USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aydın, Dualarla Başladı

Aydın, Dualarla Başladı

Aydın, Dualarla Başladı
04-04-2014 19:53
Google News


ERSAN ARSLAN

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Sivas Belediye Başkanı seçilen Sami Aydın, selefi BBP’li Doğan Ürgüp’ten başkanlık görevini teslim aldı.

Devir teslim törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sivas Belediye binasının önünde toplanan yüzlerce kişi AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ve parti yöneticileri ile birlikte alana gelen Belediye Başkanı Sami Aydın’ı alkışlarla karşıladı.

Bilgin, Şahin ve Aydın, devir teslim töreni öncesinde belediye binası önünü konulan kürsüden vatandaşlara hitap etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, yaptığı konuşmada, demokratik bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edileceğini söyledi. Şahin, ‘Biz iktidar partisiyiz ve iktidar partisine yakışır olgunlukta bir çalışma yaptık. Hamdolsun Sivas halkının büyük teveccühü ile hem burada hem birçok ilçemizde belediyelerimiz, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimiz seçildi. Bundan sonra inşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçim beyannamesinde belirttiği üzere artık bir hizmet kervanı yürüyecek. Katılımcı, Demokratik hizmete yönelik bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceğiz. İnşallah bu sürecin sonunda da yüzümüzün akıyla ak kadrolar hizmetlerini yapıp milletimizin teveccühüne mazhar olacaktır’ ifadelerini kullandı.

‘YENİ BİR DÖNEM BAŞLATACAĞIZ’

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanlığı’na seçilen Sami Aydın ile birlikte kentte yeni bir dönem başlatacaklarını söyledi.

Bilgin, ‘Bize bugünü nasip eden Allah’a şükrediyorum. Ne kadar şükretsek az. Milletimize, aziz Sivaslı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Biz yola çıktığımız zaman 2002 yılından itibaren, bu millete hizmet etmek için, bu milleti daha güçlü, şehirlerde ve Türkiye’de yaşatmak için milletimize söz verdik ve hala o sözümüzün arkasındayız. 2002’den bu güne kadar bizleri yalnız bırakmayan, bizleri her ortamda destekleyen çok değerli hemşerilerimize, aziz milletimize teşekkür ediyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde sizin içinizden çıkan bu kadrolar, sizin düşünceniz ne ise, sizin hissiyatınız, gündeminiz ne ise o doğrultuda siyaset yaptılar ve yapmaya devam edecekler. Belediye Başkanımızla inşallah Sivas’ta yeni bir dönem başlatacağız’ dedi.

‘5 YIL SONRAKİ SİVAS’IN

FOTOĞRAFI ÇOK FARKLI OLACAK’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise sözlerine, geçmişte Sivas’a hizmet eden bütün belediye başkanlarına teşekkür ederek başladı. Önemli olanın bu makama gelmek değil, Sivas’a hizmet etmek olduğunu belirten Aydın, ‘İnanıyorum ki bugün ki Sivas’ın fotoğrafı ile 5 yıl sonraki Sivas’ın fotoğrafı çok farklı olacaktır. Biz, bunu başarmak istiyoruz’ dedi.

Aydın şu ifadeleri kullandı:

‘Bu belediyede çok sayıda arkadaşımız geldi ve geçti. Öncelikle geçmiş dönemde Sivas’ımıza hizmet etmiş olan bütün belediye başkanlarımıza ve ekiplerine şükranlarımı sunuyorum.

Yüce Rabbim sizlerin duası ve desteği ile bize bu şerefi nasip etti. Öncelikle Rabbime şükrediyor, sizlere teşekkür ediyorum. Elbette bu görevler dışarıdan göründüğü gibi değil. Biz buranın sorumluluk görevi olduğunu, hizmet görevi olduğunu biliyoruz. Burada esas olan buraya gelmek değil. Esas olanın buranın vasıtasıyla sizlere hizmet etmek, halka hizmet etmek, hakka hizmet etmek olduğunu biliyoruz. İnşallah yine sizlerin duasıyla Sivas’ımıza çok önemli yeni projeler yeni proje ve hizmetler kazandıracağımız inancındayız. İnanıyorum ki bugün ki Sivas’ın fotoğrafı ile 5 yıl sonraki Sivas’ın fotoğrafı çok farklı olacaktır. Biz, bunu başarmak istiyoruz.

Biz bir takımız. Elbette başta hükümetimiz olmak üzere, bakanımız, milletvekillerimiz, teşkilatımız, çalışan arkadaşlarımız ve siz değerli hemşerilerimiz, hepimizin tek hedefi Sivas’ı gelişen, büyüyen, sürekli yatırım alan, işsizliğin azaldığı, üretimin arttığı bir şehir haline getirmek. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız, bu konuda hepinizin duasını bekliyorum.’

‘ÖNEMLİ OLAN SİVAS’IN NE KAZANDIĞI’

5 yıl önce başkanlık görevini Doğan Ürgüp’e teslim ettiğini, şimdi ise aynı görevi Ürgüp’ten teslim aldığını ve günün birinde yine bir başkasına devredeceğini belirten Aydın, ‘Esas olan buraya kimin geldiği değil, Sivas’ın ne kazandığıdır’ dedi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘5 yıl önce bugünlerde bu görevi Doğan Bey’e yine burada teslim etmiştim. Elbette olması gereken bir teslimdi. Kendisine başarılar dilemiştim ve 5 yıllık hizmetinden dolayı Doğan Bey’e ve ekibine Sivas ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bir bayrak yarışıdır dedim. Elbette bugün geldik, günün birinde yine biz de bir başka arkadaşımıza bu görevi teslim edeceğiz. Esas olan buraya kimin geldiği değil, Sivas’ın ne kazandığıdır. İnşallah Sivas çok önemli şeyler kazanacak, bunun için bütün enerjimizi, bütün gücümüzü ortaya koyacağımızdan şüpheniz olmasın.’

GÖREVİ ÜRGÜP’TEN DEVRALDI

Buradaki konuşmaların ardından Aydın ve Beraberindekiler başkanlık makamına geçti. Burada selefi Doğan Ürgüp tarafından karşılanan Aydın, Ürgüp’e çiçek takdim etti.

Aydın’a teşekkür ederek kısa bir konuşma Yapan Ürgüp,  ‘Seçimler demokrasinin gereği yapılması gereken işlerdir. Seçimler, ne şekilde tecelli edeceğinin bilinmesi, tahmin edilmesi mümkün olmayan şeylerdir. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Biz de Büyük Birlik Partisi adayı olarak elimizden geleni gösterdik. Allahü Teâlâ’nın takdiri bu şekilde tecelli etti. Tabi ki halkın tamamını bir ve beraber görmek gerekiyor, oy veren veya vermeyen bütün halkımıza her zaman saygı ve sevgilerimi sundum. Burada bir görev değişimi nöbeti vardır. Önemli olan Sivas’ımıza hizmettir. Sivas’a yapılacak hizmetler konusunda her zaman yönetimin yanında olacağımı söylüyorum. Eleştirilmesi gereken konular olursa bizatihi bunları da bildirme gayreti içerisindeyim. Bize yakışan, Sivaslılara yakışan olgunluk ve vakardır. Bu olgunluk içerisinde Sami Bey’e görevi gönül huzuru içerisinde, teslim ediyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘ÜRGÜP VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ’

5 yılın ardından yeniden Belediye Başkanı olmanın heyecanını yaşayan Sami Aydın ise, konuşmasında Ürgüp’e teşekkür etti. Her zaman istişareye açık olacaklarını belirten Aydın, Ürgüp ve bütün belediye başkanlarının fikirlerini almanın kendisi için önem arz ettiğini söyledi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘ 5 yıl önce bugün burada Sayın Başkanımıza bu görevi devretmiştim. Dolayısıyla hem devretme, hem de devralma heyecanını yaşadım. Bu makamların hepsi geçici ve bugün görevi alan günün birinde bırakmak durumunda…  Önemli olan bu memlekete, bu şehre yapılan hizmetler. Bu anlamda Doğan Beyin şahsında, ekibine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim için esas olan Sivas ve Sivas’ın kazanması. İnşallah bundan sonraki süreçte de Sivas’ımızın kazanması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda gerek Doğan Bey, gerekse ondan önceki bütün belediye başkanlarımızın fikir ve desteklerini almak bizim için çok önem arz ediyor. İnşallah o tecrübelerle kendi tecrübemizi birleştirerek Sivas’ımıza daha çok katkı sunacağımız kanaatindeyim. Gerçekten sakin ve huzurlu bir seçim geçti. Bu vesileyle başta sayın başkan adaylarımıza ve tüm partililere teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette demokrasilerde bir tane kazanan olacaktır. Dolayısıyla bu nasip kısmet işidir. Nasibin ötesinde hiçbir şeyin olmayacağını ben kendi adıma da çok tecrübe etmiş birisiyim. Bu bakımdan yüce rabbim bize bu görevi nasip etti. İnşallah bu görevde başarılı olmayı da nasip eder ve bu şehre gereken hizmetleri yapmayı nasip eder. Bu vesileyle değerli başkanımız Doğan Ürgüp Bey’e bundan sonraki yaşantısında mutluluklar diliyorum. Bütün ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu önümüzdeki süreç Sivas’ımız için, hepimiz için hayırlara vesile olur.’

Aydın konuşmasının ardından Selefi Doğan Ürgüp ve ekibini uğurladı. Daha sonra başkanlık koltuğuna oturan Aydın, basın mensuplarına poz verdi.

AYDIN MAZBATASINI ALDI

AK Parti’den Sivas Belediye Başkanlığı’na seçilen Sami Aydın Mazbatasını aldı.

30 Mart yerel seçimlerini kazanarak 5 yıl aradan sonra AK Parti’den 2. Kez Sivas Belediye Başkanı seçilen Sami Aydın, mazbatasını aldı.

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ve bir grup partili ile birlikte Sivas Adliye Sarayı’na gelen Başkan Aydın, ilk olarak Sivas Barosu Başkanı Av. Muharrem Eliş’i ziyaret etti. Eliş, seçim sonuçlarının tüm ülke için hayırlı olmasını dileyerek, Aydın’a görevinde başarılar diledi.

Aydın daha sonra Merkez İlçe Seçim Kurulu’na geldi. 1. Bölge Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Yeter Aydın, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Yeter Aydın’a teşekkür ederek, ‘Çok seviyeli bir yarışma oldu. Seçim günü en ufak bir hadiseyle karşılaşmamış olmamız demokrasimizin geldiği seviyeyi gösteriyor. Ben buradan bütün görevli arkadaşlarımıza emniyet camiamıza, aday arkadaşlarımıza, seçim kurulumuza ve partilerimize teşekkür ediyorum.

 Vatandaşın iradesi neyse ona saygı duymak lazım. Bunu kazanan birisi olarak söylemiyorum, kaybettiğim zaman da bunu söylemiştim. İki süreci de yaşamış birisi olarak söylüyorum. Böyle bir seçim geçirmiş olmamız, Sivas adına bizleri son derece mutlu etti. İnşallah ülkemiz ve Sivas'ımız için her şey hayırlı olur, temennimiz bu’ ifadelerini kullandı.

Aydın konuşmasının ardından 1. Bölge Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Yeter Aydın’a çiçek takdim etti. Hâkim Aydın da Başkan Aydın’a mazbatasını takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!