USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OSB Güzelleşecek

OSB Güzelleşecek

OSB Güzelleşecek
29-04-2014 17:25
Google News


STSO Başkanı Osman Yıldırım, bölgede gerçekleştirilen ve Sivas Valisi Âlim Barut ile Belediye Başkanı Sami Aydın’ın da katıldığı fidan dikme etkinliğinde, OSB’nin sorunlarının çözümü için destek istedi. Başkan Aydın’dan destek sözü geldi.

ERSAN ARSLAN

OSB’nin yeşillendirilmesi için dikilen fidanlar, bölgenin sorunlarının çözümü için de ortak adımlar atılmasına vesile oldu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi desteğiyle Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), 160 fidanı toprakla buluşturdu.

OSB’deki 5 dönümlük bir alanda gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan,  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve iş adamları katıldı.

‘OSB İÇİN DESTEK İSTEDİ’

Fidan dikme etkinliğinde konuşan STSO Başkanı Osman Yıldırım, OSB’nin sorunlarını gündeme getirerek bu sorunların çözümü noktasında Sivas Belediyesi ile bir anlaşma yapmak istediklerini söyledi. Bu noktada Belediye Başkanı Sami Aydın’dan destek istedi. Başkan Aydın Yıldırım’ın bu talebine olumlu yanıt vererek, ‘Biz bize düşen ne varsa sanayicimizin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız’ dedi.

Yıldırım; ‘AB Bilgi Merkezi’nin bazen sosyal bütçeleri oluşuyor. Biz de onu çeşitli şekillerde değerlendiriyoruz. Yine böyle bir bütçesi vardı dedik ki, o bütçeyi OSB’de ağaçlandırma çalışmasında kullanalım. Burada 160 tane ladin ağacını burada toprakla buluşturacağız.

Bu vesile ile gördünüz, yollarımız falan çok bakımlı değil, çok zor şartlar altında faaliyet gösteriyoruz.

Sayın başkanım da OSB’de üretimde fabrikası olan, buradaki sıkıntıları da bizimle yaşayan birisi. Hem belediye başkanımız, hem yatırımcı… Biz geçtiğimiz yıllarda bir çalışma yaptık. Özellikle OSB’miz, çamur içinde, altyapısı çok iyi değil. Belediye başkanımız buradayken diyoruz ki, belediye başkanımızla bir altyapı anlaşması yapsak, yolumuz yapılsa. Sizinle bir anlaşma imzalayalım’ dedi.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ’

Yıldırım’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas için büyük önem taşıyan OSB’nin gelişmesi ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını söyledi.

Aydın; ‘Burada gerçekten güzel yatırımcılarımız var. Dünyanın çeşitli yerlerine Sivas’tan ürettikleri ürünleri gönderiyorlar ve oradan da heyetler gelip buraları geziyor. Gelen heyetlere buranın güven vermesi lazım. Görüntünün çekici olması lazım, o anlamda OSB’ye yapılan yatırım Sivas için en önemli yatırımdır diye düşünüyorum. Hep birlikte yapacağız bunu. Biz bize düşen ne varsa sanayicimizin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız’ ifadelerini kullandı.

‘HER AYIN İLK ÇARŞAMBASI

TOPLANTI YAPACAĞIZ’

Sivas Valisi Ali Barut ise konuşmasında OSB’nin Sivas için önemine değindi. OSB’ye yakın ilgi gösterilmesi gerektiğini belirten Barut, bu noktada bölge ile ilgili her konuyu masaya yatırmak için bir toplantı programı düzenlendiğini, her ayın ilk çarşambası toplantı yapılacağını söyledi.

Vali Barut; ‘Bu benim OSB’ye üçüncü gelişim. Toplantılarımızı bundan sonra burada yapacağız. Zaten önceden belirledik her ayın ilk Çarşambası saat: 14.00’te yönetim kurulumuzun toplantısı var. OSB’mizin eksiklerinin giderilmesi noktasında birlikteliğe ihtiyacımız var. Burada sosyal tesisimizi yapalım, idari binamız da olsun’ dedi.

Ağaçlandırma çalışması ile ilgili de düşüncelerini dile getiren Vali Barut, bu çalışmanın daha önce başlatılmasının çok daha iyi olacağını ancak, bugün başlanmış olmasının da önemli olduğunu söyledi.

Barut; ‘Bildiğim kadarıyla OSB’nin koruma bandı ve yeşil alan. Bildiğim kadarıyla herhangi bir tahsis söz konusu değil. Burası ne kadar yeşillendirilirse OSB’nin görünüşü de o kadar güzel olur. Burası şimdiye kadar ağaçlandırılmış olsa daha iyi olurdu. Ama en azından başlamış olmak dolayısıyla da tebrik ediyorum.

Yıldızeli’nde ağaçlandırma yaparken duyduğum bir sözü ifade edeceğim burada, ‘elinde imkânın var bir fidan dikmek istiyorsan dik, gölgesinden gâvur da faydalansın Müslüman da faydalansın.’ Bu benim çok hoşuma giden bir söz. Dolayısıyla elimizde fidanımız var burada insanlığın faydalanması için bunu dikeceğiz’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Barut, Başkan Aydın, TSO Başkanı Yıldırım ve beraberindekiler hep birlikte fidan dikti.

Fidan dikiminin ardından Vali Barut ve beraberindekilere ağaçlandırma bölgesinin yan tarafında faaliyet gösteren Dekoline Ofis Mobilyaları Fabrikasında Sivas Köftesi ikramında bulundu. Vali Barut, Başkan Aydın ve TSO Başkanı Osman Yıldırım, burada iş adamları ile sohbet etti.

Fabrika önüne kurulan büyük mangalda pişirilen köfteler büyük ilgi gördü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!