USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Atalarımıza Saygılı Olmalıyız

Atalarımıza Saygılı Olmalıyız

Atalarımıza Saygılı Olmalıyız
18-03-2014 17:00
Google News


Programda konuşan Sivas Valisi Alim Barut ‘Çanakkale’nin manasını kavramamız, bilen, anlayan ve atalarına saygılı torunlar olmamız gerekir.’ dedi

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törenle başlayan program, AKM’de gerçekleştirilen anma programı ile sona erdi.

Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirilen törene Sivas Valisi Âlim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, askeri ve sivil erkânın yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından 1 dakikalık Saygı Duruşu gerçekleştirildi ve ardından İstiklal Marşı’nın okundu. Ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

‘ÇANAKKALE BİR

KAHRAMANLIK DESTANIDIR’

Törende Vali Âlim Barut Anıt Şeref Defterini imzaladı.

Vali Barut, daha sonra anıt şeref defterine yazdığı düşünceleri paylaştı. Barut, ‘Aziz şehitlerimiz, tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümünde bize bugünleri miras bırakanlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek üzere huzurlarınızdayız. Çanakkale Zaferi, vatanımızı işgal ederek Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen devletlere karşı kazanılan bir kahramanlık destanıdır. Tarih boyunca var olmuş, esir yaşamaktansa ölmeyi tercih eden Türk milletini Anadolu’dan atmak, hürriyetini elinden almak isteyen gafiller eşi ve benzerine az rastlanır bir kuvvetle saldırıya geçtiler. Ancak sizler, şahadet şerbetini içmeye giderek, anne-baba, eşinizi, kundaktaki yavrularınızı, arkanızda bırakarak bir an bile tereddüt etmeden Çanakkale’ye gittiniz. Sizler gibi göğüsleri iman ile vatan ve millet aşkıyla dolu bir güçle karşılaşan düşmana, Çanakkale geçilmez gerçeğini kabul ettirdiniz. Kanınızı, canınızı feda ederek bu toprakları vatan yapan sizler rahat uyuyunuz. Dünya döndükçe geleceğe aktarılacak emanetiniz; Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.   Yeni nesiller, sizler de şunu bilmelisiniz ki bu modern dünyada hür ve bağımsız yaşayabiliyorsak, bu coğrafyada Cumhuriyete sahip çıkarak dimdik ayakta duruyor, milletler ailesi içinde varlığımızı sürdürüyorsak Çanakkale’yi bize yaşatanlara borçluyuz. 18 Mart 1915’te Çanakkale Boğazı geçilmiş olsaydı, Türkiye Cumhuriyeti’ni ulaşılır mıydı? Bize vatan bırakırlar mıydı? Bu topraklarda yaşasak bile hür ve bağımsız olabilir miydik?

Bu gerçekleri göz önüne alarak Çanakkale’nin manasını kavramamız, bilen, anlayan ve atalarına saygılı torunlar olmamız gerekir. Sizlere bundan sonra düşen görev, her alanda hiç durmadan, yorulmadan çalışarak, bu cennet vatanı korumak, savunmak, bayrağımızı göklerde dalgalandırarak hep ileriye yürümektir.

Başta Çanakkale Gazisi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum’ ifadelerini kullandı.

Vali Barut ve beraberindekiler dana sonra şehitliği ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Kur’an-ı kerim ve İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından dua okundu. Vali Balkan, beraberindeki protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler daha sonra şehitliği ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Vali Barut ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Polis Şehitliğini de ziyaret etti.

AKM’DE PROGRAM DÜZENLENDİ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, kent merkezindeki Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Vali Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve protokol üyeleri AKM’deki program öncesinde, sergi salonundaki Çanakkale Fotoğrafları Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve beraberindekiler daha sonra AKM’de Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programa geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program da, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve programı düzenleyen Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi okul Müdürü Tuncay Baral, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Daha sonra Piyade Yüzbaşı Ökkeş Aksoy, 18 Çanakkale Zaferi’nin askeri yönden değerlendirilmesi konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreni gerçekleştirildi.

Törende Şırnak'ın Uludere ilçesinde arazi arama tarama faaliyeti yapılması sırasında mayına basması sonucu şehit olan Jandarma Er Musa Topaloğlu’nun Babası Fatih Topaloğlu ile Şırnak'ta terör operasyonu sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Şehit Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular’ın Babası Kazım Kuzucular’a Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi.

Şehit Babası Topaloğlu ve Kuzucular’a övünç madalyalarını Vali Âlim Barut takdim etti.

Madalya tevcih töreninin ardından Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından ölümsüzlüğün destanı oratoryosu gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!