USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YASTAYIZ

YASTAYIZ

YASTAYIZ
14-05-2014 23:35
Google News


HABER MERKEZİ

VALİ BARUT, ‘DUA EDİYORUZ’

Sivas Valisi Alim Barut, Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciası ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Barut, ‘Biz büyük bir milletiz. Büyük milletler kederde, tasada, kıvançta, sevinçte bir arada olurlar. Bir olmak durumundadırlar. Tarihte de bu böyledir, bugün de böyledir, gelecekte de böyledir.’ İfadelerini kullandı.

Soma’da meydana gelen faciada yaşanan can kayıplarının derin üzüntüsünü yaşadığını belirten Barut, orada yaşam mücadelesi veren işçiler için sürekli dua ettiğini söyledi.

Barut; ‘Soma’da vatandaşlarımızın, işçi kardeşlerimizin şehit olması tabi ki bizi yürekten yaraladı. Akşamdan bu ne kadar dua ettiğimi, ne kadar Ayet-el Kürsi okuduğumu bilmiyorum. 3 şehitten başladık, artmasa dedik ama maalesef sayı arttı.

Dua ediyorum, inşallah şu anda açıklanan rakamda kalır ama tabi ki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını, bu milletin her ferdini olduğu gibi beni de ve temsil ettiğim makam itibariyle Sivas’ı da Sivaslı’yı da derinden yaraladı. Burada şu anda baş sağlığı dilemekten hayatını kaybedenlere rahmet dilemekten başka bir şey yapamamanın üzüntüsü içerisindeyim. Tekrar milletimize başsağlığı diliyorum.’ Dedi.

Hükümetin milli yas ilan ettiğini hatırlatan Vali Barut; ‘Bunun anlamına uygun olarak biz de burada milli yasın gerektirdiği tedbirleri aldık ama bunlar bütün teselli. Acımız büyük. Milletimizin başı sağ olsun. Ölenlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sabırlar diliyorum. Kaybettiğimiz arkadaşlarımıza şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bizden şu ana kadar kurtarma ekibi talebi olmadı. Kurtarma ekibi sayısında bir eksiklik yok, olsa belki görev yapılamayacak belki o kalabalıkta. Umudumuz inşallah nefes alıyorlardır. Yangından etkilenmiyorlardır. Bunun için dua ediyoruz.’

BAŞKAN SAMİ AYDIN; ‘SOMA’NIN ACISI HEPİMİZİN’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen Maden kazası ile ilgili olarak taziye mesajı yayınladı.

Aydın, ‘Manisa ilimizin Soma ilçesinde son yıllarda meydana gelen en büyük maden kazalarından biri meydana geldi. Bu kazada maalesef 205 vatandaşımızın şehit olmasını büyük bir acı ile öğrendik. Dün akşamdan itibaren millet olarak dualarımızla orada mahsur kalan kardeşlerimizin sağ çıkmasını ümit ettik. Ancak 232 kardeşimiz şehit oldu. Kazanın oluşumundan itibaren Devletimiz tüm unsurları ile orada Somalıların yanındadır. Bugün artık sözün tıkandığı noktadayız. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum’ dedi.

Aydın üç gün milli yas ilan edildiğini de hatırlatarak, Belediye bünyesinde planlanan sanatsal faaliyetlerinde iptal edildiğini belirtti.

Aydın sözlerini, ‘Dualarımız Soma için; Rabbimden ölen kardeşlerimize rahmet ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum’ diye tamamladı.

STSO BAŞKANI OSMAN YILDIRIM;

Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde meydana gelen facia nedeniyle mesaj yayımlayan TSO Başkanı Osman Yıldırım, ‘Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz’ dedi.

Başkan Yıldırım mesajda şu ifadelere yer verdi: ‘Soma’daki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında 201 madencimizin hayatını kaybettiğini ve onlarca işçinin mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren şehit madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizin bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz.’

YÜKSEL DEMİRGİL ; ‘ÜZÜNTÜMÜZ SONSUZ’

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayınladı.

Demirgil mesajında, 'Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler, yer altında mahsur kalan madencilerin bir an önce kurtarılmasını temenni ederiz' dedi.

ZİYA ŞAHİN; ‘MİLLETÇE ÜZÜNTÜDEYİZ’

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür ocağında çıkan yangında yaşamını yitirenler maden işçileri için başsağlığı mesajı yayımladı.

İl Başkanı Şahin, mesajında, 'Soma'daki kömür ocağında meydana gelen trafo patlaması nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve göçük altında mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Göçük altından yaralı olarak çıkan madencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, kurtarma çalışmalarından sevindirici haberler gelmesini temenni ediyoruz' dedi.

BEŞİR KÖKSAL; ‘ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN’

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle baş sağlığı mesajı yayınlayarak, faciadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Sesob Başkanı Beşir Köksal, ‘Somadaki maden ocağında ailesinin rızkını temin etmek amacıyla zor şartlarda çalışan işçilerimizin 200’ den fazlası meydana gelen elim bir kaza sonrasında hayatını kaybetmiştir. Çok sayıda işçimiz de yaralı olarak kurtarılmış ve onlarda işçi de kömür ocağında mahsur kalmıştır. Yaşanan bu facia; ülkemizi, teşkilatımı derin bir üzüntüye boğmuştur.

Esnaf teşkilatı olarak maden ocağında vefat eden, değerli işçilerimize Allahtan rahmet diliyor, ailelerimizin de acısını paylaşıyoruz.

Maden faciasında yaralı olarak kurtulan işçilerimize de acil şifa diliyorum. Kaza sonrasında işçileri kurtarmak için seferber olan tüm ekiplere de göstermiş oldukları hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah meydana gelen kaza sonrasında yaralar en kısa zamanda sarılmasını ümit ediyorum.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!