USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas Kazanacak?

?Sivas Kazanacak?

?Sivas Kazanacak?
28-03-2014 19:35
Google News


ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın, kentteki basın kuruluşlarının temsilci ve çalışanları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Eretna Otel’de gerçekleştirilen programa seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’da sürpriz bir şekilde katıldı. Bakan Yılmaz’a AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan’da eşlik etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçelerdeki miting programları dolayısıyla kısa bir selamlama konuşması yaparak programdan ayrıldı.

‘SAMİ BAŞKAN İLE

YOLA DEVAM EDECEĞİZ’

Daha sonra konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, halkın Sami Aydın ve AK Partiye büyük bir teveccüh gösterdiğini söyledi.

Bilgin, ‘Sami Başkan genel talep, genel kanaat üzerine aday gösterildi. 4 Aylık süre zarfında da gördük ki, milletimizin Sami Başkan’a, partimize teveccühü en üst noktada.  İnşallah milletimizin kararıyla Sivas’ta Sami Bey ile birlikte yeniden AK Partili belediyeciliğin başlayacağına inanıyoruz.

5 yıllık bir hizmeti var Sami Bey’in. AK Parti’nin 12 yıllık bir hizmeti var. Gittiğimiz her yerde sadece hizmet anlattık, hizmetimizi anlattık. Gerek yerelde neler yaptık, gerekse ülke genelinde neler yaptık, Sami Bey belediye başkanı olarak ne yaptı milletimizle bunu paylaştık. Bunun dışında kimseyi eleştirme, kimseye farklı gözle bakma siyaseti izlemedik. Biz hizmet siyaseti yürütüyoruz.

Bu seçimlerde yerel yönetimleri seçeceğiz. İnşallah Sami Başkan ile 30 Marttan sonra yola devam edeceğiz’ dedi.

‘MİLLETİMİZİN

VİCDANINA BIRAKIYORUZ’

Türkiye’nin yaşadığı sürece değinen Bilgin, devlet sırlarının internet ortamında yayınlanmasının ihanetin boyutlarını gözler önüne serdiği söyledi.

Yaşananları milletin vicdanına bıraktıklarını belirten Bilgin; ‘90 yıllık Cumhuriyet tarihinde çok çok seçimlere girildi. Ama bu seçim ciddi manada Cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne bu millet üzerine son ve en ihanet eder şekilde bir oyun oynanıyor. Dışişleri bakanlığındaki görüşmelerin kanunsuz olarak kaydedilip youtube aracılığıyla içeriye ve dışarıya servis edilmesi, artık sözün bittiği yer. Yani geçmişte yaptıkları çeşitli dinlemelere farklı kılıflar uydurdular, ‘yolsuzluk var, rüşvet var biz bunu ortaya çıkarmak istiyoruz. AK Parti ise bunu örtmek için insafsızca bizi eleştiriyor’ dediler. Ama Dışişleri bakanlığı ile ilgili dinleme olayı Sayın Başbakanımız ve bizlerin 17 Aralıktan itibaren ortaya koyduğu söylemi doğruladı. Bu bir vatana ihanettir. Bu başbakanımızın ifadesiyle alçaklıktır. Onun için bu seçimde esasında milletimiz bunun kararını verecek. Bugün bizim milli güvenliğimizi, milli stratejimizi açığa düşürecek, AK Parti ile uğraşma adına, iktidardan götürme adına ki, yerel seçimlerde iktidar da değişmiyor… Ülkenin güvenliğinin ortaya saçılmasını biz milletimizin vicdanına bırakıyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘ALÇAKLIK YAPTILAR’

Başbakan Erdoğan nezdinde bu millete had bildirmek için 17 Aralık operasyonunun yapıldığını ancak bunun tutmadığını belirten Bilgin, ‘bu tutmayınca işi ihanet noktasına götürdüler. Alçaklık yaptılar’ dedi.

Bilgin, ‘İpi dışarıda olanlar maalesef 17 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvet operasyonu adı altında bir algı operasyonu yapmaya çalıştılar. AK Parti’nin milletle kurduğu gönül bağını koparmak için, AK Parti’yi alaşağı etmek için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan nezdinde bu millete had bildirmek için bizde olmayan, bize yakışmayan ve bize bulaşmayacak iki kelime ile birlikte bir algı operasyonu yapmaya çalıştılar. Bu tutmadı. Bunu nereden anlıyoruz. Sivas genelinde, esnaf geziyoruz, sokak sokak geziyoruz. Köy köy, ilçe ilçe, sokak geziyoruz ve milletimizin teveccühünü görüyoruz.

Sayın başbakanımız 59 tane miting yaptı. Miting meydanlarından, kamuoyu araştırmalarından bunu anlıyoruz. Bu tutmayınca maalesef işi ihanet, noktasına götürdüler. Başbakanla diğer bakanların, MİT müsteşarının, hatta dış işleri bakanlığında milli güvenlikle ilgili bir görüşmeyi dinleyip bunu yayınlamaya kadar götürüp alçaklık yaptılar’ ifadelerini kullandı.

‘TAHMİN EDEMEDİKLERİ KADAR OY ALACAĞIZ’

Tüm bunların cevabını halkın sandıkta vereceğine inandıklarını belirten AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, ‘Türkiye genelinde tahmin etmedikleri kadar oy alacağız’ dedi.

Bilgin sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘30 Martta yapılacak seçim Sami Aydın’ın seçimi değil. Bu seçim Tayyip Erdoğan’ın seçimi değil, bu seçim 30 Mart’ta eski-yeni Türkiye’nin seçimi olacak. Tam bağımsız bir Türkiye olarak yolumuza devam mı edeceğiz yoksa farklı kimlikler altında yeni vesayetler kurulup bu ülke eski düzenine geri mi döndürülecek. Kanların aktığı, kardeş kavgasının olduğu, faizlerin tavan yaptığı yarını olmayan bir ülke noktasına mı gelecek yoksa önümüze konan 2023 yolunda koşarak gidecek mi?

Bu mesele bir AK Parti meselesi, Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Bu mesele, ülkenin bağımsızlığına, haysiyetine, onuruna, ayakta durmasına yönelik bir operasyondur. Bunun cevabını bu milletimiz 30 Martta verecek. Biz milletimizin ferasetine, vicdanına, irfanına güveniyoruz ve biz inanıyoruz 30 Mart’ta biz ipi göğüsleyeceğiz. Türkiye genelinde tahmin etmedikleri kadar oy alacağız. Yüzde 45’in altına düşmeyeceğiz. Yine ilimiz anketlerinde de çok çok iyiyiz. Yüzde 60’ı hedefliyoruz. İnşallah bu şekilde alacağız.’

‘AYDIN’IN PROJELERİ BİZİM PROJEMİZ’

Bilgin’in ardından konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise, Sami Aydın’ın seçimi kazanacağına inandıklarını belirterek, Aydın’ın mevki makam için seçilmeyeceğini söyledi.

Aydın’ın sunduğu projelerin bedellerinin çok yüksek olduğunu belirten Turan, bu projeleri tek başına belediyenin yapmaya gücünün yetmeyeceğini belirterek,  bu noktada hükümet desteğinin devreye gireceğini söyledi. ‘Bu projeler aynı zamanda bizim projemiz’ diyen Turan, şu ifadeleri kullandı:

‘Seçimlerden sonra burada yeni bir yerel yönetim oluşacak. Sami Başkan seçildikten sonra oradaki mevki makam için seçilmeyecek. Sivas’ta yapılacak çok işimiz var. Bugüne kadar çok iş yaptık ama yapacağımız daha çok iş var.  Sayın Başkanımız projelerini sizlere sundu, anlattı. Projeleri merkez ilçe teşkilatımız, il teşkilatımız tarafından, kadın kollarımız, gençlik kollarımız tarafından Sivas’taki bütün hanelere ulaştırıldı. Belki bu projeleri afakî olarak görenler olabilir. ‘Bu projelerin bedelleri çok yüksek’ diyenler olabilir. Oradaki projelerin bir tanesini bile Sivas Belediyesi’nin tek başına yapmaya gücü yetmez. Öyleyse buna bir sihirli el değmesi lazım. O da ne? Hükümet, devlet… O projeler sadece Sami Başkanın projeleri değil. Bu projeler aynı zamanda milletvekilleri olarak bizim projemiz. Biz o projeleri yaparken tek başına yaptırmadık. O projeleri milletvekillerine, bakanımıza, hükümetimize, Başbakanımıza güvenerek yaptı. Kendisini fazla test etmeye gerek yoktur. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. O işin başında olacak ekibi ile birlikte. Biz de onun yanında olacağız. Ankara’daki eli ayağı, gözü kulağı olacak. Hem milletvekilleri olarak, hem bakanımız olarak, hem de hükümetimiz ve sayın başbakanımız olarak onun projelerini burada hayata geçireceğiz. İnşallah Sivas’ımız o makûs talihini yıkacak. Bugüne kadar çok işi yaptık ama her işi de yaptık demiyoruz. Bugünümüz dünden çok çok iyi ama inşallah yarınımız da bundan çok daha iyi olacak.’

‘SİVAS KAZANACAK’

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın ise halkın sandığa giderek Türkiye’deki istikrarın devam etmesini sağlayacağını söyledi.

Bu seçimlerde AK Parti kazanırsa Sivas’ın, Türkiye’nin kazanacağını belirten Aydın,  ‘Türkiye’de çok özel bir süreç yaşanıyor. Bu seçim, gerçekten şimdiye kadar olan yerel seçimlerden çok farklı bir yerel seçim oluyor. Çünkü ülkemizde 17 Aralık süreciyle başlayan ve hala etkileri devam eden olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Bunun getirdiği atmosferle seçim adeta yerel seçim olmaktan çıktı, ulusal bir seçime hatta uluslar arası bir seçime dönüştü. Bu bakımdan biz bu seçimin neticesinde sadece belediyeleri kazanmayı hedeflemiyoruz. Elbette belediyeleri kazanmak bizim öncelikli hedefimiz ama alabileceğimiz maksimum oyu alarak Türkiye’de var olan istikrarın, gelişmenin devamını istiyoruz. Bu açıdan da bizim için bu 4 ay dolu dolu geçti’ dedi.

SORULARI YANITLADI…

Aydın programda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Belediye ile ilgili kent gündeminde yer alan sorulara cevap veren Aydın, İmar revizyonu, Eski Sanayi Sitesi, Hızlı Tren İstasyonu’nun yeri ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Sivas’ın çağrı merkezleri üssü olmasının kent için çok önemli olduğunu belirten Aydın, bu tür yatırımlar kente gelirken yer sorunu yaşanmaması ve belirli alanların tahsisi için İmar Revizyonu’nu işaret etti.

Aydın; ‘Sivas’ın çağrı merkezleri üssü olması gerçekten büyük bir avantaj çünkü ciddi bir istihdam alanı oluşturuluyor. Şuanda bildiğim kadarıyla İl Özel İdaresi’nin bulunduğu noktadaki çağrı merkezinde 900 küsur civarında bir kardeşimiz çalışıyor. Yine üniversitedeki çağrı merkezinde 400 kişi çalışıyor ve bunların kapasiteleri yükselecek. Yakın zamanda yine Eğri Köprü civarında bir çağrı merkezi de devreye girecek. Bu Sivas’ımız için büyük bir şans. İmar Revizyon planı dediğimiz çalışma Sivas’ın hangi alanda olursa olsun, geleceğe yönelik nerelerde nelerin yapılacağının doğru kurgulanması ve planlanması gereken bir çalışma. Dolayısıyla imar revizyon planında bunların tamamının ele alınması gerekiyor.

Hızlı tren hattının mevcut yerden geçmesi, hatta şuanda geçiyor şeklinde son aşamaya geldi. Ama bu tür büyük yatırımların yer seçimi çok önemli. Eğer orada hatalı bir seçim yaparsanız onun telafisi mümkün değil, şehre de büyük bir problem olarak yansıyabiliyor.  Bu konuda elbette bizim bir düşüncemiz var. İnşallah seçimden sonra alternatif önerilerimizi de hazırlayacağız, gerek ilgili bakanımızla, g erek kendi bakanımızla, gerekse müsteşarımızla bunları görüşeceğiz, değerlendireceğiz.’

HIZLI TREN İSTASYONU 

Aydın hızlı tren istasyonunun mevcut gar binasının bulunduğu bölgeye yapılacağı yönündeki söylemler üzerinden, ‘siz bu konuya nasıl bakıyorsunuz’ şeklindeki bir soruya ise, ‘hızlı tren hattı ve istasyonu gibi büyük bir yatırımın yer, güzergâh planlamasının iyi yapılması gerektiğini söyledi.

Aydın, ‘Böyle bir büyük yatırımın önce doğru yerden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Yanlışı sonradan düzeltme şansımızın olmayacağına inanıyorum.  Büyük bir projeyi değerlendirirken çok geniş açılardan bakmak lazım. Biz buna tepeden bakmak zorundayız. Her düşüncenin kendine göre doğruluk payı vardır önemlidir ama benim kişisel kanaatim o güzergâhta olması yerine daha uygun güzergâhın tespit edilmesi gerekiyor.  Bunu da inşallah seçimden sonra gerekli yerlerle gerekli görüşmeleri yapıp, gerekli adımları atacağız. İnşallah başarırız.’

ESKİ SANAYİ…

Aydın Eski Sanayi ile ilgili düşüncesinin ne olduğunun sorulması üzerine ise, orada gündeme getirilen otel ve AVM’yi başka alanlarda düşündüklerini söyledi. Bu şekildeki bir projenin oluşturacağı yoğunluğun iyi hesaplanması gerektiğini belirten Aydın, buna kimsenin ses çıkarmamasının da kendisini üzdüğünü söyledi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz Eski Sanayi’nin kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesini doğru buluyoruz. Ancak, belediyemiz oradaki yolları da kendi parseli olarak kabul edip, bundan doğan 2,52 yoğunlukla 100 bin metrekarenin üzerinde bir inşaat alanı yüklüyor ekstra oraya. Böyle bir yoğunluğu o bölgenin, altyapının kaldırması mümkün değil. Trafiği çözemezsiniz. Bugün bile Atatürk Caddesi sıkışık. Yine, Halifelik Kavşağı’nda bugün bile ciddi bir yoğunluk var. Siz oraya bin 700 mesken, AVM,  5 yıldızlı otel ve Cami yüklüyorsunuz.  Benim anlamadığım bu konuyla ilgili Sivas’ta ciddi anlamda, ‘bu yoğunluk buraya olmaz, merkezi yayalım derken neden bir yere anormal yoğunluk yüklüyoruz’ diyenle de ben karşılaşmadım. Bu Sivas adına da bir üzüntümdür.  Orada yapanın kim olduğu önemli değil.

Bir AVM’ye günlük en az 10-15 bin insan girip çıkacak. Bu bazen hafta sonları, bayram önleri 25-30 bine çıkacak. Diğer taraftan bin 700 tane konutta en az bir tane araba olsa ki, oradaki konutların değerini düşündüğümüz zaman o evlerde en az iki tane araç olur.  3 bin 400 tane araç, otelden dolayı gelen yoğunluk… Yani lütfen bunu görmemek mümkün değil. Bunun için mühendis, mimar olmanıza gerek yok. Bir kere projenin bu açıdan yanlış olduğu net bir şekilde gözüküyor. Biz ne yapacağız? AVM’yi oradan çıkaracağız, şehrin bir başka bölgesine yapacağız. 5 yıldızlı oteli bir başka bölgeye, geri kalanlarını oraya düzgün bir planlama ile vatandaşın mağdur olmayacağı bir yaklaşımla ve şehrin düzenli bir bölge kazanacağı anlayışla oraya yapacağız. Biz belediye olarak ticaret yapmak nedeniyle oraya yaklaşmıyoruz. Bizim en büyük projemiz oraya doğru proje yapılması, ikincisi oradaki vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi.  En büyük kazancımız bu olacaktır. O Yüzden biz AVM ve 5 yıldızlı oteli o alandan kesinlikle çıkaracağı ve çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.’

Aydın daha sonra basın mensupları ile bir süre sohbet etti. Toplantı sonrasında basın mensupları Aydın ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!