USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bugün Gazeteciler Günü

Bugün Gazeteciler Günü

Bugün Gazeteciler Günü
09-01-2014 17:51
Google News


HABER MERKEZİ

SİVAS VALİSİ KEMELEK, MESAJ YAYIMLADI

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kemelek, mesajında, iletişimin en temel taşlarından basının, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirtti.

Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşılan bilgi çağında basının öneminin daha da arttığını vurgulayan Kemelek, şunları kaydetti:

'Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ancak basının bu önemli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekmektedir.'

Her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden gazetecilerin çalışma ve sosyal haklarının korunması ve daha iyi imkanlara ulaştırılmasının da aynı oranda önem taşıdığını aktaran Kemelek, 'Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin gelişmesine, tanınmasına katkı sağlayan, sorunların çözümünde bizlerle yol alan tüm yazılı ve görsel alanda çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum' ifadesini kullandı.

SİVAS BELEDİYE BAŞKANI ÜRGÜP: 'GAZETECİLER, ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPAN, MESLEKLERİNİ İCRA EDERKEN HAYATLARINI BİLE RİSKE EDEN SAYGIDEĞER KİŞİLERDİR'

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ürgüp, mesajında, 'Gazeteciler, zor şartlarda görev yapan, mesleklerini icra ederken hayatlarını bile riske eden saygıdeğer kişilerdir. Toplum adına haksızlıkların, hukuksuzlukların, yanlışlıkların üzerine giderek demokrasi ve insan haklarının cesur kalemi olan gazetecilere hepimiz minnet borçluyuz' ifadesini kullandı.

Türkiye'de gazeteciliğin zorluğuna değinen Ürgüp, bağımsız ve tarafsız haberciliğin önemine dikkati çekti.

Ürgüp, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Görevini yaparken hayatını kaybeden gazeteci kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Bağımsız, tam demokratik Türkiye hedefinde çok önemli misyonlar üstlenmiş gazeteci kardeşlerimin bu önemli günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.’

REKTÖR FARUK KOCACIK’IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 53. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık mesajında gazetecilerin zor şartlarda toplumun geneline hitap eden bir çalışma yürüttüklerini belirterek, ‘Gece, gündüz demeden halkı bilinçlendirmek amacıyla kamu hizmeti yapan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal gazete ve ajans muhabirlerine görevlerinde başarılar diliyorum.’ dedi.

BİK MÜDÜRÜ MUSTAFA YÜKSEL, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yüksel, mesajında, zor şartlar altında görevlerini ifade eden gazetecilerin yılda bir defa bile hatırlanmasının güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Yüksel; ‘İletişim çağının, doğru haber verme, toplumu bilgilendirme, kamuoyu oluşturma, kitlesel ve bireysel seslere duyarlılık gösterme gibi görevleri olan basın mensuplarının önemini arttırdı’. Yüksel, inandığını çekinmeden yazabilen, kimsenin buyruğuna girmeden kamu adına çalışan gazetecilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

Basın çalışanlarının bu önemli görevleri yerine getirebilmesinin, meslek ahlakına, kişisel hak ve özgürlüklere saygılı bir habercilik anlayışını benimsemesiyle mümkün olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

'İnandırıcılığın ve güvenirliğin sürdürülmesi adına, tarafsız, karşı görüşe saygılı, toplumun hassasiyetlerini önde tutan bir gazetecilik anlayışının gerekliliği herkesin kabulüdür. Mesai kavramı gözetmeden, her türlü elverişsiz ortamda çalışan basın mensupların haklarının daha da iyileştirilmesi, sağlanan desteklerin arttırılması, herkesin arzusu ve gayesi olmalıdır.'

Sivas'ta gazeteciliğin çıtasının yükseldiğini ve tüm basın mensuplarının canla başla mesleğini icra ettiğini belirten Yüksel, 'Basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum' ifadesini kullandı.

SGC BAŞKANI FİKRET ÜNSAL;

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 53. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığına değinen Başkan Ünsal 'Gazeteciler zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içerisinde bir taraftan gelişen olaylar karşısında toplumu bilgilendirirken bir taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler' dedi.

Ünsal, mesajında, Türkiye'de gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesini simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğü giren 212 sayılı kanunun, gazeteciler için önemli bir mana taşıdığını belirti.

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen, zahmetli bir görev olduğunu belirten Ünsal, 'Basın mensuplarının haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesinin ve iyileştirilmesi için tüm çalışmaların bir an önce yapılmasını gerektiğini belirterek, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşması medyamıza daha da güç kazandıracaktır' dedi.

Özgür basının, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği, ölçüde, vatandaşların çevresindeki olayları, gerçekleri ve dünyayla bütünleşmesini kolaylaştırabildiğini anlatan Ünsal, şunları kaydetti:

'Yerel basınımız da, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Basın mensupları, görevlerini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdırlar. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde kamuoyunun aydınlatılması, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması konularında önemli katkıları bulunan basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.'

ABB ŞUBE BAŞKANI KEMAL ÇAĞLAYAN,

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, ''Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır'' dedi.

Çağlayan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, basının kamu ile vatandaş arasında köprü olduğunu belirtti.

Haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görev olan gazeteciliğin, demokrasilere olan çok büyük katkısının da tartışılmaz bir gerçek olduğunu ifade eden Çağlayan, ''Toplumu ilgilendiren her türlü konuda bölgesel ve küresel gelişmeleri doğru ve zamanında halkımız tarafından öğrenilmesi ve ona göre kendi çizgisini belirlemesinin en etkili yolu, basın ve yayın yoluyla öğrenmedir'' dedi.

SİVAS HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ SAĞLAM;

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sağlam, mesajında, halkı doğru haberlerle bilgilendiren gazetecilerin, tarafsız, güvenilir, ilkeli ve özverili çalışmalarıyla önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Levent Sağlam, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Halkımızın her konuda bilinçlendirilerek sağlıklı bir hayat sürmesi için yürüttüğümüz çabamıza, gazetecilerimizin verdiği destek bizim açımızdan önemli ve değerlidir. Her türlü zorlu şartlarda, son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!