USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Telaşa Gerek Yok

Telaşa Gerek Yok

Telaşa Gerek Yok
01-01-2014 16:34
Google News


Burada konuşan Ürgüp, ?Fazla telaşa gerek yok. Allah ne derse o olacaktır. Allah´ın takdirinin üzerinde hiçbir takdir yoktur. Kimse kendisini, başta ben olmak üzere ki, ben zaten havalara giren bir adam değilim. Havalara sokmayacak. Havalara girenlerin akıbetini bu millet geçmişte de gördü, şuanda da görüyor? dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi´ne (BBP) Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Cumhuriyet Meydanı´ndaki Sivas Belediyesi Selçuklu Sosyal Tesisleri´nde bir grup partili ile bir araya gelen Ürgüp bir süre burada durduktan sonra, Eşi Makbule Ürgüp, başkan yardımcıları, parti yöneticileri ve partililerle birlikte Atatürk Caddesi üzerinden yürüyerek BBP İl Teşkilatı binasına geçti.

Partililer yürüyüş sırasında, tekbirler getirerek, Ürgüp için ?Sivas seninle gurur duyuyor, dik dur eğilme Alperenler seninle´ şeklinde sloganlar attı.

Burada çok sayıda partili tarafından davul ve zurnalarla karşılanan Ürgüp, alkışlar ve sloganlar eşliğinde parti binasına giriş yaptı.

Parti binasındaki toplantı salonunda aday adaylığı başvurusu öncesinde partililere hitaben bir konuşma yapan Ürgüp, bugüne kadar gerçekleştirdikleri bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu konuda, detaylı açıklamaları Cumartesi günü düzenlenecek, adaylık açıklama programında detaylı olarak yapacağını belirten Ürgüp, aday adaylığının hayırlı olmasını diledi.

?NELER YAPILDIĞINI BİR DÜŞÜNÜN?

Partililerden ve Sivas halkından görevi devraldıkları günden bugüne neler yapıldığını düşünmelerini isteyen Başkan Ürgüp, mezarlıklar, türbeler, çermikler, bulvarlar, AKSU ve Paşa Fabrikası´nda yapılan çalışmalara değindi.

Ürgüp, ?Bu mücadelede rahmetli genel başkanımızla beraber 28 Aralık 2008´de Sivas´a gelip Belediye Nikâh Salonu´nda BBP İl Kongresi´nde resmi aday adaylığı müracaatımızı yapmıştık. 11 Ocak´ta AKM´de yapılan bir toplantıda adaylığımızı Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ağabeyimiz yapmıştı. Şimdi tekrar o günlere gidiyoruz. O günlerden bu günleri bir düşünürseniz, ülkenin geldiği durumu, Sivas´ın geldiği durumu? Sivas´ta çok güzel şeyler oldu. O gün ile bugün arasında bakın, cenazelere gelen insanlarla karşılaşıyoruz. Bizim de tabi bu şehrin köklü bir ailesi olmamız hasebiyle anne, baba tarafından hanım tarafından cenazelerimiz oluyor. 1-2 gün önce rahmetli olan bir akrabamızın cenazesine gelmişti insanlar. Bu insanlar 3 yıldan bu tarafa Sivas´ı hiç görmeyen insanlar. Çok şeylerin değiştiğini fark ediyorlar. Mezarlığa giden mezarlığı, çermiğe giden çermiği fark ediyor. Şehre giren artık fark ediyor, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Kentsel tasarım projesi ile birlikte 5 kilometrelik bir cadde ve sağ tarafında çok ciddi bir rekreasyon alanı? Sanayiye giden, Zara yoluna giden, Hafik yoluna giden Eski Zara yolundan geçtiğinde Emir Paşa Caddesi´nin devamı, Necmettin Erbakan Caddesi olarak değiştirildi, o caddeyi fark ediyor. Karşıyaka tarafına giden, Esenyurt tarafından geçen oradaki köprüde yapmış olduğumuz Alparslan Türkeş Bulvarı´nı fark ediyor. Hayri Sığırcı Caddesi, Âşık Veysel Caddesi, Çayboyu Caddesi, Atatürk Caddesi´nin devamı fark ediliyor? dedi.

?BAŞKASININ YAPTIKLARINA

SAHİP ÇIKMAYIZ?

Bu süreçte tüm partilerin adaylarına başarılar dileyen Başkan Ürgüp, halkında körü körüne bir inatlaşmaya gitmemesi, doğrudan, haktan, adaletten yana olması gerektiğinin altını çizdi.

Sivas Belediyesi´ni devraldıkları günden bugüne yaptıkları çalışmanın ortada olduğunu, önceki yönetimin yaptığı çalışmaların da ortada olduğunu belirten Ürgüp, tüm bunların mukayesesini halkın yapacağını söyledi.

Yönetim olarak kendi yaptıkları çalışmaları ortaya koyduklarını, başkasının yaptıklarına sahip çıkmadıklarını ve çıkmayacaklarını belirten Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

?Yeni dönemde hemşerilerimizden şunu bekliyorum. Körü körüne bir parti ve inatlaşma sürecine girmenin hiçbir faydası yok. Rahmetli genel başkanımız da zaten böyle yapmazdı. Haktan, doğrudan, adaletten yana bir tavır almanın doğru olduğunu düşünüyorum. Sivas´ta bunun kıstası çok kolay. Bizden önceki başkan şuanda AK Parti´nin adayı olarak bir mücadele veriyor. Ona da diğer adaylara da başarılar diliyorum. Ama mukayeseyi halk yapacak. Önceki başkanın döneminde ne yapılmıştı, şuandaki başkanın yaptıklarını mukayese edecekler. Meydan´dan 4 Yola, 4 Yol´dan Halil Rıfat Paşa Köprüsü´ne kadar olan alanı kıyaslayacaklar. İstasyon Caddesi´nden DSİ´ye kadar olan alanı kıyaslayacaklar.

Paşa Fabrikası´nda yapılanları biz inkâr etmiyoruz. Başkasının yaptıklarına sahip çıkmak, etik ve ahlaki bir ölçü değildir. Paşa Fabrikası´nı yaptı arkadaşımız, biz buna bir şey demiyoruz. Ama onun yaptığının kaç katını yaptığımızın mukayesesini basın mensuplarımız ve değerli Sivas halkına bırakıyorum.

AKSU´ya yaptığımız da aynıdır. Adına Mısmıl Irmak dedik, çünkü oranın adı Mısmıl Irmaktı? 900 bin liraya mal etmişiz. Daha önce yapılan alan 950 metrelik bir alandır ve maliyetinin ne olduğunu kendileri gayet iyi biliyorlar. Sivas´ta çermikler dumura uğramıştı, çermikler tekrar kendine geldi.

Eski mezar alanlarında yapılan çalışma çok önemlidir. Yeni mezarları düzenlemeniz çok zor bir iş değildir. Şemsettin-i Sivasi Hazretleri, Arap Şeyh Hazretleri, Morali Baba Hazretleri, Durak Baba Hazretleri, Mustafa Taki Efendi Hazretleri, Şeyh Numan Hazretleri ve onun ahfadı Sarı Hatipzadeler, Seyyid bir sülaledir bunlar. Bunlarla ilgili yapılan çalışmalar şehrin kültürünün ortaya çıkarılması açısından çok önemlidir. Bunları daha çok anlatacağız. Cumartesi günü yapacağımız, tanıtım veya aday açıklama programında detaylı bir konuşma yapacağım.?

?KİMSE HAVALARA GİRMESİN?

Ürgüp, daha sonra aday adaylığı başvuru belgesini imzaladı. Aday adaylığının Sivas´a hayırlı olmasını dileyen Ürgüp, bir de mesaj verdi.

Kimsenin havaya girmemesi gerektiğini belirten Ürgüp, bu milletin havaya girenlerin akıbetini geçmişte gördüğünü belirterek, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

?Aday adaylığı müracaatımızın öncelikle BBP taraftarlarına, BBP´lilere, Muhsin Yazıcıoğlu dostlarına, Sivas´ımıza, ülkemize hayırlar getirmesini Allah´tan niyaz ediyorum.

Fazla telaşa gerek yok. Allah ne derse o olacaktır. Allah´ın takdirinin üzerinde hiçbir takdir yoktur. Kimse kendisini, başta ben olmak üzere ki, ben zaten havalara giren bir adam değilim. Havalara sokmayacak. Havalara girenlerin akıbetini bu millet geçmişte de gördü, şuanda da görüyor.?

Ürgüp, konuşmasının ardından, aday adaylığı başvuru belgesini BBP Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan´a takdim etti.

Ürgüp, partiden ayrılırken partililerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Davul-zurna eşliğinde halaylar çeken partililer, uzun süre Ürgüp´e sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Ürgüp, burada da partililere hitaben kısa bir selamlama konuşması yaparak parti binasından ayrıldı. Aday Adaylığı toplantısında Başkan Ürgüp´e eşi Makbule Ürgüp ve çocukları da eşlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!