediyeyi iktidar partisinden devralarak, iktidar belediyesi döneminden daha fazla hizmetlere imza attıklarını dile getirdi.

Sivas Belediyesi’nin de önceki dönemde iktidar partisinde olduğunu ancak, hak ettiği hizmetleri alamadığını savunan Destici, Doğan Ürgüp dönemindeki bazı belediye hizmetlerinden bahsederek, ‘belediyelerin iktidar partisinde olmaz ise hizmet alınamayacağı’ söylemlerine tepki gösterdi.

Destici, ‘Rahmetli Muhsin Başkanımızın bir sözü vardı; ‘Eğer biz de bugün ülkeyi yönetenler gibi olursak, biz de millete, ülkeye ihanet edersek, biz de devlet malını yetim malı olarak görmeyip, devletin hazinesine el uzatırsak, yetim malına el uzatırsak Allah bize iktidarı nasip etmesin’ diyordu. Ben de aynı sözleri şimdi buradan tekrarlamak istiyorum.

BBP iktidar olmadı, Muhsin Yazıcıoğlu Başbakan, Cumhurbaşkanı olmadı ama Allah’a hamdolsun, şeref ile, alnının akı ile, yüz binlerce, milyonlarca inanmış insanın duasıyla uğurlandı ve bugün de aramızda yaşamaya devam ediyor.

Evet, BBP şuanda iktidar değil, ama iktidarda olmayan BBP, Sivas Belediyesi’ne iktidarda olduğu dönemin en az 5 katı hizmeti, inancı, azmi, çalışkanlığı ve kararlılığıyla getirdi.

Bundan önce Sivas Belediyesi, iktidar partisindeydi. Ama nedense eski terminalle Sivaslılar idare edildi. Maalesef şehitlerimiz hiç hatırlanmadı, ölülerimiz, mezarlıklarımızla ilgili hiçbir düzenleme yapılmadı, konaklarımızla, manevi önderlerimizin türbeleri ile ilgili hiçbir düzenleme yapılmadı. Bulvarlarla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı, altyapı ile ilgili önemli çalışmalar ortaya konulmadı. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri gibi bir spor tesisi Sivas’ımıza kazandırılmadı.  Ve buradan sayabileceğimiz pek çok hizmet nedense, hani derler ya ‘iktidar partisinde ise hizmet var, yoksa yok’, ama Sivas’ta tam tersi oldu. İktidar partisindeyken tabiri caizse hiçbir şey yapılmadı, günler boşa geçirildi ama BBP döneminde Allah’ın izni, sizlerin desteği ile her şey yapıldı diyebilecek kadar çok büyük hizmetler yapıldı’ ifadelerini kullandı.

‘SEÇİMİN TEK GALİBİ

BBP OLACAKTIR’

BBP olarak yerel seçimlere iddialı girdiklerini belirten Destici, seçimlerin tek galibinin BBP olacağını savundu.

Destici, ‘Biz BBP olarak önümüzdeki yerel seçimlerde başta, 30 büyük şehir olmak üzere tüm seçim çevrelerinde kendi adımız, amblemimiz ve adaylarımızla seçimlere gireceğiz. Başta Sivas Belediyesi, Şarkışla, Suşehri Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimizi Allah’ın izni ile tekrar alacağız, sizlerin desteği ile muhafaza edeceğiz. Ama hem oy oranını artırma, hem belediye sayısını artırma anlamında önümüzdeki seçimlerin tek galibi olacaktır, o da Muhsin Yazıcıoğlu’nun ömrünü verdiği, hayatını feda ettiği, şehitlik şerbetini içtiği BBP ve onun kadroları olacaktır’ ifadelerini kullandı.

DOĞRULARIN YANINDA DURDUK

Son günlerde yaşanan yolsuzluklarla ilgili olarakta  görüşlerini dile getiren ve bir değerlendirme yapan  BBP Genel Başkanı Destici  parti olarak hep doğruların yanında olduklarını dile getirerek ‘Biz hep doğruların yanında durduk. Ama bu hükümetin de geçmiş hükümetlerin de. Ama yanlışı kim yaparsa yapsın, babamız da, evladımız da yanlışın içinde olsun, bugüne kadar yanlışı yapanın yanında durmadık, korumadık. Bundan sonra da yanlışı yapanı korumayız, yanında durmayız. Sayın Başbakana düşen de, hükümete düşen de, AK Partili kardeşlerime düşen de, doğruca, dürüstçe, dikçe yanlışa yanlış diyebilmeliler ve yanlışları içlerinden temizleyip atmaları gerekmektedir’ dedi.

Konuşmaların ardından, BBP Lideri Mustafa Destici, ismi tesise verilen  Fidan Yazıcığoğlu, Başkan Ürgüp ve Eşi Makbule Ürgüp, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcılarının eşleri, kadın derneklerinin temsilcileri ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Başkan Ürgüp, daha sonra Destici’ye plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Ürgüp’ün eşi Makbule Ürgüp ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu’na, oğlu ile çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

Açılış töreninin ardından, Uluslar arası Müzik Konseyi UNESCO Müzik Ödülü sahibi Alim ve Fargana Qasımova konser verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!